Reklama

Reklama

Mrtví a pohřbení

Trailer

Obsahy(1)

Filmový horor, odehrávající se v malém městečku na západním pobřeží Spojených států. Jeho hlavním hrdinou je místní představitel zákona, šerif Dan Gillis, který má velké starosti s dlouhou sérií nesmírně brutálních vražd. Musí najít vraha a zabránit dalším tragédiím, jenže tím jeho problémy neskončí. Když nešťastnou náhodou způsobí autonehodu, stane se svědkem neuvěřitelné události. Zraněný chodec si "klidně" nasadí přejetou ruku a uteče. To však není jediná nevysvětlitelná událost. Zdá se, že mnohé z pohřbených obětí brutálních vražd se tajemným způsobem vrací do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z mých vůbec nejoblíbenějších horrorů, co znám. A to ze dvou základních důvodů. Po jeho shlédnutí a totálně šokujícím, nečekaném a absurdním konci jsem přehodnotil veškeré filmy "vyhodnocující" obsah film až na samém konci ... A to počínaje "Šestým smyslem", přes "Sedm", "Klub rváčů" až po třeba "Iluzionistu". TADY byl položen pravý základ šokujícího konce, který vše obrací na ruby!! A druhý důvod pro neuvěřitelnou oblibu tohoto filmu je, jak jsem se u něj od začátku do konce cítil ... Jde to velmi těžko popsat a vysvětlit a je to zřejmě osobní záležitost. Nechápu však, co to mělo z psychologického hlediska znamenat. Od začátku filmu jsem měl pocit, že sleduji něco, co jsem již viděl. Každá scéna mi připadala známá, povědomá a šokující, ale vždy až ve chvíli, kdy se odehrála. Nikdy jsem ani na vteřinu nedokázal odhadnout, co ve filmu bude dál, jakmile to ale proběhlo, zachvátil mě mrazivý pocit "že tohle znám, někdy někde ... ale nevím kde, jsem něco takového viděl" ... 90 minutové "deja vu", jaké jsem nikdy nezažil. Opravdu divný pocit. A nemůže jít o skutečnost, že bych film již viděl ... neviděl, filmy si pamatuji velmi dobře. A konec jsem si nepamatoval a přesto jsem měl pocit, že "jsem ho již viděl" ... Prostě pro mne naprosto divný film a veškerý dojem z něj byl umocňován touto skutečností a jevem. Víc jej ani nemohu komentovat, tohle je základ, který jsem si z něj odnesl a divný pocit jsem z něj měl téměř 14 dní ... "Dead and Buried" jsou podivným, temným filmem ... s něuvěřitelně podivnou, zkreslenou, temnou a šokující atmosférou ... ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...Pozor SPOILEŘI !!! Horory hodnotím hlavně podle toho, jestli jsem se u nich bál. Je pravda, že tento horor obsahuje pár (3) solidních lekaček, ale bát se? Všeobecně se ví, že strach v člověku vyvolává především strach z neznáma. Zásadní pravidlo všech hororů tedy zní: zabijáka ukazovat co nejméně! Když ale hned v úvodní scéně vidíme, kdo že tady vraždí...čeho se chcete bát? Už od půlky filmu, kde všechny vrahouny vidíme sedět spolu v hospě u píva, včetně jejich poslední oběti, je jasný o co tu jde. A kdo že tyto zombíky stvořil a řídí? To už mi bylo v podstatě potom celkem jedno. Překvapivá pointa se tudíž nekonala. Ona je vlastně spíš nelogická až hloupá, než překvapivá. Protože je každýmu jasný, že člověk se nemůže sám stát zombíkem, aniž by si toho nevšimnul - to dá přece rozum... (:o) Prostě celkově typické Béčko osumdesátých let. ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Celý čas /aj napriek tomu, že dej sa odohráva v druhej polovici 20. storočia/ mi brnkal po nose akýsi "lovecraftovský" pocit a keď nakoniec vo filme padla zmienka o Rhode lsland a mestečku Providence, pochválil som sám seba za dobrý čuch. Dead and Buried disponuje všetkými potrebnými horrorovými ingredienciami - vrátane tajuplnej atmosféry, akurát, že by mu prospela svižnejšia prvá polovica. V takomto mestečku by bola radosť ne/žiť/. Pozor, spoiler: ďalší film, ktorý usvedčuje Shyamalana aj z čohosi iného, než len z vymýšľania šokujúcich point.../Šiesty zmysel/. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Neprávem opomíjený horor Garyho Shermana s prvotřídní atmosférou a šokující pointou na konci. V době, kdy za sebou jistý pan M. Night Shyamalan ještě tahal dřevěného kačera, vznikl film, který si rafinovaně pohrává s diváckým očekáváním a nebojí se překvapit nečekaným vyústěním. Atypický horor s nemalou dávkou mystéria. Milovníci Lovecrafta, si přijdou na své. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Dead & Buried jsem viděl naposledy na dvd od Řitky někdy před více než patnácti lety. A už tenkrát se mně to hodně líbilo. Nyní, v remasterovaném obrazu a hlavně zvuku jsem byl naprosto ohromen! Špičková, tíživá pohřební atmosféra, která příběhem proplouvá se jen tak nevidí. Nevím proč, ale celkově mně tento film připomínal Carpiho o rok starší Mlhu. To zlověstné, všudypřítomné hororové ovzduší funguje na jedničku v obou případech. Nechci zbytečně více vyzrazovat, stačí říct, že pár scén, včetně závěru z hlavy jen tak nevymažu. Režisér Gary Sherman mě již předchozím dílem Death Line přesvědčil, že atmosféra a cit pro detail je jeho hlavní doménou. No a aby toho nebylo málo, k parádnímu výsledku rozhodně přispěly i tyhle velká jména - scénárista Dan O´Bannon, kultovní tvůrce speciálních efektů Stan Winston a v malé roličce Freddy Krueger Robert Englund. Rád bych ještě zmínil úvodní sekvenci na pláži, kde mladý fotograf fotí různé záběry a připlete se mu tam krásná žena, kterou se zájmem začne fotit. To vše za doprovodu úžasně krásné klavírní hudby spojené s anglickými rohy a smyčci. Dokonalá fantazie. Pak přichází první šok a hudba společně s příběhem najede na okultní, morbidně zlověstnou funerální notu. Mazec, mazec, tenhle flák si v tomto obrazu a zvuku budu pouštět častěji, nejlépe na podzim, za větrných a temných dušičkových večerů.... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Film bol natáčaný v prímorskom mestečku Mendocino v Kalifornii. (Jello Biafra)

Související novinky

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

21.08.2005

Ako by vyzeral svet, keby existoval dokonalý a neomylný detektor lží? Touto otázkou sa bude zaoberať sci-fi thriller THE TRUTH MACHINE podľa rovnomennej knihy Jamesa Halperina. Prečítať si ju a… (více)

Reklama

Reklama