Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
TV spot

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (343)

Petroff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MA-SA-KR! Nejlepší postapo love story ever! Chyba v produkci: Města jsou zarostlá, ale naše dvojice jde lesem po vyšlapané cestě... Odkopaní homofobové tady, to je panečku přehlídka "argumentů". Já tu naopak klidně napíšu, že bych si regulérně přál bejt bisexuální. Vzkaz odpaďákům a málohvězdičkářům: "Hele, nikdo vás nenutí na to koukat... pusťte si nějakou Marvel píčovinu a mějte se fajn!"(Už bych pomalu uvítal možnost blokace uživatelů - kompletní blokace, prostě nějaké profily vůbec nevidět.) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Joel a Ellie musia nájsť útočisko u svojich známych na ceste z Bostonu. Sekvelový Billov príbeh o stretnutí spriaznenej duše. Prevedenie: Tí z váš, ktorý moje príspevky sledujete dlhšie, viete že nemám rád buzerantov. Homosexualita mi nevadí ak mi nie je nasilu vtláčaná. Bill je prototyp dokonalého chlapa, ktorý je ale na chlapcov a nemá potrebu to z niekým riešiť. Iba vo svojom súkromí a tak to má aj byť. Vôbec nie som pohoršený a seriál to síce neposúva vpred po stránke príbehovej ale po tej emočnej určite áno. Joel už má svoje vysnívané auto a smeruje za Tommym a myslím, že sa máme na čo tešiť. Za mňa emočne dokonalo zvládnutá epizóda. 90% ()

Reklama

tenebrae86 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Méně povedená epizoda. Nápad ukázat blíže vztah Billa a Franka, který byl ve hře jen naznačen, by nebyl špatný, kdyby se držel předlohy. Frank ve skutečnosti zemřel dosti surovějším způsobem, ne takto idealizovaně s nudnou, přihřátou romantickou omáčkou okolo. Ani emoce tu tentokrát příliš nefungují a ke všemu jsme byli úplně ochuzeni o setkání Billa s Joelem a Ellie. Škoda, takhle mi to přijde, že bylo příliš času věnováno postavám, které nejsou pro seriál vůbec důležité. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím.. Emocionálně mě to lízlo, ale rozhodně nijak nerozebralo. Jenže - ač si rád počkám na další vývoj a zpětně třeba změním názor - absolutně mi nepřijde, že tohle je účinný a vhodný způsob, jak vyprávět tenhle v jádru hrozně primitivní videoherní děj. Nejvíc mě bavila Billova konstrukce uzavřeného světa, s nimž se ale následně skoro nepracovalo. Desítky let si žili v harmonii, než Joel předpověděl nájezdy gangů, k němuž posléze jedinkrát došlo.. a pak zase klid. Návaznost na hlavní linii strašně tendenční, byť rozumím nynější psychické motivaci Joela po přečtení dopisu. Jak říkám, uvidím po zhlédnutí celé řady, ale začínám si myslet, že tu tvůrci mermomocí dělají z prdu kuličku a vydávají to za Raffaelo. Zatím se ukazuje leda to, že tahle postapo schémata se vyčerpala - tímhle stylem by bylo vhodno adaptovat spíš příběhový kaleidoskop Světové války Z. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle mě tak akorát naštvalo. Vůbec nejde o tu gay trapárnu, ale pokud bych si přál sledovat rádoby romantickej slaďák pln milostných scén a klišé, nebudu přeci zapínat post apokalyptický akční horor! Dostaneme se konečně k tomu, co nám bylo slíbeno??? Ani mne nepřekvapuje, že to příběh za celou hodinu nikam neposune, musí se přeci splnit kvóty. I možná proto je výsledek zhruba tak zajímavý, jako sledovat trávu v zimě růst (minimálně stejně tak akční). Bohužel to však ani není příliš promyšlené. Chlapíci evidentně mezi třiceti, čtyřiceti se za dvacet uplynulých let dostanou snad až k sedmdesátce, zatímco přibližně stejně starý Pedro Pascal za stejnou dobu prožil nanejvýš dva roky. Střílení vprostřed silnice bez krytí bylo opravdu velmi inteligentní a na závěr to vypadá, že snad i vynalezli perpetuum mobile. Škoda, že až po zániku civilizace. V žádném případě však tento díl nemá dobrý nápad, ani atmosféru a je zbytečně zdlouhavý. 30-40% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Linde Ronstadtovej, ktorej pieseň "Long, Long Time" zaznela v seriáli a ktorá sa stala aj inšpiráciou pre názov epizódy, bola diagnostikovaná progresívna supranukleárna obrna, degeneratívne ochorenie, ktoré je podobné Frankovmu (Murray Bartlett) stavu v epizóde. (molcan2)
  • V seriáli sa neuvádza, akou degeneratívnou chorobou Frank (Murray Bartlett) trpel. Podľa spolutvorcu Craiga Mazina to bola buď SM (skleróza multiplex) alebo raná ALS (amyotrofická laterálna skleróza). (molcan2)
  • Táto epizóda venuje významnú pozornosť hygienickým potrebám, ako sú tampóny, toaletný papier a dezodorant. Hry sa nápadne vyhýbajú diskusii o tom, ako sa ľudia v postindustriálnom svete zaobídu bez týchto vecí. (molcan2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno