Reklama

Reklama

Rodinka Bélierových

  • Francie La Famille Bélier (více)
Trailer 2

Jednoho dne učitel hudby mladé teenagerky (Louane Emera) objeví pěvecký talent této dívky a doporučí jí účast na soutěži Radio France. Háček je ale v tom, že Paula je dcerou neslyšících rodičů, kteří jsou takřka závislí na jejích překladech. K tomu si připočtěme mladého spolužáka, do kterého je Paula zamilovaná a dilema je na světě! Opustit rodinu, která je na jejích překladech do znakového jazyka téměř závislá, a vydat se za vlastním snem, nebo plnit úkol vděčné dcery a opustit vlastní sny? Cesta ke splnění snu je náročná, avšak nikoli nemožná... (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (123)

showxman 

všechny recenze uživatele

Extrémně pohodový film a velké překvapení v jednom. Jednoduchý příběh ozvláštněný právě handicapem hlavních postav dělá z tohoto nenápadného filmu unikátní počin. Hlavní postava Paula (skvělá Louane Emera, která v osmnácti zahrála při svém debutu opravdu skvěle) táhne film a v podstatě "nesleze z pódia", s ostatními vytváří velmi příjemnou chemii, na kterou je radost se dívat. Celé dílo je velice svižné, každá scéna posouvá děj kupředu a i když nás v něm nečekají žádná překvapení, tak bezvýhradně baví a nic na tom nemění, že vtipů, ze kterých by jste se za břicho popadali, je poskrovnu. Dávám čtyři a kousek a určitě si budu tento film dlouho pamatovat. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Váš otec si myslí, že lidé budou volit někoho hluchého?“ - „A proč ne. Když už zvolili debila…“ Snímek se snaží o určitou míru nekorektnosti a nabourávání předsudků (nejen) ohledně hluchoněmých lidí, takže se tu divák setká s extrémy od zprostředkovávaného setkání u sexuologa(?) až po emocionální otcovo „naslouchání“ dceři. A v tom právě tkví největší síla, ale zároveň i slabina filmu. Dokud jde jen o humor, není moc co řešit, vtipy vesměs fungují (i když je nutné si uvědomit, že hlavní hrdinka teprve vstupuje do puberty), nechybí pohodová atmosféra. Ovšem jak přijde na dojímání, film se pohybuje na tenkém ledě, přičemž se občas udrží přesně na hraně (procítěný zpěv s „překladem“), jindy je již za ní (směrem ke konci stále víc, ze závěrečných pohlednic mi bylo skoro až na zvracení a ten zbytečný příklon k Hollywoodu jsem nepobral). Celkový dojem mi vychází na slušné 4*. „Kdo to je?“ - „Grégoire.“ - „Neříkej, že jsi s ním spala!“ - „To ti neřeknu.“ - „A co Kamel?“ - „Rozešli jsme se včera před matikou.“ - „A tenhle?“ - „Ten byl po matice.“ ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Na slavnostní zahájení Festivalu francouzských filmů 2015, které se neslo v pietním duchu kvůli nedávným teroristickům útokům, nemohli organizátoři zvolit lepší film. Jde totiž o typický francouzský film, úsměvný, dojemný, vtipný, lehce vážný a má i patřičnou hloubku bez americké trapnosti. Výborný únik ze současné mrazivé reality a každodenních starostí. Karin Viard nejlepší výkon, nejvtipnější naopak Eric Elmosnino. ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Nasedněte na vlak do chansonového nebe, tenhle film si zaslouží ten nejlepší francouzský sýr, který máte ve své pidiledničce. Proč to doprdele nenapadne někoho z nás a nenatočí podobnou pohodovku na ubrečený podvečer. A ten zpěv...ach ten francouzský zpěv. Od návštevy jednohoho baru vedle Moulin Rouge ho Miluju! 9,5/10 PS: Postelová hádka hluchoněmých je 15minut bezbřehého smíchu. Když na vás buší sousedka víte že je to dobré, moc dobré. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Týden utekl jako voda a tak přišel na řadu poslední kousek z letošního FFF a lepší rozloučení jsem si nemohl ani přát. Rodinka Belierových je přesně tím co francouzi umí nejlíp na světě dát svých filmu vtip a srdce. Dokonce při jedné ze závěrečných scén máš na krajíčku ( většina diváku v kině mělo hodně za krajíčkem) a během jedné sekundy se začneš smát. Film, který prověři tvoje slzovody i smíchovody současně. Pokud by nějaká rodinka Belierových chtěla kandidovat i v ČR, tak s myslím hlasem může na 100% počítat a že můžu volit hluchoněmýho ? Jak řekla Paula, "když lidi můžou volit kryply, tak proč by nemohli hluchoněmý ". Zábavné pohlazení na srdci. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Hoci novinárske recenzie boli pozitívne ohľadom priblíženia témy a posunkovej reči francúzskemu publiku, niektorí aktivisti pre nepočujúcich boli pohoršení, že "dvaja známi herci s dokonalým sluchom boli obsadení do úlohy hluchonemých rodičov, pričom sú hlavným zdrojom komediálnosti vo filme". (Arsenal83)
  • Pieseň „Je vole“ napísal Michel Sardou ako druh samovražedného tónu tínedžera [ako vysvetlil vo svojej autobiografii]. Vo filme boli mierne zmenené texty (okrem refrénu), aby zodpovedali téme filmu, ktorou je odchod z domu za kariérou, nie za samovraždou. (Arsenal83)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama