Reklama

Reklama

Cross Ange: Tenši to rjú no rondo

(seriál)
  • Japonsko Cross Ange: Tenshi to Ryū no Rondo (více)
Promo 2
Japonsko, (2014–2015), 9 h 35 min (Minutáž: 23 min)

Kamera:

Cunetaka Ema

Hudba:

Akiko Šikata

Hrají:

Nana Mizuki, Hóko Kuwašima, Jui Horie, Mamoru Mijano, Nao Tójama, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Kotono Micuiši, Kóiči Jamadera, Megumi Hajašibara (více)
(další profese)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Nacházíme se v daleké budoucnosti. Lidský svět se již nemusí bát válek, nedostatku potravin či globálního znečištění, protože se mu podařilo získat takzvanou „Manu“ – speciální informační technologii, která napomáhá řešit mnohé problémy. A právě v tomhle světě žije i mladá princezna Angelise – členka vládnoucí královské rodiny. Angelise má brzy oslavit šestnácté narozeniny, k nimž se pojí i slavnostní obřad, během něhož jí má být slavnostně uděleno právo aktivně vstupovat do politiky. Jenže během obřadu je odhaleno tajemství, které před ní její rodiče celý život tajili a které způsobí, že se jí zhroutí všechny představy o světě. Angelise totiž patří mezi „Normy“ – ženy, které mají moc rušit Manu a které jsou společností brány jako něco nelidského a ohavného, co ohrožuje ostatní lidi na životech. Bez ohledu na věk jsou tak Normy separovány od rodin a okolního světa, aby byly převezeny do izolace. Jenže proč vlastně? Ukazuje se, že pravý svět není tak nádherný, jak si lidé obdaření Manou myslí. Ne, svět je mnohem temnější, plný strachu, bolesti a smrti a právě Normy jsou ty jediné, které dokáží zbytek lidstva před touto krutou realitou ochránit. (EMIA)

(více)

Videa (2)

Promo 2

Recenze (12)

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Příběh o princezně, jenž se dostala na stranu lidí, jenž by nejraději do posledního vyhladila. Utopický svět, kde vládne neskutečně silný rasizmus vůči lidem, jenž neumí používat technologii zvanou Mana. Bylo zajímavé sledovat, jak se z lidem oblíbené princezny stane vyvrhel, jen kvůli menší odlišnosti. Dále sledujeme její cestu mezi ostatní manou nenadané lidi, jejíchž osudem je zemřít v pro zbytek světa neviditelném boji mezi lidstvem a draky. Samotná dějová linka se ale na rozdíl od jiných anime celkem hýbe a mění, a minimálně z poloviny dává smysl. Postupně jsou odhalovány tajemství o dracích a původu zdejší společnosti. Co mě vadilo, bylo ke konci časté měnění stran jednotlivých aktérek. Nepochopil jsem, proč musejí zpívat pro výstřel z ultimátních zbraní. Seriál je plný ecchi vsuvek, celkem brutálních útoků a polootevřeným koncem. No a mechové mě prostě netáhnou, jejich boje mezi sebou nemají nikdy ani hlavu, ani patu. Ale celkově to není špatný anime, dokonce mě nutilo o něm přemýšlet :) ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat, tohle byla prostě extrakce toho, co na anime miluju. Předně výbornou brutalitu hned v úvodu, názorný příklad toho jaké jsou lidé svině, scéna s prohlídkou dokonalá, první část je vlastně o tom, jak se Ange vypořádává s realitou a svými láskami a strastmi. Embryo jako záporák je mixem Sosuke Aizena z Bleache a Gilgameshe z Fate/Zero, je to pěkně krvavé se spoustou sexuálních narážek, mecha a draci opravdu hodně dobré, můžu dát jenom plný počet. ()

Reklama

Allcinna 

všechny recenze uživatele

Tohle anime má tu chybu, že je moc dlouhé a často vyplňované fillery, tedy díly o ničem. Ale těší mě, že jde o originální počin, bez manga předlohy. Zhýčkalá princeznička Angelise záhy dopadnou hubou na zem a musí se nejen začít sama oblékat, ale i nést odpovědnost za své činy. Líbí se mi, že hlavní postava není hned tou, co si oblíbí každý. Naopak, je silně "na facku". Spolu s ostatními dívkami ve svém vyhnanství to nemá lehké, ale takový je svět, kde jde o holé přežití. A přesně takto syrové je celé anime. Ano, klasický fanservis, polonahé dívčiny bojující proti drakům z jiné dimenze na mecha létajících motorkách... Ale nedejte se zmást. Autoři si celkem libují v dvojsmyslech, mají ohromný smysl pro humor, ovšem o záběry krve, ukousnutých končetin, vypadlých očí nebo znásilnění také není nouze. Přidejte příběh zrady a pomsty, kapku tajné historie a moderního chování stáda a máte Cross Ange. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Je to o světě, kde jsou občany ti, kdo umí využívat "manu", kde ti kteří to neumějí jsou pouze věcmi bez jakýchkoli práv a svobod, uvěznění a odsouzení např. k doživotnímu boji s draky z jiné dimenze s pomocí mechanických robotů a k jiným podobným smrtelně nebezpečným činnostem, někdy i rovnou k smrti. Ale hlavně je to o princezně, co má tu smůlu, že manu používat neumí a přestože o tom díky své služebné do jisté chvíle ani neví, nic netrvá věčně a tak to i na naší princeznu časem praskne a ta má tu smůlu, že z života v přepychu je odsouzena právě do jedné z výše zmíněných dámských věznic. Je to zkrátka docela hodně syrová fantasy Mecha z prostředí dívčí věznice, kde dívky místo lepení papírových pytlíků bojují na obřích robotech proti drakům, intrikují proti sobě, kamarádí se, žijí a umírají. Je to také o princezně, která ztratila vše a je nucena bojovat o holý život a snaží se přežít jak nejlépe dovede.... Nejsem fanoušek žánru Mecha (až na drobné výjimky jako byl třeba Code Geass) a s velkými roboty co dávají nakládačku nejrůznějším emzákům jsem se přestal kamarádit už když jsem jako malý viděl Strážce Vesmíru, takže se málokdy k něčemu jako je toto vůbec odhodlám. Syrovost toho co jsem viděl v prvních dvou episodách mě spíš odrazovala, ale vzhledem k faktu, kde se to vše odehrává se dala pochopit, nějak mě ani nebavily všechny ty scény z kategorií ecchi a yuri, které s prostředím dívčí věznice taky tak nějak souvisí (na rozdíl od některých kolegů, kteří toto na fóru přejmenovali na Fap Mecha). Co se mi líbilo byl ten námět, který mi přišel relativně zajímavý, stejně jako fantasy svět, kde se to odehrává a chtěl jsem také sledovat jak se bude vyvíjet hlavní postava. Po 5. díle jsem nyní v situaci, kdy mě to nebaví, to co se mi líbilo už se mi tolik nedostává a je to hodně o věcech co mě spíš nudí, takže končím. Myslím, že si to fanoušky najde, ale já mezi nimi nejsem. 4/10 ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase anime, kde je hlavní hrdinkou žena... Oceňuji, že přišli s takhle originálním a zajímavým nápadem, něco podobného jsem ještě neviděl. Příběh je plný zvratů, které se dají jen těžko předpovídat. Také neobsahuje (až na výjimky ke konci série) téměř žádné nelogické nebo nepochopitelné pasáže. Propracované charaktery s zajímavými osobnostmi a minulostí, to je přesně to, co pořádné anime potřebuje. Animace je na špičkové úrovni, už jen stačí se kochat. A co se týče hudby... no, tak to je kapitola sama pro sebe. Jak openingy a endingy, tak i zbytek OST je vynikající a perfektně se ke Cross Ange hodí. Jediné, co bych tomuhle anime vytknul je, že obsahuje až příliš zbytečné nahoty a ecchi scén... Výborné anime, která jen tak neomrzí. Doporučuji, obzvlášť pokud máte rádi žánr mecha, nebo alespoň draky. - 100 % P. S. To jsem doopravdy jediný, kdo fandil více Hildě než Tuskovi (všichni víme u čeho)? ()

Galerie (971)

Reklama

Reklama