Reklama

Reklama

Tři generace

  • USA 3 Generations (více)
Trailer 4

V každé etapě našeho života bojujeme s tím, abychom byli sami sebou. Své o tom ví Ray (Elle Fanning), teenager z New Yorku, který prochází změnou pohlaví. Jeho matka Maggie (Naomi Watts) je svobodná a sama se hledá. Teď ale potřebuje najít Rayova biologického otce, který musí podepsat souhlas k jeho změně. Třígenerační rodinu doplňuje Rayova netradiční babička Dolly (Susan Sarandon), která neví, jestli být víc zoufalá z rozhodnutí svého vnuka nebo z životní nerozhodnosti vlastní dcery. Všichni tři se tak musí poprat se svými zažitými způsoby, přijmout změny a začít fungovat jako rodina. (Fénix Distribution)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (43)

silentname 

všechny recenze uživatele

"About Ray" som chcel vidieť relatívne dlho. Mám rád obsadenie filmu, téma vyzerala byť zaujímavá a celkovo musím povedať, že v rámci filmových konceptov, toto bol jeden z tých relatívne originálnejších. A celkovo sa to vyplatilo. Aspoň v mojom prípade. Postavy mi boli sympatické, humor podľa mňa fungoval a celkovo som dokázal pochopiť asi všetky postavy. Občas síce skĺzneme do klasických klišé, ktoré nie sú moc zaujímavé, ale nijako moc ma to neiritovalo v tomto filme. Elle Fanning je veľmi schopná a svoju rolu predáva dobre. Naomi Watts je rovnako dobrá a celkovo, ako som povedal, herci aj motivácie postáv fungujú a beriem to. Plynie to dobre, film nie je ani príliš dlhý, ani príliš krátky. Na mňa to urobilo celkom pozitívny dojem. A som rád, že som film videl. A celkovo si myslím, že by som ho odporúčil pozrieť si aj vám. Je dobrý. Hodnotenie: A- ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vyjmečně štiplavá generační a genderová konfrontace. Filmařsky možná nevýrazný, ale o to více na postavy zaměřený počin, kterému nevadí no name režisér, ani absence střihových fines. Hlavní hrdinové mají totiž v tomhle příběhu neskutečnou hloubku a téměř dokonalý punc reality všedních rodinných problémů. A je úplně jedno, zda je to sarkastická Susan Sarandon, která je vždy nad věcí, Naomi Watts, která dělá emocionální nálože jako obvykle a nebo Elle Fanning kterou casting trefil ve sto procentech. Nic nového pod sluncem, ale film který řeší velmi zajímavou tématiku a řeší jí úsporně a opravdově. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Tak silný příběh by si zcela jistě zasloužil poutavější filmové zpracování. Spoustu zneklidňujících témat tvůrci jen lehce nakousli a dál už se jimi moc nezabývali. Co mi ovšem vadilo asi nejvíc, byla skutečnost, že se na mě nepřenesly žádné hlubší emoce hlavních postav. Když vezmu v úvahu hvězdné herecké obsazení, určitě to není dobrá vizitka pro nikoho z nich. (55%) ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Velice inspirativní snímek, který je potřeba zhlédnout celý, pokud ho člověk chce hodnotit. Rodinné problémy jsou starým vděčným tématem a tady je jich hned několik. Single matka s trans dítětem a lesbické babičky žijící všichni pod jednou střechou jsou každopádně neobvyklá třaskavá kombinace a něco se bude muset změnit, nebo někdo? Navzdory hledání sebe sama a vymezovani svých hranic je About Ray hlavně o lásce, protože to je pojítko všech příběhů a jediná cesta ke správnému rozhodováni. Láska a respekt nejen k druhým, ale primárně k sobě samým. Naomi Watts a Elle Fanning tu herecky i lidsky excelují, což i samo o sobě je důvodem si na tenhle snímek udělat čas. Nebudete litovat (pokud tedy nejste homofob či transfob.) ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Vlastně se mi víc asi líbila Babi/Babička je nelepší (2015), i když Susan Sarandon s Linda Emond jsou vážně cool lesby a celý schodištní dům je spektakulární a nejen tohle bydlení, různorodé, jako rodiny samotné. „V každé rodině se musí něco změnit“, „rodina v přechodu“ a tím přechodem je Ray, který celou rodinu uvedl do pochodu, jako schodiště školy v Bradavicích, protože některé změny v životě, rodině a vztazích vyžadují velkou sílu a energii. Sometimes, when things fall apart, they may actually be falling in place. PS: Asi mi nedošlo, že s na film nedívám, jako běžný divák. Pro mě je trans tematika tak běžná, že mi přijdou neobvyklé spíš ty domy, nebo kdyby Ray místo přechodu chtěl zůstat mezi/mimo/za… ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Elle Fanning kvůli roli Ray nemusela obětovat své dlouhé vlasy. Její sestřih je ve skutečnosti jen paruka. (ČSFD)

Reklama

Reklama