Reklama

Reklama

Mrtví a pohřbení

Trailer

Obsahy(1)

Filmový horor, odehrávající se v malém městečku na západním pobřeží Spojených států. Jeho hlavním hrdinou je místní představitel zákona, šerif Dan Gillis, který má velké starosti s dlouhou sérií nesmírně brutálních vražd. Musí najít vraha a zabránit dalším tragédiím, jenže tím jeho problémy neskončí. Když nešťastnou náhodou způsobí autonehodu, stane se svědkem neuvěřitelné události. Zraněný chodec si "klidně" nasadí přejetou ruku a uteče. To však není jediná nevysvětlitelná událost. Zdá se, že mnohé z pohřbených obětí brutálních vražd se tajemným způsobem vrací do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z mých vůbec nejoblíbenějších horrorů, co znám. A to ze dvou základních důvodů. Po jeho shlédnutí a totálně šokujícím, nečekaném a absurdním konci jsem přehodnotil veškeré filmy "vyhodnocující" obsah film až na samém konci ... A to počínaje "Šestým smyslem", přes "Sedm", "Klub rváčů" až po třeba "Iluzionistu". TADY byl položen pravý základ šokujícího konce, který vše obrací na ruby!! A druhý důvod pro neuvěřitelnou oblibu tohoto filmu je, jak jsem se u něj od začátku do konce cítil ... Jde to velmi těžko popsat a vysvětlit a je to zřejmě osobní záležitost. Nechápu však, co to mělo z psychologického hlediska znamenat. Od začátku filmu jsem měl pocit, že sleduji něco, co jsem již viděl. Každá scéna mi připadala známá, povědomá a šokující, ale vždy až ve chvíli, kdy se odehrála. Nikdy jsem ani na vteřinu nedokázal odhadnout, co ve filmu bude dál, jakmile to ale proběhlo, zachvátil mě mrazivý pocit "že tohle znám, někdy někde ... ale nevím kde, jsem něco takového viděl" ... 90 minutové "deja vu", jaké jsem nikdy nezažil. Opravdu divný pocit. A nemůže jít o skutečnost, že bych film již viděl ... neviděl, filmy si pamatuji velmi dobře. A konec jsem si nepamatoval a přesto jsem měl pocit, že "jsem ho již viděl" ... Prostě pro mne naprosto divný film a veškerý dojem z něj byl umocňován touto skutečností a jevem. Víc jej ani nemohu komentovat, tohle je základ, který jsem si z něj odnesl a divný pocit jsem z něj měl téměř 14 dní ... "Dead and Buried" jsou podivným, temným filmem ... s něuvěřitelně podivnou, zkreslenou, temnou a šokující atmosférou ... ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Raz darmo, 80. roky majú nezameniteľné čaro. Aj nenápadný Shermanov horor to potvrdzuje. Mŕtvi a pochovaní je remeselne natočený kus podľa scenára Dana O’Bannona (zasvätený vedia) o šerifovi, ktorý sa snaží prísť na kĺb brutálnym vraždám vo svojom rajóne. Odhalenie je desivé a cena zaň predčí aj samotnú smrť. Veruže, záver je znamenitý. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Vítejte v PottersBluff!" Když před čtyřmi lety u nás vyšel tenhle hororový klenot jako příloha k DVDMagu, nadšením jsem skoro skákal. Mrtví a pohřbení jsou totiž mimořádně povedená záležitost. Hodně ponurá, tíživá a strašidelná, navíc zahalena v jakémsi mlžném oparu. Všechny elementy fungují na jedničku: kamera, hudba, efekty (za nimi stál Stan Winston) i trefné obsazení, kde si nelze nevšimnout Roberta Englunda. Kromě nápaditého a krvavého vraždění se tu vyskytují i další nezapomenutelné scény jako noční návštěva opuštěného domu a samozřejmě naprosto šokující rozuzlení. Zkrátka nic pro děti a mladistvé. Na svou dobu nezvykle originální horor. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Kdysi to na mě dost působilo, v dětství. Parádní hororové prvky, které se v dnešní době zas tak moc často už nevyskytují. Film má sice slabší příběh, ale ty scény a ta hudba k tomu - to je perfektně pojaté. Pro mě stará hororová klasika, která sice není zas tak velkou peckou, ale dá se na to furt dívat. Vůbec to nenudilo. Hodnotím celkově tak na 82% = **** ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

to je mi ale pěkné překvapení - čekal jsem klasický zombie horror, místo toho jsem se však dočkal celkem komplikované horrové kriminálky. Zombie zde sice jsou, ale v duchu voodoo jsou k nerozeznání od normálních lidí a dokonce ani nijak netouží po lidských mozcích - mají tak dokonalé mimikry, že obyvatelé malého městečka netuší nic špatného a nevědomě zapojují zombies do svého každodeního života. Ovšem jen do té doby, než se začnou objevovat zohavené mrtvoly neznámých lidí... Film celkem solidně buduje paranoidní atmosféru a my pomalu, společně se šerifem, přicházíme celé věci na kloub. Původně jsem chtěl dát ***, avšak po výborně vypoitovaném konci (při němž zní Millerova Moonlight Serenade:) nemůžu jinak, než ohodnotit slabšími **** ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Tento film byl u nás původně distribuován pod názvem Reinkarnace. (masw)
  • Film byl na počátku 80. let v UK umístěn na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)

Související novinky

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

21.08.2005

Ako by vyzeral svet, keby existoval dokonalý a neomylný detektor lží? Touto otázkou sa bude zaoberať sci-fi thriller THE TRUTH MACHINE podľa rovnomennej knihy Jamesa Halperina. Prečítať si ju a… (více)

Reklama

Reklama