Reklama

Reklama

Noční můra

  • Německo Der Nachtmahr (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Tina působí jako obyčejná dospívající dívka obklopená partou kamarádek, které se po nocích pokradmu plíží ven, aby mohly holdovat divokým pařbám, neomezeně konzumovat nelegální látky a přitom přemítat o klucích. Traumatické obrázky zaznamenané na mobilním telefonu si Tinino vědomí po jednom obzvláště bujarém večírku špatně vyloží a dívka se probudí se záhadným malým stvořením, které ji pronásleduje na každém kroku. Odpudivě vyhlížející příšeru, jež vydává podivné zvuky, nikdo jiný nevidí a Tinin terapeut dívku pobízí, aby monstru čelila a zeptala se ho, co po ní chce. Když to Tina udělá, najde v něm spíš kamaráda než nepřítele. Tohle spojenectví však znepokojivým způsobem změní také Tinu. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (40)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Už při úvodní scéně jsem věděl, že půjde o nevšední zážitek. Vizuálně, zvukově a hlavně hudebně neskutečná bomba. Gaspar Noe s Davidem Lynchem by byli při sledování filmu určitě nadšeni. Plus mé dvě vyděšení skoro na smrt (což se hodně dlouho nestalo) z toho dělají neskutečnou podívanou. Odlehčené scény mi vůbec nevadili. Top zážitek KVIFF 2016. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Do toho filmu jsem se zamiloval už po zhlédnutí jeho traileru a divácká očekávání ještě umocnila informace o tom, že tvůrci "této intenzivní audiovizuální jízdy varují před zvukovými a stroboskopickými efekty, ale zároveň nabádají provozovatele kin, aby snímek promítali s maximální hlasitostí." Něco takového jsem si přece nemohl nechat ujít! Samotná projekce (na včerejším Otrlci v totálně natřískaném kině Aero) potom byla čistá radost - ten film je neuvěřitelně zábavný, vizuálně úchvatný, herecká představitelka hlavní role se mi strašně líbila - a stejně tak design příšerky, a kapitola sama pro sebe je dokonalý zvuk a GENIÁLNÍ soundtrack - při tanečních scénách jsem umíral v kině blahem a říkal si, že pokud existují filmy, jejichž kvality naplno vyniknou teprve na velkém plátně, tak u Noční můry to platí kvůli zvuku - teprve v podání kvalitní kinosálové zvukové aparatury je možné si tento film užít naplno (vidět ho někde na notebooku by automaticky znamenalo ochudit se minimálně o polovinu dojmu). A pro samotný závěr filmu a jeho finální záběr nenacházím trefnější slova než velká radost a nádhera - Noční můra je velká libovka nejen pro všechny fandy taneční hudby, a osobně doufám, že jsem tento film neviděl naposledy - za mě bezvýhradné nadšení a divácký zážitek roku. Stránka filmu na Facebooku zde. P. S. Dodatečně jsem si uvědomil, že se jménem režiséra jsem se poprvé setkal už před 6 lety, kdy v r. 2010 natočil krátký film Painting reality, v němž auta rozjezdila 500 litrů barvy na asfaltu berlínské křižovatky Rosenthaler Platz. UPDATE 06. 05. 2018 - Na podruhé už se mi to tak nelíbilo, především některé herecké výkony jsou dosti slabé. Carolyn Genzkow se mi naopak líbila hodně, a stejně tak soundtrack je prostě super, stejně jako celkový vizuál. Možná se jenom potvrdilo, že ten film mimo kino skutečně nefunguje - podruhé jsem ho viděl doma v televizi a prostě to už nebylo ono. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Keby som epileptik, tak sa po Nočnej more trasiem až dodnes. Na čo samozrejme z pochopiteľných dôvodov upozorňuje film už na začiatku. Diskotékové scény plné hlasnej a pre bežného poslucháča vyslovene nepríjemne znejúcej hudby, vytvárajú v divákovi skutočne creepy feelings, čo je aj ich podstatou... no áá, darí sa im to naozaj obstojne. Jednalo sa o filmový experiment, ktorý z určitej časti vyšiel - desivé melódie, kvalitne-nepríjemná atmosféra a strachnaháňajúce prevedenie diskotékových scén. Ale z druhej časti si snímok akosi veľkú chválu nezasluhuje a to vravím najmä o nedotiahnutom príbehu, ktorý vo svojej podstate nezdeluje skutočne nič a jedno veľké nič si z projekcie odnesie aj divák samotný. ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Ani si nepamatuju, kdy naposledy ve mě film vyvolal takhle silné pocity Který film takovým způsobem zapůsobil na mojí psychiku. Po projekci jsem měl pocit naprosté sklíčenosti a urgentní potřebu jít si koupit cukrovou vatu, pomazlit se s koťátkem a obejmout někoho koho mám rád, abych si vzpomněl, že je na světě taky hezky. Nachtmahr je totální bizár, který s čistým svědomím asi nedoporučím (pouze do kina, ale na to už asi nebude možnost) ale hlasitá projekce na Festivalu otrlého diváka v kombinaci s psychadelickým blikáním reflektorů (pro epileptiky rozhodně nevhodné) byl zážitek na který budu dlouho vzpomínat. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Rave film v2.0. Ve skutečnosti milé a citlivé dílo o zhmotněné distanci od odzicené společnosti rámované výsostnou agresivní formou bez jakéhokoli přešlapu. Nechat odpálit v průběhu filmu repráky je povinnost, stejně jako zlynčovat majitele kina, jenž odmítá uposlechnout výzvy autorů "Tento film by měl být puštěn NAHLAS." Od pořadatelů Festivalu otrlého diváka se však takových podpásovek netřeba bát. PS: je možná i interpretace, ve které dívka a její mazlíček strádají v okolí ohavného fialovovlasého žabího monstra, které chystá pozřít ze světa poslední zbytky dobra svým pohledem ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama