Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že to bude až tak dobré. Atmosféra, triky, masky, napätie, strašenie... Všetko prvotriedne. Keby k tomu Dougherty dokázal pridať aj rovnako kvalitný humor (namiesto iba úsmevných situácií), rozmýšlal by som nad najvyšším hodnotením. A vlastne ešte neviem, kto bol cieľovka. Toto u nás dávali v kinách v poobedných hodinách a cez Vianoce? Ja mať rokov jak hlavný hrdina, v kine by som sa dosral od strachu a o Vianociach nechcel minimálne do dospelosti ani počuť. 85% Snaď som to neprechválil. Ak si niekto náhodou môj komentár prečíta a rozhodne sa Krampusa pozrieť, nech zas nečaká Exorcistu. Skôr takú tú atmosferickú hororovú rozprávku, mierne mixnutú Silent Hillom :) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čo to malo byť? Mix vykrádačky Christmas Vacation a 80s béčka v áčkovom uhladenom háve. Taká vec, ktorá by v 80tych rokoch bola nakrútená za desatinový rozpočet a po nociach by strašila desaťročné deti, ktoré utiekli z postele pozerať horory. Nemá to skoro nič pre dospelého diváka. Postavy sú mizerne napisané, zápletka je nedotiahnutá, réžia priemerná a humor tu nefunguje skoro vôbec, naopak skôr ubližuje atmosfére. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle typy hororů, které na první pohled působí zcela nevinně. O postavě Krampuse jsem nikdy předtím neslyšel a navíc zde hraje královna hororů Toni Collette, takže sem se opravdu těšil. A nemůžu říct, že byl bych zklamaný. Jasně, není to dokonalé, ale svému účelu to maximálně vyhoví. Začátek je typicky vánoční – přeplněné obchody a deprese z pouhého pomyšlení na to, že budete zavřeni tři dny v jednom domě s otravnými příbuznými. Všechno se však zvrhne v momentě, kdy Max, synátor hlavních protagonistů, roztrhá svůj dopis Santovi. Strhne se sněhová bouře a na scénu nastupuje tajemná postava – Krampus neboli čert. Rodina tak musí bojovat o přežití... na tyhle Vánoce jen tak nezapomenou. Díky klukům z Half in the Bag za doporučení :). Rozpočet: 15 mil. $; Box office: 62 mil. $. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

V rámci hororového žánru je "Krampus" podľa mňa príjemne osviežujúci a na nič sa nehrá. Plus tu dokonca aj dobre zapracuje vianočnú atmosféru. Počuť koledy v niektorých scénkach je priam klenotom. Neviem. Podľa mňa to skutočne dobre dotvára tento film. Je skvelé vidieť na začiatku ako sa Vianoce pre rodinu stali skutočne sviatkom, kde sa všetci stretnú a je potreba dať najavo svoju rodinnú nenávisť. A potom keď sa čaro Vianoc absolútne vytratí a Max roztrhá svoj list pre Santa Clausa, ktorý bol príčinou jeho poníženia pred celou rodinou, začnú sa diať hrozivé veci. A čo je pre mňa pozitívne, všetko prichádza postupne. A začne to do jemného mrazenia, po skutočné útoky. A Krampus rozhodne nenechá rodinu na pokoji, kým lekcia nie je naučená. Keď sa zoznámite s postavami, som presvedčený, že nenájdete nikoho, kto by mal vaše sympatie, no niekedy je potreba obrovského Krampusa na to, aby rodina objavila v sebe čaro Vianoc, no najmä, aby opäť jeden k tomu druhému začali nachádzať cestu. Možno to mohlo mať trošku iný záver, no nemyslím si, že je to niečo zlé. Koniec koncov, nie všetko musí skončiť v štýle - "a žili šťastne až do smrti." Plus aj tie vianočné dekorácie na každom kroku a zabijacké hračky tomu niečo dávajú. Nemyslím si, že ide o super silný film a možno by som bol rád, keby bol trošku strašidelnejší, no na druhú stranu je pravda, že minimálne to rieši veci inou cestou než väčšina klasických hororových filmov, ktorých už bolo všade dosť. Mohli ísť so strašením ešte o niekoľko metrov ďalej a potlačiť to, no úprimne to nie je nejaký vážny nedostatok. Možno by som sa rád dozvedel viac o Krampusovi a nechal tam pár tajomných momentiek, no to by bolo asi všetko. Má to atmosféru, dokonca aj vianočnú, má to dobrú myšlienku a spôsob podania príbehu nie je najhorší. Som spokojný. Hodnotenie: B+ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Budoucí vánoční klasika, která je však natolik divácky přístupná, že se bude hrát v 7 večer po Home Alone. Krampus je živelně natočený, má příjemné a zábavné herce, především buranský David Koechner si všechny hlášky rve pro sebe a vychází mu. Atmosféra je správně vánoční v závěru i celkem hutná, překvapí i pestrý výběr záporáků, kde se velká fantazie tvůrcům upřít nedá, byť se jedná z větší části o vánoční cukroví/hračky a samotný Krampus, který spíše připomíná vrásčitého dědu, přesto je zdařile a originálně vytvořený. Film je více Komedie a Fairytale než regulérní horor, postavy zde sice umírají poměrně často, ale kvůli nízkému ratingu se nedočkáme gore a lekačky zde vlastně také chybí, takže, strašení filmu příliš nevychází, ale kouká se na to hezky, je to fajn oldschool zábava s poctivými praktickými efekty. Home Alone křížený s Gremlinsem! Story 5/10, Atmosféra 7/10, Gore 0/10, Vizuál 7/10, Akce 5/10, Napětí 7/10,Humor 7/10. Zábavnost 7/10. 75% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Příjmení ústředních postav - Engel, je německou verzí slova "anděl" a odkazuje na jejich německý původ. Ten je pak samozřejmě potvrzen faktem, že babička (Krista Stadler) mluví německy a pochází z Německa nebo Rakouska. Tyto země jsou také původem historek o Krampusovi, kde je velkou součástí folklóru a vlastně naší verzí čerta. (hansel97)
  • 95 % záběrů bylo natočeno ve studiu. (HellFire)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama