Reklama

Reklama

Yakuza apokalypsa

  • Japonsko Gokudó Daisensó (více)
Trailer

V nemilosrdném podsvětí jakuzy není legendárnějšího muže než jejího šéfa Kamiury. Říká se, že je neporazitelný, ve skutečnosti je to ale upír! Po pokusu o atentát Kamiura kousne svého věrného nohsleda a předá mu tím své upírské schopnosti. Kamiura není typický šéf jakuzy - je to laskavý člověk, který zbožňuje sousedy ve své čtvrti a malým podnikům prodlužuje splatnost půjček, bez nichž by nemohly existovat, aby tak zamezil vstupu velkých korporací. Když ale do města přijede pistolník s vizáží Djanga, oblečený ve španělském mundúru ze sedmnáctého století, vyjde najevo, kým Kamiura doopravdy je - upírem! Brzy poté je Kamiurův chráněnec Kagayama obdařen výjimečnými schopnostmi svého učitele. Vydá se do ulic s novým gangem tvořeným běžnými občany s rašícími tesáky v ústech, připravenými bojovat za své území. Japonský filmařský extremista, režisér Takaši Miike (13 samurajů), se vrací ke svým bizarním kořenům v této akční hororové komedii, ve které nechybí upíři, gangsteři, zemětřesení, sopky, monstra, bojová umění a dokonce ani pletařský kroužek jakuzy. (Cinemax)

(více)

Recenze (15)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mike je břídil, kdyby raději vyšlo blůčko na jeho Over your Dead Body, než tenhle guláš. Yakuza Apocalypse má problém, že neví čím chce být, zda vampire hororem, komedíí či akčňákem s fantasy prvky, ale bohužel nefunguje ani jedno. Kdo je na Japonsko zvyklý, tak ho nepřekvapí mluvící uřízlá hlava, bojující plyšák a spousta jiných podivností, které z celého srdce nesnáším. Brutální film není, tak jak hlásí zahraniční recenze ( troška krve dnes nikoho nerozhodí), Ruhian je zde naprosto nevyužitý, tempo je kolísavé a slovo příběh mám strach zde vůbec napsat. Potěšila mne pouze jedna scéna a to zlomení vazu na 4x s okamžitým vytrhnutím hlavy, což jsem doposud nikde jinde neviděl. Pouze pro šílence, pro mne sotva akceptovatelné. 45% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po smrti vodcu Yakuzy, ktorej nedokázal zabrániť jeden z jeho ochrancov, sa jeho prívrženci rozhodnú pomstiť smrť ich milovaného vodcu. Okrem bohatstva a moci im boss zanechal zvláštny dar, ktorý im má pri pomste pomôcť. Zo svojich nasledovníkov pred smrťou vytvoril upírov. - Tomuto dielu nemôžem dať viac ako jednu hviezdičku, ani keby som sa akokolvek snažil, takže sa to v mojom rebríčku zaradí do trojice najhorších hororov roku 2015, keďže som dal toto hodnotenie len u The Ouija Experiment 2 a The Cradle of Shadows. Netuším, či je táto katastrofa spôsobená tým, že mám s režisérom úplne rozdielny druh humoru, alebo kultúrnym rozdielom, ale táto apokalypsa v gangu Yakuzy mi prišla úplne mimo. Má to takmer 2 hodiny, takže výraz mojej tváre pri záverečných titulkoch sa rovnal výrazu mojej tváre pri dopozeraní mojich najoblúbenejších hororov, pretože som bol velmi šťastný, že to už skončilo. Ale keď chce mať človek ohviezdičkované všetky horory z roku 2015, musí zniesť aj takéto extrémy. Za zmienku u mňa stojí snáď len tá žaba, ktorá vyzerala tak katastrofálne, že sa mi proste páčila. Tie fighty boli fakt nezaujímavé a je smutné, že taká velmoc akou ázijské krajiny v tejto oblasti sú, v tomto smere upadá. Režisérov nový projekt Terra Formars však vyzerá o niečo nádejnejšie, takže si snáď u mňa napraví svoje meno, pretože je to naozaj skúsený hororový režisér, od ktorého som takéto niečo vôbec neočakával. + herec z Parasyte Part 1 a Parasyte Part 2 + herečka z Parasyte Part 1 a Tag ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Takaši vybruslil ďalší remix podivných figúr a Yakuzu sekundárně infikoval vampire témou, přitom neopomenul taky nadsázku a pridal fajty, v ktorých má part ne ledajakej Frog man. Tamojší podsvětí málem zosmiešnené. Celý je to voraz a beru to jako vztýčený režisérov prostředník na hierarchiu tamojšího podhubia. Seriózny snímok vyrovnáva takou hračkou a to si môže dovoliť thx stykom s YK komunitou, podobne ako Fuqua v ledajakým ghette. ( škoda mini Yayan prezentaci ) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kageyamov život nemal až do momentu, kedy spoznal šéfa miestneho klanu Yakuzy žiadny zmysel. Od prvého momentu ako ho zobral pod svoje ochranné krídla, sa stal jeho najväčším vzorom. Túžba stáť sa jedného dňa rovnakou osobnosťou bola pre Kageyamu najvyššou prioritou. Keď je jedného dňa svedkom jeho brutálnej vraždy, zdá sa že stratil veškeré ilúzie o svetlej budúcnosti. Tesne pred úplným skonaním mu však samotný šéf predá silu a moc o ktorej mladý, ambiciózny mafián nemal ani potuchy. Len vďaka nej však dokáže vybudovať nový klan, za pomoci ktorého môže pomstiť jeho smrť či nastoliť novú hierarchiu i poriadok. Nápad síce originálny, ale čo z toho, keď samotný snímok nie je ani vtipný, ani nijak mimoriadne hororový. Čo je však ešte horšie, je neskutočne dlhý a nudný zároveň. Spočiatku je akčných scén pomerne dosť, taktiež kadejakých striekancov od šabľovačiek, no bohužiaľ, akosi sa to míňalo účinku. Nemôžem si pomôcť, no nebavilo ma to, nie je tu k videniu ani gore, ani hovno, ani nič. Záverečná tretina je síce akčnejšia (možno aj vtipnejšia), no je to už klasická Japonská "ujetina", kedy sa na scéne objaví akési zelené "mončiči". Dnes nemám šťastnú ruku na voľbu filmov. Vonku je hmla jak v riti, ochrápaný som z toho, ešte aj naša 20tka na MS v hokeji prehrala s Čechmi. No povedzte sami, čo je toto za deň? ;) - 45% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tedy jsem sice od Japonců zvyklý na všelijaký bizár, ale tohle bylo už i na mě příliš... bizarní. Zfetovaná dadaistická šílenost, jejíž nejnormálnější postavou byl můj oblíbený indonéský trpajzlík Yayan Ruhian, známý též jako Šílený pes. Myslím, že divoká různorodost tohohle Miikeho eintopfu je spíš na škodu, aspoň tedy já osobně bych si vystačil s jedinou dějovou linií o upírech v Jakuze. Ale rozhodně nemůžu říct, že bych se nudil, protože nevyzpytatelný scénář chystá stále nová a nová překvapení. I po vizuální stránce celkem spokojenost, je stále na co koukat. No a jelikož bych se rád v příštím životě narodil jako Japonec, tak musím dát aspoň tři hvězdy, abych si neznepřátelil bohyni Amaterasu tím, že se ušklebuju nad díly jejích oddaných poddaných. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

To, ze je Miike magor viem uz dlhsie, ale obcas mi jeho normalnejsie filmy typu, ked profesor vyvrazdi celu skolu sadnu. To sa stane tak raz za dekadu. Tentokrat je to dost WTF. Aj ked to ma zmysluplnu zapletku, ktoram niekam smeruje, tak vsetky postavy su natolko absurdne, ze ma to prilis nebavilo. Ocenujem len spickovu technicku stranku a bitky, ktore pôsobia brutalne a drsne. Ale choreografiu maju jednoduchu. Len zakladne udery a kopy. Takze kto to chce pozerat kvôli ucasti Yayana Ruhiana, tak sa na to môze vykaslat. 4/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je přece jenom Miike, kterého si více představuji jako akčního režiséra, který se nezastaví před žádným násilím a před žádným bořením hranic mezi žánry. Tohle na jednu stranu vypadá jako pořádně drsná gangsterka, když se najednou objevil žabák. A celé to nějak zázračně funguje. Drsné souboje, skvělé vychytávky a opět neskutečné triky. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vhodné k promítání na uzavřeném oddělení psychiatrické kliniky v Bohnicích. Japonci se od nás, Evropanů, odlišují v mnoha směrech, ať už jde o četná feudální rezidua ve vzájemném chování přes zálibu v krvi a násilí až po dětské až dětinské reakce na všechno možné. Tvůrci tohoto snímku pak dali vystoupit svým zběsilým vidinám z horečnatých snů a směsku okořenili trochou zen buddhismu. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Keď sa Miike vydá béčkových vôd japonského filmu (absurdnosti, crazy humor, nezmysly, realita neexistuje) tak je to vždy o niečo iné. Je tam vidieť remeselnosť, nepôsobí to lacne a hlavne to baví od začiatku do konca. Miikeho filmografia je až príliš plodná a nie vždy všetko sadne. Yakuza Apocalypse je až príliš za hranicou toho, čo som od neho videl, ale hodnotím možnože ažv príliš vysoko, lebo pravdou ostáva, že som sa neskutočne zabával. Som zvedavý či nám ponúkne ešte absurdnejší výlet do sveta upírov, yakuzy a kappa-ov(?)...rozumej dvojka. Škoda len jednej veci, nevyužitý akčný (bitkársky) potenciál, Yayan nemal až tak čo robiť. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Slibný ale podivně nevyužitý námět s (rychle hasnoucími) záblesky geniality. Hravě japonský žánrový mix se cení, ale film nemá ani z poloviny tolik charismatu (a stylu) kolik by si mít přál. Místo lepšího rozvedení ústřední myšlenky, která tam někde pod tou šíleností přeci jen je, se Yakuza Apocalypse uplácá v přetažené stopáži. Miike na ultraweird vlně funguje jako žádný jiný režisér a to zejména proto, protože jeho ultraweird jde vždy ruku v ruce s ultracool. Tady se na coolness ale bohužel zapomnělo. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Meno Takashi Miike je vždy prísľubom bizarnosti a aj tento film to naplňuje kopcom, ale absolútna uletenosť neznamená automaticky zábavu. Od začiatku som nejak nevedel o čom to celé je, behajú tam nejaký Jakuzáci, chvíľu sa márujú, chvíľu plačú a v pivnici sú nejaký otroci háčkujúci kapesníky a snažiaci sa nevybuchnúť od zlosti. Následne príde na scénu japonský Django s truhlou na chrbte, Yayan Ruhian ktorý všetkých zbije na hromadu ( nesúhlasím že je úplne nevyužitý, scén kde proste robí to svoje tu má niekoľko) a hrdinu uhryzne odtrhnutá hlava jeho Bossa. Takže je z neho upír, následne sa začnú premieňať aj všetci v celej štvrti, jednej jakuzáčke tečie mlieko z ucha a ona tým  zalieva záhony a hlavný záporák je chlap v kostýme žabieho maskota, pod ktorým je chlap s plastovou žabou hlavou. Plus neodvratné kaidžu finále ktoré samozrejme nedáva žiadny zmysel. Rozhodne netuším kto je kto a prečo sa to všetko deje, ale v mnohých záberoch je badať že by to mohla byť potenciálna béčková pecka, keby to celé nebolo len ako sada temperových farieb v mixéri ktoré po vyšplechnutí na stenu utvoria abstraktný obraz. Ako by povedal klasik - "je to pičovina velebnosti"! ()

