Reklama

Reklama

Noční můra

  • Německo Der Nachtmahr (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Tina působí jako obyčejná dospívající dívka obklopená partou kamarádek, které se po nocích pokradmu plíží ven, aby mohly holdovat divokým pařbám, neomezeně konzumovat nelegální látky a přitom přemítat o klucích. Traumatické obrázky zaznamenané na mobilním telefonu si Tinino vědomí po jednom obzvláště bujarém večírku špatně vyloží a dívka se probudí se záhadným malým stvořením, které ji pronásleduje na každém kroku. Odpudivě vyhlížející příšeru, jež vydává podivné zvuky, nikdo jiný nevidí a Tinin terapeut dívku pobízí, aby monstru čelila a zeptala se ho, co po ní chce. Když to Tina udělá, najde v něm spíš kamaráda než nepřítele. Tohle spojenectví však znepokojivým způsobem změní také Tinu. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (41)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vôbec som nepočítal, že ma tento snímok nejako zvlášť zasiahne, no v konečnom dôsledku ide o milé prekvapenie. Nočná mora si ma dokázala získať predovšetkým svojou atmosférou, ktorá ma pohltila už hneď od začiatku. Dejová linka mohla prísť ešte s nejakým nápadom, to je pravda, no oceňujem aspoň ten pokus o "mindfuck". Nadpriemer. 75/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předem svýho komentáře musím upozornit, případný další diváky, že nejde o horor. Takže kdo by očekával hororovou podívanou ten bude nejspíš zklamán. Jde spíš o takovej menší bizárek(divnofilm), kterej dokáže ocenit spíš okrajový publikum. Už několik dní si rozmýšlím jak tenhle film ohodnotit a pořád si nejsem úplně jistej. Nakonec ale ty 4hvězdy dám. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Éééj veru skoro 5*. Mindfuck ako vyšitý ktorý mi v prvej polovici nedal oddýchnuť. Ťažké techno, stroboskopické zábery, hmatateľná atmosféra po užití drog, prepad do temna po užití nadmerného množstva alkoholu, no audiovizuálna dokonalosť. Po príchode porušeného embrya to na kvalite síce nestratilo ale tempo sa spomalilo čo ma tak trocha zamrzelo. David Lynch ani Gaspar Noe by sa za túto snímku rozhodne nemuseli hanbiť. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Hmm, takže další artový horror pro teenagery? Nedávno jsem viděl Thelmu, nějaký rok zpátky Ať vejde ten pravý a čumím, kolik tvůrců se dnes pokouší skloubit drama o dospívání s fantaskním horrorem a zároveň stylem festivalového artu. Tato německá Noční můra mi sice z těchto filmů přišla nejlepší, ale... První půlhodinu jsem trochu zmateně, částečně lhostejně sledoval střídající se dvě podoby filmu, z nichž jednu představovalo paření mládeže v doprovodu dunícího techna a nepříjemně epilepticky blikajících světel, zatímco druhou bylo relativně slušné teenagerské drama, které však k protikladu onoho pařícího běsnění nasadilo až neúměrně pomalé tempo. Svůj smysl ta úvodní půlhodina směrem k dalšímu vývoji motivů měla, jen jsem se do toho stylu dostával obtížně a i později pocítil pár výkyvů, pročež mi ten film nepřinesl tak mimořádný zážitek. Po půlhodině se ale TO překvapení, o něž kráčí ve fantastické zápletce, plně objeví a pak už bylo pro mě zajímavé sledovat napínavý vývoj bizarně přátelského až telepaticky propojeného vztahu mezi dívkou a něžným monstrem, či-li originální a novou krásku a zvíře v době mobilů, v konfrontaci s problémy dospívání, mládežnických zájmů a rodinných vztahů. Závěrečná scéna, zdůrazňující jak potřebu vzájemného pouta, tak nedostatek tolerance jinakosti v běžné společnosti, mě svým lynchovsky snovým pojetím doslova ohromila. Jinak ale, ač se to zde týče jen vedlejších postav, za krátkou dobu jsem viděl už druhý film, v němž současná mládež užívá drogy a je to vykresleno jako něco úplně normálního až bezproblémového... a tohle procitnutí mě celkem děsí. [65%] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

E.T. telefoniert nach cvokhause! Úzkost mládeže ze sociálního odmítnutí? Psychická choroba? Očistec? Když zahrneme odkazy na Kubricka a inspiraci ve Fuseliho olejomalbě, interpretací je tolik, že by je ten zdegenerovaný ňuňu plod bůhvíčeho nespočítal na prstících jedné ruky. Asi se ale shodneme, že největší monstrum byl ten jednonohý fialovovlasý kříženec Hermanna Göringa a Lizina bavorského spolužáka Ütera.. Je to čistě subjektivní věc, ale když se sází spíše na prožitek než význam, musí to první být o něco více hypnotické.. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama