Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 7

Recenze (204)

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Mile len ako priemerne klise pre krpatych. HNUSNA-ODPORNA amikovska hamburgerova muzika, vitazna, trubky, huslicky, na plnegule.. budu zvracet.. Pomiesany Never ending story, King Kong, E.T., Avatar - z kazdeho filmu daky motiv, nic jedinecne. Do toho ta ODPORNA USA-hamburger kapela.. Velmi nepresvedcivi herci, neuprimne usmevy, nepresvedciva mimika.. Desne schematicke a americke cele, policajne auta, vybuchy.. ale deti sa potesia, takze na 2* to vyjde :-) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mám celkem rád tyto kouzelné příběhy o spříznění malých dětí s jinými živými entitami. Pete's Dragon je doslova nasáklý stereotypy z podobných filmů. V průběhu, od začátku očividného, příběhu mi stanuly na mysl například Nekonečný příběh, Zachraňte Willyho nebo z novějších například Spielbergovo BFG. A ačkoliv na postarší klasiky to nemá, co se týče nějakého toho emocionálního dopadu, tak na mě Můj kamarád drak zapůsobil více než třeba právě také loňský Big "Fucking" Giant. Zprvu mě zaujalo velmi bohaté herecké obsazení, hlavně Karl Urban je ztělesnění pořádného dřevorubce s vyššími ambicemi, ale srdcem na správném místě a když skočí na auto, aby mu zabránil před pádem do rokle, tak v tom působí neskutečně cool a jsem rád, že místo známých jmen zde nevystupují nějací random borci z kdejakých béček. V kombinaci s dostačujícím CGI zeleného monstra (Ta asociace s Tricem z the Last Guardian je místě!) vychází fajn feel good film, navíc s velice povedeným soundtrackem..7/10 ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný rodinný film o přátelství a bojem o svobodu. Všichni hrdinové jsou sympatičtí, příběh, který už člověk někde viděl plyne v pohodě. Drak se také velmi povedl a připomínal mi starého dobrého Falca z Nekonečného příběhu. O proti železnému obrovi, zachraňte Willyho a podobným filmům mi zde chyběla gradace příběhu, která by dokázala emočně vyždímat a uronit nějakou tu slzičku. Celé to plane na půl plynu a pokud bych měl náladu na podobný film, asi bych sáhl po něčem jiném......6/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ne,ne,ne a ne...drak je super,jakkoliv zjevně vzniknul zkřížením orca z Warcraftu a Sullyho z Příšerek s.r.o.,ale zbytek je totální disneyovský výplach nejhrubšího zrna,kde se věci dějí prazvláštně a hlavně vlastně všichni lidští hrdinové se chovají jako idioti.Asi mám na obyčejný rodinný film přehnané nároky,ale svoje děti bych na tohle nevzal.Nečekal sem moc protože jsem si o filmu dopředu nic moc nezjišťoval,ale výsledkem je pro mě nesympatická nuda z pár fajn momenty...40% ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Velmi milý rodinný film, který má možná trochu slabší zápletku, ale jinak připomene jak prostředím, tak provedením Nekonečný příběh a zejména Falca...Čekal jsem , že tam bude víc hrát Robert Redford, ale aspoň se vždy zjevil jako "deux ex machina" a zachránil draka, kterého jsme si užili vrchovatě...A ano dočkali jsme se i chrlení ohně....90% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, keď sa Pete (Oakes Fegley) vyštverá na školský autobus, je odkazom na originál filmu, kde je podobná scéna. (megajalec)
  • Krycí název filmu uvedený na krabici pro distribuci do kin byl Prowess - 2D/3D. (Peklop)

Reklama

Reklama