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

...Yakuza Apocalypse alebo prečo mám záchvaty smiechu o druhej ráno. Na jednej strane tu máme Miikeho vo vrcholnej forme (tým nemyslím filmárskej, myslím v tom, akú maximálnu gramáž drog dokáže zniesť na jedno požitie), na strane druhej je tu nevyužitý Yayan ktorý 90% filmu vyzerá ako keby mu ušiel školský autobus. Úprimne priznávam že netuším o čom to bolo, netuším kto paktoval s kým, kto bojoval proti komu... a ku koncu som si už ani nepamätal že hlavný hrdina je upír. Či vampír. Či jaka riť. Nesmiem samozrejme zabudúť poďakovať človeku ktorý robil anglické titulky, pretože tento človek mi sledovanie filmu nesmierne spríjemnil angličtinou úrovne arabského prisťahovalca v Líbii a ak náhodou niečo nevedel preložiť, proste to drbol v Indonézštine. Darmo, Yakuza Apocalypse je film s obrovským guilty pleasure potenciálom a za iných okolností by som za žabu a fešáka so zobákom pod 4 hviezdy nešiel... avšak that's not how mafia - gomen nasai, Yakuza - works. Čiže nech som sa pri tomto výhule bavil hocijako dobre, aj tak ide o totálne nezmyselnú vtipnú sračku. Čiže 35%, silná 1*. BTW: Ak sa v čase 1:34:35 pozorne zadívate, zistíte, že sa nejedná o skutočnú žabiu ruku ale iba o remeselne naozaj podarenú protézu. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

SPOILER-------------------------------------s blížiacim sa koncom šialenosť toho nabrala na netušených obrátkach... Na akých drogách to Miike fičí?! :)) ()

Reklama

Reklama