Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (370)

B!shop 

všechny recenze uživatele

O nejakejch Runaways jsem v zivote neslysel, coz je ale v podstate fuk, tohle je klasickej biografickej film, kde mame zacatky kapely, uspech i pad. A nastesti to slape od samotnyho zacatku, svizne odsejpajici dej, perfektni pisnicky. Bohuzel poslednich 20 minut uz se nic nedeje a kdyby tu nebyly, tak se nic nestalo. Co se tyce herecek, konecne se Stewart a Fanning dokopaly k nejaky poradny roli, takze Stewart neni ta kravka ze Stmivani, ale pusobi skutecne vcelku drsnacky, nadava, chlasta, akorat to haro je dost hrozny. Co se tyce Dakoty, ta uz nastesti povyrostla a nedela svoji typickou prechytralou urvanou holku, dostala nejvyzivnejsi roli, perfektne ji zahrala, ale tu drsnacku ji s tim jejim xichtem proste neverim. Nicmene ja tu mam jinyho favorita, skvele ujetyho Shannona v roli producenta. Nebejt tech opruzackejch poslednich 20 minut, mozna bych premejslel i o paty hvezdicce, takle jen solidni ctyri a po case zase perfektni hudebni film. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Režisérka Floria Sigismondi umí vyčarovat s kamerou vskutku nádherné náladové obrazy (aby taky ne, když stojí za nejlepšími videoklipy od Marlina Mansona), ale v jejím filmovém debutu jí celovečerní stopáž láme vaz - "rádoby-hluboký" příběh se rozpadá na čistou dokumentární popisnost, tempo kolísá a psychika postav se projevuje spíš v důsledcích jejich chování než aby je divák chápal už podle příčin které je jako osobnosti tvoří. Ale hlavně - i přes úspěšnou snahu o punkový vizuál, i přes fajn hudbu, pořád se tu o "rock'n'rollovém duchu" víc jen mluví než aby byl skutečně cítit. Holky rebelují bez příčiny a bez překážek, cestičku jim stejně ze všeho nejvíc umetá producent a pořád se tváří tak, že když jim to přecejen nevyjde, tak jim máma s tátou doma pofouká bebí. Všechno je i přes vizuální mimikry místy tak plytké a uhlazeně přímočaré, že se z filmu ztrácí ona hlasitě proklamovaná dravost a revolta, která přitom původní Runaways prý měla provázet od začátku až do konce. Body k dobru si ale rozhodně zaslouží herečky - Dakota sice zabírá zbytečně moc prostoru, ale dívat se na ni dá (ano, pravý jail'fuckin'bait) a hlavně tu prim hraje vskutku skvělá Kristen Stewart. Až se přestane zahazovat s Twilightem, tak evidentně ještě ve filmech ukáže hodně velké věci. 7/10 ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý životopisný snímek o první ženské rockové kapele. Má tempo, hraje k tomu poctivá rocková muzika a má to příjemný videoklipový střih, který sem dost sedne. I tu atmosféru sedmdesátých let se povedlo přenést do filmu hodně dobře. Kristen Stewart a Dakota Fanning si svými výbornými výkony napravují pověst po Twilight sáze a zaujme i výstřední producent Michaela Shannona, kterého začínám mít po Nouzovém východu docela rád. Jenom škoda, že se režisérka nezbavila pár klasických neduhů životopisných filmů., takže nám tady pár věcí evidentně chybí. Taky by nezaškodilo více se zaměřit na další členky skupiny než na hlavní 2 protagonistky, některé z nich jsme dokonce viděli jen v pár záběrech. Se životopisných snímků je to ale pořád slušný nadprůměr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Biografický film o jednej kapele z dávnych čias ako z rýchlika. Dievča osloví producenta, ktorý sa na nej pousmeje a strih, už skúšajú. Baby sa dajú dokopy, skúšajú a strih, získavajú zmluvu...a zrazu sú slávne a idú na truné do Japonska, kde sú nesmierne populárne, ale my vôbec nie sme informovaní ako k tomu došlo. Baby začínajú mať problém s tým, že Cherie je stredobodom kapely a strih, obrovská kríza je na svete... Áno, išlo tu viac o tie vzťahy ako o podrobnú analýzu histórie kapely, ale o niečo dlhšou stopážou sa dali informačné medzery vo filme elegantne zaplniť. Ignorovanie ostatných členiek kapely ale považujem za chybu, nad ktorou sa nedá mávnuť rukou. Takto som mal dojem, že šlo o duo. Ale Kristen a Dakota si to užili a seklo im to. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Runaways nebyly nejlepší dívčí rocková kapela. Runaways nebyly ani první dívčí rocková kapela. Popravdě za moc nestály, ale určitě byly hezčí, než ty pipiny, co je tu hrajou. Film stojí taky za starou belu a jediná věc, která mě na něm trochu pobavila, byla scéna, kdy Joan Jett učí onanovat zpěvačku. Té to moc nejde, ale když jí Joan poradí, aby přitom myslela na Farrah Fawcett, zpěvačce to začne hned jít mnohem lépe. (Věřím, že tímhle megaspoilerem jsem filmu získal nějakého diváka navíc.) Mimochodem, Lita Ford, po Joan druhá nejslavnější hudebnice z Runaways, měla v celém filmu asi tak jednu větu. (Myslím, že řekla, že zpěvačka je kráva.) Kdyby se to točilo v 80. letech, určitě by měla věty alespoň dvě! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Během závěrečných titulků zazní písně „Bad Reputation“ a „Love Is Pain“ v podání Joan Jett & the Blackhearts. Joan Jett tuto kapelu založila poté, co rozpustila The Runaways. (noelcoward73)
  • Ve filmu dvakrát zazní ukázka písně „Vincent (Starry, Starry Night)“ Dona McLeana. Poprvé během cesty autem na koncertní turné a podruhé ke konci filmu v obchodě. (noelcoward73)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama