Reklama

Reklama

Akacuki no Jona

(seriál)
  • Japonsko 暁のヨナ (více)
Trailer 2

Epizody(24)

Obsahy(1)

Princezna Yona, dědička královského trůnu, žije klidným životem na hradě až do svých 16. narozenin. V den narozenin její láska z dětství zavraždí krále a převezme se svými lidmi trůn. Yona je naštěstí zachráněna svým osobním strážcem Son Haku a utečou spolu. Aby zachránila království, musí podle věštce najít potomky draků, kteří jí pomohou získat zpátky královský trůn. Její cesta za spravedlností začíná. (Harroc)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (18)

HDeer

všechny recenze uživatele

Žiaľ, tentokrát nebudem zdieľať všeobecné nadšenie. Pokiaľ sa pozrieme na hlavné preferencie divákov, konkrétne pre dievčenské publikum atraktívneho Haka, znamenitý vývoj hlavnej hrdinky, nepochybnú oddanosť "realite", a či napokon samotný romantický motív medzi Yonou a jej neuveriteľne verným ochrancom, veľmi rýchlo sa nám dostane pochopenia nemalého úspechu, ktorý si seriál, tak ako i jeho manga predloha medzi publikom naozaj vyslúžili. Aj napriek tomu, že sa mi nepodarilo nájsť vhodný ekvivalent, s ktorým by sa mi seriál podarilo porovnať, pri pohľade na priemer hodnotení (nielen čsfd, ale aj animelist, či animeplanet) ma svojím spôsobom udivovala miera akceptovania / ignorancie viditeľných dejových trhlín. Za takéto trhliny považujem prevažne "trendový" in medias res, ktorý nám už od začiatku odhaľuje, čo sa z našej, pôvodne šestnásťročnej princezničky v priebehu dvadsiatich-štyroch epizód stane, alebo v podstate nezmyselný Soo Wonov "coup d'etat", ktorý sa dal nádherne obísť sobášom s princeznou. Pretože, ale máme radi drámu a násilie, vykonáme krutú, krvavú popravu neschopného vládcu, ktorá dláždi cestu pre Yonine urputné skúšky, veľmi idilickým spôsobom ju meniacim na ostrieľanú bojovníčku, ktorá je pripravená získať stratenú zodpovednosť. Je napokon na vás samotných, či sa túto cestu rozhodnete naozaj absolvovať, určite nijak nespochybňujem presvedčenie tých, ktorí tak učinili, ale ja som sa po štvrtej časti radšej rozhodol zotrvať. Nie som si celkom istý, či to spôsobil odpor k historickému obsahu, nedostatočného puta medzi mnou a charaktermi, alebo vyššie spomínanými chybami, ale ďalej som už viac seriál nezvládol sledovať. Pokiaľ by sme sa bavili o jeho hodnotení, to moje by sa zrejme nachádzalo niekde medzi dvomi-tromi hviezdičkami. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Konečně zase po dlooouhé době podařené čistokrevné shoujo. Yona je skvělá hlavní hrdinka a její proměna z rozmazlené, bezmocné princezničky na statečnou bojovnici je plynulá a uvěřitelná. Ostatní (u tohoto žánru výjimečně propracované) postavy jí zdatně sekundují. I když jde prakticky o reverse harémovku, vůbec se tak nechová - tedy hlavní zápletkou není, že Yona má 5 nápadníků a neví, kterého si má vybrat dřív. Naopak příběh je zajímavý, plný akce a dobrodružství, občas i dost vtipný nebo dojemný. Na nějakou tu romantiku taky dojde, ale přirozeně a nenuceně. Animace je příjemná a soundtrack opravdu nádherný. První opening je skvost po všech stránkách a celkové atmosféře sedí daleko líp něž druhé disco intro. Stejně tak se mi víc líbil první ending, ale druhý byl taky moc pěkný. Mrzí mě, že už je konec, a doufám, že bude další série. Celkově pro mě velmi milé překvapení a velká spokojenost. 8,5/10 ()

Reklama

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se vám, milí fanoušci, ale já v tom prostě nevidím a nedokážu vidět nic víc než onen stokrát recyklovaný bishounen - reverse harém. Problém vidím v nedostatku kvalitní tvorby pro dívky. Pak dochází k takovýmto tragickým nadhodnocením zapomenutelných anime. Pohled mám ovlivněný také tím, že anime princezen - bojovnic jsem viděla nespočet a žádné z nich není spratek kalibru Yona hoden ani zavázat střevíček. ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Jak se mi do tohoto anime vůbec nechtělo, protože mám radši slice of life shoujo než tyhle historické pohádkové věci (a taky možná protože je často přirovnáváno k Shirayuki), tak to bylo nakonec překvapivě jedno z nejlepších a anime, které jsem viděla. Byla to nejen krásná podívaná po vizuální stránce podtrhnutá silným soundtrackem, ale hlavně to byl krásný příběh s působivým vývojem postav. Toho se zde dočkaly téměř všechny a žádná z nich mi nepřišla černobílá. Když se někdo choval zle, dostali jsme vysvětlení a backstory, která za tím stála a podobně. Nejsem zrovna fanynka roztomilých slabých holčiček s co největšíma a nejkulatějšíma očima, a u Yony jsem od začátku viděla malou jiskru nějakého vzdoru, která se rozrostla v pořádný oheň. Chtěla bych v té jiskře vidět i trošku šibalství, ale toho se mi nedostalo a často její postava působí spíš pošetile. Ale to jí odpustím. Hakovo teasování mě bavilo fakt hodně a přineslo do příběhu několik opravdu vtipných momentů. A konec mi přišel docela uspokojivý, tak jak byl, ale rozhodně by bylo na co se dívat v další sérii a já bych ji moc ráda viděla. Už je to od roku 2014 ale nějaká doba a moc tomu tedy nevěřím. Budu aspoň doufat a podívám se na bonusové díly. P.S.: pokud bych to měla s tou Shirayuki nakonec srovnat, je tohle naprosto jiný level, u Sněhurky s červenými vlasy jsme se žádného vývoje postav (snad až na prince Raje) nedočkali a od začátku bylo jasné, kdo je hodný a kdo zlý, Sněhurce šlo všechno na co sáhla a taky měl (hlavně ze začátku) skoro každý díl nějakou vlastní zápletku, takže jsem měla častokrát pocit, že sleduju něco na způsob animovaného sitcomu (až na to, že bez té humorné části a s nějakou nevalnou snahou o dobrodružství). Yona of the dawn mě naproti tomu vážně chytla, pouštěla jsem si jeden díl za druhým a nemohla jsem se pokračování dočkat. A to se mi u anime už nějaký čas nestalo. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, neřekl bych, že je to takový poklad, aby to dostalo 5* skoro ode všech, co vidím, ale každý má svůj názor a je pravda, že i mně se Akatsuki no Yona zalíbila. Dalo by se to shrnout do Yona přišla, přestala se usmívat, potkala pár lidí a ... konec. Prakticky nic se nestalo v hlavní dějové lince, vše je provázáno jen s nalézáním čtyř draků, ALE velmi pěkně, dá se říci, že mi to připomíná různé hry (Skyrim, Pillars of Eternity), kde jdete hlavní dějovou linkou, ale cestou plníte spousty postranních úkolů a potkáváte lidi a i TO tvoří tu hru. Někdy bohužel právě to :-) Dějově je na tom Yona velmi dobře, je to zajímavé, plné překvapení, nedá se tak "úplně" odhadnout, jak to všechno dopadne, takže baví. Hudbou netuším, protože krom dvou Op, kde mi seděl víc ten druhej, mi nezůstalo v hlavě -nic- (oproti takovému GiTS, Mushishi, Nanatsu no Taizai, OP a další). Celkově však těší, příjemně se na to koukalo, neurychloval jsem žádné scény, byl jsem zklamán, že to skončilo. Trochu mi tam však nesedělo možná až mnohdy dojemné slzení a pohledy. Ale i to k tomu patří. Komplikované rozhodnutí mezi 3* / 4* :-) Ale ať si to tak nevyskakuje, dejme tomu méně. 4* dávám opravdu povedeným a znovukoukatelným, což se v tomto případě nejedná. Shlédl jsem, budu se těšit na další sérii, ale tuto už nikdy nezkouknu. Příjemných 70% ()

Galerie (1 190)

Reklama

Reklama