Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (342)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY! Tahle epizoda mi sedla víc, než předešlá. Byla příběhově spjatější a vyhýbala se hollywoodským klišé (neschopnost mířit, záchrany na poslední chvíli, zapalovač). Jediné, co nechápu je, proč se věnovalo tolik času dvěma postavám, které nakonec zemřely. Chápala bych to u postav, které budou dále zasahovat do děje a tímhle vyprávěním poznáme jejich minulost a hloubku. Když však Bill a Frank zemřeli, příliš nerozumím tomu, proč jim bylo věnováno 80% děje na úkor Joela a Ellie. Myslela jsem, že právě ke druhým jmenovaným si jako diváci máme vytvářet pouto, a ne k postavám, které vůbec nebudou ovlivňovat děj... Každopádně pěkná gay romance. 3*. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MA-SA-KR! Nejlepší postapo love story ever! Chyba v produkci: Města jsou zarostlá, ale naše dvojice jde lesem po vyšlapané cestě... Odkopaní homofobové tady, to je panečku přehlídka "argumentů". Já tu naopak klidně napíšu, že bych si regulérně přál bejt bisexuální. Vzkaz odpaďákům a málohvězdičkářům: "Hele, nikdo vás nenutí na to koukat... pusťte si nějakou Marvel píčovinu a mějte se fajn!"(Už bych pomalu uvítal možnost blokace uživatelů - kompletní blokace, prostě nějaké profily vůbec nevidět.) ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je bizár. Po 15ti minutách děje se zcela zbytečně spustí debilní vedlejší životopisná linka homo páru (jak jinak, HBO by určitě mohli zaručeně žalovat za diskriminaci, kdyby pár byl hetero), kdy proskáčeme roky 2003-2007-2013-2023 a trvá to mučivých 45 minut. Neděje se tam nic (pokud nepočítám pěstování jahod a homo-sex). A celé ve finále jen proto, abychom věděli kam Mandalorian a jogurt jdou. Jediné pozitivum epizody tedy bylo, že jsem se nemusel většinu epizody dívat na jogurt. A to si zasluhuje hvězdičku. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rád by som si prečítal komentáre ľudí (no bojím sa spoilerov), aby som videl, či je ich kritika korektná, a nie homofóbna, pretože inak nerozumiem, z akého dôvodu môže mať 3. časť najnižšie hodnotenie. V mojich očiach zatiaľ The Last of Us stúpa. Prvej časti som dal sedem bodov, druhej osem a zatiaľ poslednej môžem dať veľmi slušnú deviatku. Páčilo sa mi prepojenie dejovej línie Billa/Franka na minulosť Joela/Tess, ale aj na súčasnosť Joela/Ellie. Odbočka od hlavných hrdinov mi vôbec nevadila, práve naopak, bola naozaj osviežujúca a seriálu dodala väčšiu hĺbku. Sám sa čudoval, ako som si mohol za jednu jedinú epizódu natoľko obľúbiť dve nové postavy, až mi ich osudu bolo ľúto. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Hýkání místní anti-lgbti zásahové jednotky jsme se dočkali. Ale všichni víme, že tito lidé vůbec nehráli hry. Protože Bill je gay i ve hře a queer téma je jedním z důležitějších v sérii. Tato epizoda neposouvá děj Joela a Ellie, ale prohlubuje zákonitosti světa. Ukazuje, že ne všude jsou morálka a hodnoty věcí minulosti. Byl jsem dojat a jako fanoušek předlohy díky! Navíc jsem konečně viděl epizodu, která byla pro mě něčím novým oproti hře a to kvituju! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Linde Ronstadtovej, ktorej pieseň "Long, Long Time" zaznela v seriáli a ktorá sa stala aj inšpiráciou pre názov epizódy, bola diagnostikovaná progresívna supranukleárna obrna, degeneratívne ochorenie, ktoré je podobné Frankovmu (Murray Bartlett) stavu v epizóde. (molcan2)
  • Po prezlečení do nového oblečenia má teraz Ellie (Bella Ramsey) presne svoj outfit z letnej kapitoly prvej hry. (molcan2)
  • Záverečný záber epizódy je priamym odkazom na titulnú obrazovku prvej hry. (molcan2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno