Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Duvall je veľmi sympatický herec a bol ním aj v mladosti. Costner je tu tiež skvelý, len mi vadí jeho hanblivosť pred ženou, no inak sa s nikým nemazná. Veľmi podarený western. Som fanúšik tohto druhu filmu, dostal som sa k nemu len náhodou, ale naozaj ma zaujal. Herci k postavám úplne perfektne sedia a zbytočne neprehrávajú. Scenár je dobrý a divák si povie, že takto nejako sa to mohlo pokojne stať. Z obrazovky doslova dýcha atmosféra divokého západu. Fajn "kovbojka" a Duvallovu postavu si po tomto filme dlho zapamätáte. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Máloco je podmanivější, než klasicky vystavěný příběh chlapů, kteří i přes svou neotesanost bojují za přímé ideály odvahy a cti. Z takového prostředí se mi pak nikdy pořádně nechce a nechce se z něj ani Costnerovi. Přestože nedokážu označit jedinou scénu, která by byla neúčelná a zbytečná, je stopáž nesnesitelně rozvleklá. Přidaná pasáž po rozhodující přestřelce mluví za vše. Všechny interiéry zaplivaných saloonů, ale hlavně exteriéry prašných měst a nedozírných plání jsou přesně podle mého gusta, ale stačí si pustit libovolnou část Tance s vlky a je vidět, že Kevin uměl být úplně jiná liga. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi trvalo než jsem si k ústřednímu duu našel cestu. Dlouho mi pánové lezli na nervy. Snímek je brutálně dlouhý, a tak je úvodních asi 40 minut o tom, jak se pánové přemisťují z místa A do místa B bez toho, aby se cokoli dělo. Navíc prostředím, které působí tak nějak divně a nedá se jím příliš dobře kochat. Český překlad názvu snímku "Krajina střelců" je čirým podvodem na veškeré diváctvo. Ke střelbě dojde asi až v posledních 30 minutách, které jediné z celého snímku za něco stojí a které jediné připomínají western. S filmy od Costnera jsem si zkrátka nepadl do noty. Valná většina stopáže mě prostě nebavila a zápletka byla více než trapná. Velké zklamání. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nikoliv 7, ale toliko dva stateční, kteří se dostanou do problémů a místo, aby vzali roha, tak se v městečku, odkud jim hrozí malér, ometají dál. Pak ale zachrání jednomu z domorodců čokla, což jim získá sympatie všech bezúhonných občanů, kteří do jejich příchodu byli spokojení a netušili, že je tyranizuje diktátor. Krajina krásná, Duvall správnej honáckej taťka, Costner patetickej, Bening milá leč dost přezrála větev, ale kdyby to mělo špetku z Tance s vlky, tak se to dá. Takhle to byla jen pastva pro oči, duše zůstala nedotčena. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Film, u něhož s hodnocením lavíruji mezi třemi čtyřmi hvězdičkami. Zdá se mi podceňovaný a asi má trochu smůlu, že jednoduše nechce přicházet s něčím novým. Prostě jen nabízí divákům možnost kochat se slušnou filmařinou. Drsnými muži žijícími svůj malý a vcelku banální příběh (který ovšem nepostrádá svá tajemství), syrovým vhledem do běžného života honáků krav či obyvatel zapomenutého městečka kdesi na středozápadě, rozlehlou krajinou táhlých kopců, dlouhými záběry a pomalým dějem. Je to zkrátka western se vším, co lze od westernu očekávat. Costner se evidentně pokusil o malou filmovou revoluci jednoduše tím, že žádnou revoluci neudělá. To je ovšem úkol obtížný, ne-li přímo zcela nemožný... Krajina střelců nijak moc nepřekvapí, ale rozhodně neurazí. Připočteme-li, že western je v podstatě pohádka pro dospělé a podotkneme-li, že pohádkový sentiment si s revolucemi příliš nerozumí, nemusí být jeho nerevolučnost nutně na škodu... 70% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Že je režisér a zároveň představitel hlavního hrdiny tvrdým chlapem nejen na filmovém plátně, dokazuje také fakt, že strávil dlouhou dobu při natáčení s prasklým slepým střevem. (imro)
  • Charlie Waite (Kevin Costner) má šestiranný Colt SAA, přesto z něj vystřílí bez přebití 16 ran. (m.xFuck)
  • Hudbu k filmu nahrál Český filharmonický orchestr v Dvořákově síni Rudolfina. (Ezis)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama