Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Tento western je celkem zpočátku rozvleklý, pak postupně graduje a vyvrcholení v přestřelce v závěru je skvělé. Ta přestřelka patří k tomu nejlepšímu v dějinách filmového westernu. Celkový dojem z filmu však kazí příšerné rouhání jednoho z hlavních hrdinů (hraje Robert Duvall), to je opravdu hnusné a do nebe volající ... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem věděl že Costner umí. Naservíroval nám inteligentní podívanou, kde mají postavy skutečně hloubku a kde se nedá použít slovo "instantní romantika". Cit s jakým scénárista rozvíjí postavy je překvapující. Žádný patos, žádné zbytečně natahované scény. A navíc ta závěrečná cca 15 minutová přestřelka je opravdu skvěle řemeslně zvládnutá. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Duvall je veľmi sympatický herec a bol ním aj v mladosti. Costner je tu tiež skvelý, len mi vadí jeho hanblivosť pred ženou, no inak sa s nikým nemazná. Veľmi podarený western. Som fanúšik tohto druhu filmu, dostal som sa k nemu len náhodou, ale naozaj ma zaujal. Herci k postavám úplne perfektne sedia a zbytočne neprehrávajú. Scenár je dobrý a divák si povie, že takto nejako sa to mohlo pokojne stať. Z obrazovky doslova dýcha atmosféra divokého západu. Fajn "kovbojka" a Duvallovu postavu si po tomto filme dlho zapamätáte. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jak to, že scenárista a režisér dokáží vyfiknout originální scénu bez zbytečného klišé a patosu ( večerní odzbrojení honáků, nákup před přestřelkou ) a hned ty následující jsou jím přeplněny ( přeslazená hudba, polopatické dialogy )? Někdy se takovýto rozdíl koná i v rámci jedné scény - skvěle se royjede, ale konec je hrozný. Líbí se mi, že je zde spousta maličkostí, které vám místy vtipnou formou přiblíží charakter kovbojského života i jich samých ( např. karty ). Taky bych vyzdvihl nečekaně dobře natočenou závěrečnou přestřelku, jejíž konec byl opět zprzněn. A pak závěrečná desetiminutovka, kdy jsem se v sále cítil přímo trapně. Všechno mě to moc mrzí, tady bylo zaděláno na opravdu dobrý western. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nic zvláštního jsem nečekal a také jsem se ničeho zvláštního nedočkal. Western, takový poněkud netypický, dlouho se rozehrává, ale závěrečná přestřelka za to celkem stojí...Film nese zvláštní atmosféru, jsou zde relativně dobře prokresleny charaktery hlavních postav. Co mi trošičku vadilo byl samotný závěr - happy endu jsem se nebál, ovšem tento mi přišel až příliš... Menší chybička, která se ovšem vyskytuje ve více filmech: všimněte si, že Charley (Kevin Costner) dokáže z revolveru na šest ran vypálit 11krát! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Začátek natáčení byl posunut o několik týdnů, protože Robert Duvall si při přípravě na film zlomil několik žeber při pádu z koně. (imro)
  • Tig není jen jméno psa, který se objevuje ve filmu, ale také název společnosti, která film produkovala. (imro)
  • Režisér (a představitel Charleyho Waitea) Kevin Costner o své facinaci westerny řekl: "Pro mě je to žánr, který má mnohem víc hloubky a podstaty než jiné dobrodružné příběhy. Ve svých nejlepších momentech může dosáhnout intenzity shakespearovského dramatu. Odjakživa mě okouzlovalo sedět v temném kině a představovat si, jaké by to asi bylo, kdybych žil na Divokém západě. Uměl bych si poradit s vnějšími okolnostmi? Z tohoto pohledu pro mě kovbojové nikdy nebyli mýtem, ale součástí reality." (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama