Reklama

Reklama

Green Room

  • Slovensko Zelená miestnosť (více)
Trailer 3

Basgitarista Pat (Anton Yelchin), gitaristka Sam (Alia Shawkatová), bubeník Reece (Joe Cole) a spevák Tiger (Callum Turner) tvoria štvorčlennú punkovú kapelu Ain´t Rights. Po skončení zmluvy cestujú po severozápade Spojených štátov a hľadajú príležitosť na vystúpenie alebo stály angažmán. Moderátor miestneho rádia Tad (David W. Thompson) s pomocou bratranca Daniela (Mark Webber) im zariadi vystúpenie v bare skinheadov a neonacistov, ktorý sa ukrýva pred zrakom verejnosti hlboko v portlandských lesoch. Hudobníci potrebujú peniaze a rozhodnú sa ponuku prijať. Vyhadzovači Gabe (Macon Blair) a Big Justin (Eric Edelstein) im vezmú mobily a zatvoria do zelenej miestnosti. Koncert beží bez problémov, ale po jeho skončení sa Pat stane náhodným svedkom vraždy. Po vystúpení sa vracia po mobil do zelenej miestnosti a objaví dobodané telo skinheadky Emily (Taylor Tunesová), ktorú zabil neonacista Werm. Svedkyňou vraždy bola aj Emilina priateľka Amber (Imogen Pootsová). Pat chce zavolať políciu, ale majiteľ klubu Darcy (Patrick Stewart) zatvorí členov kapely spoločne s Amber a agresívnym vyhadzovačom do zelenej miestnosti, kým sa nerozhodne, čo s nimi urobí. Hudobníkom zostáva im len veľmi málo času vymyslieť, ako sa dostať na slobodu a zachrániť si holé životy. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (189)

lamps 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu řada nadějných nápadů, které film jako slasher obohacují (hnusné prostředí a celá komunita vyholených magorů, vražedná jatka jako prostředek pro zbavení se svědků, izolace v podobě titulní místnosti), na stranu druhou naprosto lajdácký přístup k většině postav, které nás nezajímají, nepříliš zajímavá režie a nic moc scénář - líbil se mi počáteční psychologický nátlak a nepředvídatelnost, škoda že se proměnil v mechanicky repetitivní dobývání klaďasů v uzavřené budově, nad nímž chvílemi zůstával rozum stát. Pořád jsem se ale dobře bavil, násilí působilo sugestivně, tempo zůstávalo na slušné úrovni a samozřejmě potěšil Patrick Stewart v netradiční záporné úloze, kterou si náležitě vychutnal. Neurážlivě koukatelné, nic víc, nic míň. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Krev jako hybatel dějem aneb konečně zase pořádně úřaduje téměř hmatatelný strach o postavy! Obavy z toho, co nechutně brutálního se komu a kdy přihodí, jsou tu až nesnesitelné. Bylo mi špatně - tak jako hezky. Zamrzí málo Stewarta plus hromada za vlasy přitažených a nevěrohodných scének a situací, jinak je to žrádlo. Sakra drsný žrádlo, který bych většině známých nikdy nedoporučil. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Horor? Kdeže. Thriller? No to už áno. A pomerne dobre natočený. Keď si vezmem, že sa väčšina scén odohráva len v bare a jeho okolí, tak to palec hore. Atmosféra, ktorú dokázali tvorcovia vyťažiť aj z tohto minima, je pre film natoľko význačná, že keď vás počas svojho drsného priebehu chytí, až do záverečných titulkov sa z nej jednoducho nedostane. P.S. Škoda toho Yelchina. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

LIVINGDEAD mi zase sebral vítr z plachet! Zatraceně! Vážně je nemožné přijít po takovém hororovém Šejkspírovi a napsat něco originálního. Teď mi nezbývá než konstatovat, že se jedná o solidní gore, za normálních okolností by to horor nebyl v žádném případě, čistokrevný thriller ano, ovšem v době, kdy se hororům dělá přístupnost 13 let to za horor považovat zřejmě můžeme. Téma punkerů proti náckům, původně čistě ideologicky a verbálně, což ovšem nebylo dostatečně podojeno, tam se člověk mohl pobavit mnohem víc, později s nožíkem na koberce při rozřezávání střev. Stačilo mi to, bavil jsem se od začátku až do konce, napětí chvílemi pociťoval a hlavně úplně ignoroval ty klasické scenáristické boty, které se samozřejmě opět přihlašovaly o slovo jako v úplně každé vyvražďovačce, především v akční fázi filmu. Ovšem, vzhledem k tomu, že je to na tak banální zápletku malého filmu skvěle napsaný a podobně dobře obsazený a zahraný, nemůžu dát méně než 4, celou dobu to ovšem bylo na 5, tomu závěru ale chyběly koule a trochu ta zmiňovaná logika. 75% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Mattymu "Dead End je komedie" Keatonovi raději moc nevěřte. Po sice zajímavém, ale trochu nudném a z paměti rychle vyšumělém Blue Ruin, je tohle prostě jenom hodně jiné kafe: Na skinheadský koncert v baráku v lesích se omylem připlete punková kapela. Kamarádi by punkáče nakonec možná nechali odejít bez větší újmy na zdraví, kdyby se jeden z nich nestal náhodným svědkem něčeho, co mělo zůstat jen a pouze mezi kamarády. Teprve potom začne ten pořádný rachot. U Blue Ruin jsem za jeho nevšednost přimhouřil oko a dal tři hvězdičky. Tohle mě ale ve finále bavilo daleko víc, takže hodnocení musí být logicky vyšší. (Popravdě, dal jsem si to v rozmezí asi osmi hodin 2x a bez jediné přestávky při sledování.) Nakonec, i MrHlad udělil čtyři hvězdičky. A není divu. Takové filmy se dnes už moc netočí. Ty vznikaly v 70. letech. (Naposledy jsem podobné sedmdesátkové kvality viděl v úžasné Dorothy Mills.) A protože se tyhle filmy přestaly bůhvíproč točit, jeví se mi Green Room vyloženě jako živá voda. PS: Mordenroth sice napsal, že "nie je to horror", ale já myslím, že by se to na THS neztratilo. Stejně jako třeba Peckinpahovi Straw Dogs. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Prvá pieseň, ktorú kapela hrá v klube skinheadov, je cover verzia piesne Dead Kennedys „Nazi Punks Fuck Off“. (Pat.Ko)
  • Scéna, kde je telo ťahané nožom uviaznutým v hlave, bola inšpirovaná väzenským dokumentom, ktorý videl Jeremy Saulnier v televízii, ktorý ho veľmi znepokojil. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama