Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHCI BÝT NEVIDITELNÝ…“ /// Ze života hackera. Má to tempo, dobrej vypravěčskej styl a atraktivní příběh. Navíc plnej překvapení… teda aspoň se vo to snaží, bejt plnej překvapení. A já jim to (celkem) žeru! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám radost, když drzost vítězí. 2.) Miluju trojana v trojanovi. (Hovno vole Šarlatán…). /// Thx za titule „pwatzke“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Vymakaný nemecký technotriler s brutálne dobrým dvojnásobným mindfuckom na konci, kvôli ktorému tomu dávam namiesto štyroch silných hviezd rovno fullku. Malo by to ešte väčší efekt, keby som sa blbec nebol dočítal niekde SPOILER že je to ako Klub bitkárov SPOILER END, takže som očakával a fantasmagoril, aj keď až k samému koncu. Ale nič to nemení na tom, že toto je jeden z najlepších a najštýlovejších filmov o hackeroch, ktoré som za svoj život videl, ak vôbec nie ten najlepší. Efektné spracovanie komunikácie na Darknete, vymakaný soundtrack, sympatické postavy podporené maximálne sympatickým Elyasom M´Barekom (môj ročník) a nemeckým techno-vikingom v spodkách Wotan Wilke Möhringom. Perfektný film, ktorý si svoje miesto zastane aj medzi velikánmi ako Obvyklí podozriví, Klub bitkárov či Primal Fear a podobným mindfuckom... Tak a teraz sa môžem vrhnúť na Mr. Robot. P.S. Chlapci sú ako Windows, tiež im dlho trvá, kým nabehnú... 100% ()

Reklama

Doomcourier 

všechny recenze uživatele

Drama to bylo slušné, příběh byl opravdu zajímavý a nepustil. Připadalo mi to jako německé La Casa de Papel z kybernetického prostředí. Herecké obsazení mě (jakožto velkého fanouška seriálu Dark) potěšilo. Nejvíc mně vadili dějové nedokonalosti, kterých bylo opravdu hodně, takže nemůžu hodnotit více hvězdami. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný a svižný film. Jeden je namachrovaný hajzel, druhý má rád adrenalín všetkého druhu, tretí rád zostáva v tajnosti a má svoje zásady, a potom je tu Benjamin, ktorý sa tým všetkým spočiatku necháva unášať, lebo donedávna bol len nímand. Títo štyria vás prevedú virtuálnym svetom, a aj keď rozbeh je pomalší, nakoniec to človeka vtiahne. Áno, aj takého ako som ja, takého čo vie len zapnúť počítač. Má to spád, bavilo ma to. Hudba to výborne podkresľuje a Tom je zase raz výborný. A vážení ... žiadny systém nie je bezpečný, tak vypnite ten PC. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně povedený a napínavý thriller ze světa hackerů plný tajemství, neviditelnosti a zvratů. Dark net a komunikace v něm tak úchvatně temný a vizuálně dokonalý, tohle už z hlavy jen tak nedostanu. Fakt pecka, svižná, napínavá a s koncem, který se mnou několikrát pěkně....no jak to napsat slušně....no to nejde, prostě vyjebal a donutil mě zvednout na plnou palbu! Bravooo ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu Who am I odkazuje také na UN*Xový program (whoami), který je ve filmu několikrát použit. Tento program slouží pro zjištění identifikace právě probíhající session (zjednodušeně: vypíše jméno uživatele). (maxXxic)
  • Filmovanie snímky prebiehalo vo viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín a Rostock. (MikaelSVK)
  • Písnička, která hraje v 11. minutě, je „Love Me Hate Kiss Me Kill Me“ od Fukkk Offf. Ve 40. minutě hraje „Rave Is King“ od Fukkk Offf. V 51. minutě pak hraje „XTC“ od Boys Noize. (Duoscop)

Reklama

Reklama