Reklama

Reklama

Green Room

  • Slovensko Zelená miestnosť (více)
Trailer 3

Basgitarista Pat (Anton Yelchin), gitaristka Sam (Alia Shawkatová), bubeník Reece (Joe Cole) a spevák Tiger (Callum Turner) tvoria štvorčlennú punkovú kapelu Ain´t Rights. Po skončení zmluvy cestujú po severozápade Spojených štátov a hľadajú príležitosť na vystúpenie alebo stály angažmán. Moderátor miestneho rádia Tad (David W. Thompson) s pomocou bratranca Daniela (Mark Webber) im zariadi vystúpenie v bare skinheadov a neonacistov, ktorý sa ukrýva pred zrakom verejnosti hlboko v portlandských lesoch. Hudobníci potrebujú peniaze a rozhodnú sa ponuku prijať. Vyhadzovači Gabe (Macon Blair) a Big Justin (Eric Edelstein) im vezmú mobily a zatvoria do zelenej miestnosti. Koncert beží bez problémov, ale po jeho skončení sa Pat stane náhodným svedkom vraždy. Po vystúpení sa vracia po mobil do zelenej miestnosti a objaví dobodané telo skinheadky Emily (Taylor Tunesová), ktorú zabil neonacista Werm. Svedkyňou vraždy bola aj Emilina priateľka Amber (Imogen Pootsová). Pat chce zavolať políciu, ale majiteľ klubu Darcy (Patrick Stewart) zatvorí členov kapely spoločne s Amber a agresívnym vyhadzovačom do zelenej miestnosti, kým sa nerozhodne, čo s nimi urobí. Hudobníkom zostáva im len veľmi málo času vymyslieť, ako sa dostať na slobodu a zachrániť si holé životy. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (189)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica nie len z hororového hľadiska nijak prevratná. V podstate by sa dalo povedať, že sa "nič nedeje". Lenže následne nastane ten správny zvrat, vďaka ktorému sa všetko na "dobré" obráti. Fakt som mal spočiatku obavy, že to celé vypáli do "stratena" a ja sa nedočkám ničoho, čo tento hororový subžáner proste charakterizuje. Nehovorím však len o samotnom gore či násilí (toho zas tak veľa nebolo), ale aj o celkovom vnímaní tohto snímku, ktorému sa napriek jednoduchému príbehu naozaj podarilo znepokojiť. Anton Yelchin mi utkvel v pamäti vďaka hereckej úlohe "motáčika" z "Alpha Dog", pričom tento druh rolí mu suverénne sedí najlepšie (čo potvrdil aj v tomto prípade). Ja osobne som sa "bavil", pričom musím uznať, že sa po dlhej dobe objavil solídny "hixploitation", ktorý konečne ako-tak stojí za zmienku - 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Green Room" som chcel vidieť v momente, ako som zistil, že tu bude hrať pán Patrick Stewart. Nie je žiadnym tajomstvom, že tento človek je podľa mňa skutočne pán herec a kedykoľvek ho človek vidí, tak má chuť mu tlieskať. Minulý rok sa predviedol v maličkej dráme Match (, kde by ma potešilo, keby si ju všimlo viac ľudí) a dúfal som, že ma presvedčí aj tu. A musím priznať, že je jednoznačne najlepším elementom tohto filmu a sledovať ho je opätovne veľká radosť. Problémom filmu sú však mladí ľudia, ktorí sa snažia dostať von z nepríjemnej situácie. Nie sú zlí, ale nemôžem povedať, že by ma ich postavy nejako oslovili. A keď sa začnú veci diať, ich osudy mi boli prakticky ukradnuté. A rovnako podľa mňa urobili pár nie moc šťastných rozhodnutí, ktoré spôsobili, že nie všetci vyviazli so zdravou kožou. Ale musím povedať, že gore efekt je veľmi dobrý a aj situácia, v ktorej sa ocitli je veľmi dobre spracovaná. Plus keď sa rozhodnú otočiť situáciu na svoju stranu, je to paráda. Na to sa díva vynikajúco. Celkovo musím povedať, že ide o veľmi solídny gore thriller/horor s veľmi dobrou atmosférou, skvelým Patrickom Stewartom a veľmi dobrým záverom. A stojí za to si film pozrieť. A už len úplne na záver, moja úcta Antonovi Yelchinovi, ktorý bohužiaľ tohto roku nešťastne prišiel o život. Hodnotenie: B ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu řada nadějných nápadů, které film jako slasher obohacují (hnusné prostředí a celá komunita vyholených magorů, vražedná jatka jako prostředek pro zbavení se svědků, izolace v podobě titulní místnosti), na stranu druhou naprosto lajdácký přístup k většině postav, které nás nezajímají, nepříliš zajímavá režie a nic moc scénář - líbil se mi počáteční psychologický nátlak a nepředvídatelnost, škoda že se proměnil v mechanicky repetitivní dobývání klaďasů v uzavřené budově, nad nímž chvílemi zůstával rozum stát. Pořád jsem se ale dobře bavil, násilí působilo sugestivně, tempo zůstávalo na slušné úrovni a samozřejmě potěšil Patrick Stewart v netradiční záporné úloze, kterou si náležitě vychutnal. Neurážlivě koukatelné, nic víc, nic míň. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Zásadní problém, proč je tento film nesledovatelná sračka tkví především v neuvěřitelně nesympatické sebrance postav. Nemohl jsem si celý film vybrat, zda mi jsou více nesympatičtí skini, nebo ti prznitelé hudby. Těžko se mi může líbit film, když režisér poskládá takovou sestavu dementů a já jsem citově zcela neangažovaný. K tomu si přidejte opravdu ubohou zápletku, ze které vyústí krajně nudný děj. Po chvilce jsem to sledoval zrychleně, protože podobným píčovinám odmítám věnovat celých 90 minut stopáže. [3 %] ()

campix 

všechny recenze uživatele

Produkční studio A24 produkuje samé zajímavé artovky a také nekompromisní žánrovky. Green Room je jednou z nich. Jako horror bych asi ani tolik tento film neoznačoval, ale thriller naprosto sedí. V hlavních rolích je punková kapela, která se snaží prosadit a potuluje se po všemožných zapadákovech. Po konci jednoho vystoupení se ale dostanou díky náhodě do velmi svízelné situace. V hlavních rolích náckové, mačety, bojoví psi, motorovky, brokovnice, nože a Patrick Stewart. To slibuje velkou zábavu. Ve zkratce je to hodně drsné a nekompromisní. Nejdříve se Green Room poměrně dlouho rozjíždí, ale pak je z toho hodně šílená jízda až do konce. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Postava držící mačetu na jednom z plakátů k filmu odkazuje svým postojem k obalu alba "London Calling" od skupiny The Clash, kde je takto vyobrazen Paul Simonon se svojí kytarou. (Corpsegrinder)
  • Prvá pieseň, ktorú kapela hrá v klube skinheadov, je cover verzia piesne Dead Kennedys „Nazi Punks Fuck Off“. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama