Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (322)

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Seriálovú adaptáciu populárnej hernej série sledujem od oznámenia showrunnera, ktorý má za sebou geniálny Chernobyl. A nesklamal ani pri tejto náročnej výzve. Úvodný diel je plný emócií a opulentného vizuálu. Ja ako divák som sa postavám ľahko dostal pod kožu a cítil každý ich šrám. Ako človek, ktorý má povedomie o hre, ale nikdy ju nehral musím veľmi pochváliť soundtrack a sounddesign, ktoré sú geniálne previazané a šponuju atmosféru. Celkovo musím pochváliť aj herecké obsadenie, ktoré v čele s Pedrom Pascalom a Bellou Ramsey dotvárajú tento svet plný beznádeje! The Last of Us je veľká namotavka a teším sa na ďalší diel. 8/10 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, původní hru rád nemám, nebavila mě a nedokázala si mě získat. I přesto se mi absolutně nezamlouvalo seriálové obsazení, které neodpovídalo svým protějškům ze hry a přemýšlel jsem, že bych se této adaptaci raději úplně vyhl. Nicméně ohlasné chvály z dob už před seriálem mě tak nějak přesvědčily a já dal šanci prvnímu dílu. A mohu říct, není to vůbec špatné! Skvěle vykonstruovaný prolog, který nešetřil atmosférou a úplně mě vtáhl jak prvními hrůzami spojenými s infekcí, tak následným pokusem o útěk autem, u něhož jsem měl chvíli pocit, jako bych sám seděl na zadní sedačce a snažil se přežít spolu s hrdiny. Následující očekávaná část zasazená o 20 let do budoucnosti lehce slabší, tam už šlo vyloženě o rozjezd a zejména první prezentaci nového světa po nákaze, titulních postav, jako je Joel a Ellie, a nakonec i umetené cesty k tomu, aby se mohl rozjet starý známý příběh. Díkybohu si 90 % z herního příběhu nepamatuju, až na začátek a konec, což je trochu škoda, protože vývoj děje pro mě nebude překvapivý, ale věřím, že s tím, co předvedl už jen první díl, si ho i tak užiju. A i když si na Bellu Ramsey v roli Ellie budu asi chvíli zvykat, u Pedra Pascala jako Joela jsem nakonec neměl vůbec žádný problém, jelikož je to herec, co nepostrádá charisma a uchopil svůj charakter s gracií. Jsem spokojen a těším se na další díly! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod prichádza prúser ako mraky. Strašne mdlé, nezáživné. Dokonca aj vizuál, kamera nebola moc účelovo dravá. Neskutočne citeľné, že to mal v rukách doslova amatér čo urobil paródiu Superhrdina a tudiž sa asi aj nechcený výsledok dostavil aj v tomto prípade. Nepochopím ako môže dostať pri takomto očakávanom projekte dôveru režisér čo doteraz nič podarené nevytvoril. Sila. Ak to pôjde takto ďalej tak nás čaká pohroma ako minulo ročné Prstene moci. /40%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto absolutní laik, který nikdy nehrál tuhle extra slavnou herní pecku, jsem velmi spokojen. Apokalypsa je dávkovaná postupně skrze autentický dvacetiminutový otvírák, který má naprosté minimum otravně šokujících/lekacích momentů a spíše sází na syrovou autenticitu a peckové first person záběry, které primárně z auta vypadají naprosto výborně. Celek se spíše nese v duchu minimalismu a tenze, než-li okázale velkolepých scén ala World War Z. Jakmile se děj přesouvá do přítomnosti, už je to malinko méně soudržné a trochu to ztrácí tempo, navíc zničené město není vlastně ani tak cool, protože není rozpočet na to mít to cool. Ale hlavní postavy fajn a dějová linie je přinejmenším zajímavá. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně věrně se to drží předlohy (zatím) a ještě o něco málo rozvíjí příběh v pozadí. Atmosféra a soundtrack srovnatelný s hrou, praktické efekty super, lehké změny v pořádku. A pak je tu casting. Na všechny se dá zvyknout, ale Ellie je jiná liga, tam je po vzhledové stránce vše špatně. Herecky a ztvárnění charakteru Ellie je ale celkem v pohodě. Uvidíme, jak se ne/bude kvalita držet dál. První díl za solidní 4* a.k.a 85% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • V hre sa ľudia môžu nakaziť porušením kože (zvyčajne uhryznutím) alebo vdýchnutím spór. Preto nosia plynové masky vo vnútorných priestoroch, kde sa huba rozšírila. V tejto epizóde Joel (Pascal) a Tess (Anna Torv) v takýchto priestoroch nenosia masky, čo naznačuje, že v tejto verzii príbehu nedochádza k nákaze prostredníctvom spór. (Šírenie pomocou spór je skutočnou vlastnosťou huby cordyceps u mravcov.) (molcan2)
  • Keď Tommy (Gabriel Luna) prechádza okolo horiaceho domu, hovorí: "To je Jimmyho dom." Vo videohre Jimmy býva vedľa Joela a Sarah a je vlastne prvým nakazeným, s ktorým sa v hre stretnete. (Vo videohre sa horiaci dom nazýva "Lewisova farma".) (molcan2)
  • Epizóda sa začína 26. septembra 2003, presne štyri dni pred narodením herečky Belly Ramsey, ktorá hrá Ellie. (molcan2)

Reklama

Reklama