Reklama

Reklama

Green Room

  • Slovensko Zelená miestnosť (více)
Trailer 6

Basgitarista Pat (Anton Yelchin), gitaristka Sam (Alia Shawkatová), bubeník Reece (Joe Cole) a spevák Tiger (Callum Turner) tvoria štvorčlennú punkovú kapelu Ain´t Rights. Po skončení zmluvy cestujú po severozápade Spojených štátov a hľadajú príležitosť na vystúpenie alebo stály angažmán. Moderátor miestneho rádia Tad (David W. Thompson) s pomocou bratranca Daniela (Mark Webber) im zariadi vystúpenie v bare skinheadov a neonacistov, ktorý sa ukrýva pred zrakom verejnosti hlboko v portlandských lesoch. Hudobníci potrebujú peniaze a rozhodnú sa ponuku prijať. Vyhadzovači Gabe (Macon Blair) a Big Justin (Eric Edelstein) im vezmú mobily a zatvoria do zelenej miestnosti. Koncert beží bez problémov, ale po jeho skončení sa Pat stane náhodným svedkom vraždy. Po vystúpení sa vracia po mobil do zelenej miestnosti a objaví dobodané telo skinheadky Emily (Taylor Tunesová), ktorú zabil neonacista Werm. Svedkyňou vraždy bola aj Emilina priateľka Amber (Imogen Pootsová). Pat chce zavolať políciu, ale majiteľ klubu Darcy (Patrick Stewart) zatvorí členov kapely spoločne s Amber a agresívnym vyhadzovačom do zelenej miestnosti, kým sa nerozhodne, čo s nimi urobí. Hudobníkom zostáva im len veľmi málo času vymyslieť, ako sa dostať na slobodu a zachrániť si holé životy. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (189)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Všichni hrajou vymaštěnej punk-rock, nikdo z nich by si ale nevzal na ostrov punk-rockovou kapelu! A tak nám - bohužel zesnulý - Anton Yelchin brnká na strunu nervů, aby si ve finále zvolil Creedence. Mezitím Jean-Luc Picard spřádá plány, jak celou skupinu rozsekat na kousky. Pouští na ně psy, seká do nich mačetama, nožem a ve výsledku taky brokovnicí a směrem k divákovi vypouští démonismus, zvrácenost a šílenství. Potěší i fakt, že postavy nejsou debilní, chovají se logicky a místy přímo vychcaně. Green Room - ač je to film strašně jednoduchej - s přehledem zabírá pozici nejlepšího a nejnapínavějšího brutál thrilleru roku. . ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi těžko komentuje. Co se mi ale vybaví, když se řekne Green Room tak je asi tísnivá atmosféra, neokoukaní herci, zajímavá Imogen Poots, explicitní násilí a surový vizuál. Nemůžu říct, že mě tento Saulnierův snímek nadchl se scénářem a s chováním postav, ale na takové té hororové úrovni se drží právě díky velmi drsným záporákům a řadí se tak do žánru exploitation. Ostatní režisérovy snímky jsem neviděla a možná se do nich ani zatím pouštět nechci. ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Pár punkerských děcek z bezďákova má příležitost si trochu přivydělat v klubu plného fetek a smažek. Všechno se to náhle zvrhne boj o holý život.. Kde smilování nemá žádnou moc. Film od režiséra "Blue Ruin". No upřímně jsem čekal, že to dopadne lépe. Až moc časté klišé a dementnost punkerských nácků.. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

V podstate to isté čo režisérov predošlý počin Blue Ruin. Akurát „Green Room“ je taký „Blue Ruin v zelenom“. Réžii Saulniera síce nie je veľmi čo vytknúť a všetko je vo filme na svojom mieste, akurát ani tentoraz to nie je vyslovene „nářež“. Podobne ako Blue Ruin ani raz ma ten film nedokázal v priebehu stopáže vtiahnuť do diania a celý čas si držal akýsi odstup na to, aby som u toho cítil akékoľvek napätie, strach o postavy alebo atmosféru. Celé to tak nejako začalo, skončilo, nemôžem to vyslovene haniť, ale ani povedať, že som si ktorúkoľvek minútu toho filmu užil. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

From Dusk Till Dawn, akorát s tím rozdílem, že upíry vystřídali skinheadi.. Saulnier nabízí všem, „who gives a shit“, přímočarou žánrovku v křiváku Dead Kennedys a jejich přeškrtnuté svastiky, přičemž oproti podobným eliminačním partům dodává přidanou hodnotu v podobě hmotných postav, nevyzpytatelnosti a reálného pocitu ohrožení. Kazy na logice lze přisoudit aktivování módu paniky, ale stejně před drajvem, špinavostí, šibeničním humorem a explicitním násilím ustupují do rozlitým pivem zapáchajícího šera. Některé možná překvapí, že profesor Xavier, krom toho, že vesele chodí, je i pěkná neonacistická svině, mě však zaujal strachem i odhodláním naplněný výkon Stewartova kolegy ze Star Treku. Docela by mě zajímalo, jakou kapelu by si vzal A.Yelchin na ten opuštěný ostrov. Zrovna teď ale není vhodná doba se ho ptát.. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Patrick Stewart v rozhovore uviedol, že keď dočítal scenár vo svojom vidieckom dome v Anglicku, bolo to také desivé, že zamkol svoj dom, zapol bezpečnostný systém a nalial si škótsku. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama