Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V 21. století vědci přišli s nápadem jak upravit Mars, aby planeta byla obyvatelná - začali posílat plísně a šváby (kteří měli sloužit jako potrava pro plísně), aby uzpůsobili atmosféru.
Píše se rok 2577 a první lidská posádka se dostala na Mars. Jenže po tolika letech švábi zmutovali a získali obrovskou sílu. Celá posádka je vyvražděna a ze Země je vyslána skupina, jejímž úkolem je zbavit se této hrozby. (Harroc)

(více)

Recenze (12)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Měla bych dát 3*, ale mám jakousi škodolibou radost, že moje hodnocení to tu zvedlo o 1% :D Že bych dala 5*? Upřímně, Terra Formars není světoborný, revoluční, ani extra originální seriál, ale nechápu, jak ho může někdo naprosto odsoudit po pár cenzurovaných dílech (vlastně vyjadřuji údiv, jak někdo vydrží na tu cenzuru koukat). Akce se trošku táhne, na to, že akce je nejsilnější stránka celého seriálu. Ale oblíbila jsem si postavy, takže pro mě to funguje jako fajn upoutávka na mangu. Jdu hned do ní. (Koneckonců, podobný průměrně působící seriál, Gantz, mě přivedl k jedné z mých nejmilovanějších mang vůbec!) Jsem ráda, že tu neopakují oblíbený stereotyp „právě jsme rekapitulovali smutný příběh tohoto hrdiny, kterého teď uvidíte zemřít.“ Ne, neumře úplně každý : ) ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nemám rád hmyz a tak praktický každý počin, který se zaměří na likvidaci tohoto druhu má u mě šanci na úspěch. Bohužel toto dílko s tématem pracuje dle mého dosti diletantsky a z brouků se nám tady předvádí spíš cosi, co mi připomíná přerostlého pana Hankeyho, který strávil pár let v posilovně. Ono celkově ta animace je podle mě dosti špatná a tak se mi na to nekouká příliš dobře, navíc když příběh a místy jeho dosti zvláštní logika a také většina hlavních hrdinů nezaujme, pak to zkrátka nemá u mě šanci ani na průměrné hodnocení. Když se k tomu přidá šílená cenzurovaná verze, tak bychom dostali něco, co se plácá někde na hranici odpadu a jedné hvězdy, ale naštěstí tento problém autoři brzo uvedením necenzurované verze napravili a já mohl alespoň trošku zvednout své hodnocení, protože to alespoň nabízí celkem slušnou akci a nyní i dost té krve a násilí, přesto to pro mě nemá žádný jiný potenciál a tak končím po pěti dílech... 3/10 ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vlastně se jen neustále představovaly další a další postavy (a jejich supersíly založené na schopnostech pozemské fauny, především hmyzu) ze 6 rozdělených "družstev" (národnostních armád), havarujících na Marsu s misí pochytat co nejvíc humanoidních švábů, a s touto hnusnou anonymní masou (v níž se ale také vyskytovaly vyvinutí jedinci) zdlouhavě, "ostrůvkovitě" bojujících. Až jsem se v nich začal nevyhnutelně ztrácet, byť jejich řady rychle řídly. K tomu se mi nelíbila kresba ani animace, konspirace na pozadí k ničemu nevedla a, což by také slušelo zmínit, nemá to konec. PS: Do hodnocení ji nezahrnuji, avšak brutální (ehm) cenzura v prvních několika dílech klidně černou plochou překryla 3/4 obrazovky, zabraňujíc tak pochopení, co se zrovna stalo. Dále už jsem ji neregistroval, masakrování brouků jí zjevně žíly netrhalo. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k hodnocení jsem od seriálu moc nečekal. Úvodní zápletka s plánem osídlit Mars je jednoduchá a na v anime popsaný způsob jsem narazil již dříve někde jinde. Nicméně téma boje proti zmutovaným obyvatelům Marsu a honbou za lék proti viru odsud pocházejícího za pomoci geneticky modifikovaných lidí mě přijde naprosto dostatečná pro jakýkoli sci-fi film, či seriál. Bohužel, alespoň pro mne se po nějaké třetí epizodě seriál zvrhne v jeden velký masakr s nekonečným popisem schopností modifikovaných lidí a jejich následnou a pak již méně nečekanou smrt. Kdyby měl seriál 100 epizod (100 postav), vůbec bych se nedivil a kvalita by byla asi stejná. Kdybych zde nenarazil na informaci, že existuje cenzurovaná verze, ani bych o ní nevěděl, ale po jejím dohledání a částečném shlédnutí musím říct, že je naprosto nekoukatelná. Nicméně toto anime má nudný děj, mizerný opening a hudbu. Násilí je dostatek, různých schopností hmizo-lidí také. Plusové body dávám také za docela zajímavou historii některých postav. Jsou zde většinou lidé, co za sebou mají dost těžké životní osudy a cestou na Mars nemají co ztratit. Celkově tedy 2* lepsí. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Docela nemůžu uvěřit vlastním očím při pohledu na zdejší hodnocení ... zvlášť, když jeden z hlavních důvodů je cenzura. Já žádnou cenzurovanou verzi neviděl, takže ta nízká hodnocení jsou těžce neobjektivní. Ale zpátky k hodnocení, Terraformars skutečně nejsou hodny inteligence raketových inženýrů, ale myslím si, že ani původní manga nebyla tvořena proto, že bude mít komplexní děj plný zvratů a twistů na každé druhé stránce. Jde spíš o kombinaci Starship Troopers a Attack on Titan, kdy zde postavy chcípají celkem nečekaně, a hlavně jsou úplně v prdeli, bo je to u většiny z nich jejich první mise, jen nevěděli, že jdou do maso-mlýnku. Animace sice není světoborná, ale pro tento typ anime naprosto dostačující a ze švábů sice budete mít těžkou prdel, bo mají výraz totálních idiotů, ale když po chvilce začnou hrdinům nemilosrdně trhat hlavy, asi změníte názor. Jak říkám, nebuďte hloupí a nekoukejte nadrženě na televizní vysílání a raději si pořiďte blučko. Tvůrci nemůžou za to, že televizní stanice jsou banda vyměklých moček a neodvysílají trochu té animované brutality. ()

Galerie (415)

Reklama

Reklama