Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (829)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Docela bych si dokázal představit, že to je vyprávění o novém superhrdinovi, zvaném Účetní, jehož Achillovou patou je autismus. Pak by se dala natočit i minisérie, nebo seriál, ve kterém by všechny zvraty nepůsobili jako veletoč. Jinak ovšem všechno šlape, od akce, přes Afflecka, kterému tenhle typ role bez debat sedne, až třeba k Johnu Litgowovi, kterého jsme v pořádné roli neviděli snad od Dextera. 90%. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tak jo, autisti jsou krásné bytosti, ale nedávejte jim kvéry a super počítače, protože si nejspíš založí tajnou službu. Už dlouho jsem neviděl film, který by se po bezmála strhujícím úvodu tak grandiózně rozsypal. První část, kde divák sleduje vlastně velmi rutinní úkony hlavní postavy a pár náznaků, je netuctová a láká na přísliby zajímavých odhalení. Gavin O'Connor navíc režíruje velmi hladce a elegantně. Druhou polovinu, kde dojde na řešení informačního deficitu a je třeba rychle něco rozplétat, psal zřejmě v tajné kolaboraci Cimrman a Jarchovský. Od Nevinnosti jsem neviděl hůř použitý vysvětlující monolog. Když J. K. Simmons s nohama na stole odvypráví 90% děje, je to na hraně neumětelství. A závěrečná odhalení už skutečně šimrají na chodidle crazy komedii. Jestli se na začátku nabízí otázka, zda se ve filmu nebude prát realismus a akční nadsázka, závěr nabídne hotovou orgií věcí, které do sebe nepasují. Musím absolutně ocenit grácii, s jakou WTF momentky ustávají jak Affleck tak (opět famózní) Bernthal. Zúčtování semlelo snad všechno myslitelné thrillerové prvky s jediným výsledkem - kolonky má dáti / dal hrubě nesedí. A nemusím být autista, abych si to spočítal. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som viackrát napísal, že rozdiel medzi tromi hviezdičkami a ich nižším počtom u mňa znamená iba to, že pri filmoch ocenených nižším počtom som sa rozčúlil až naštval. Teda nevypovedá to iba o kvalite. A Účtovník ma nerozčúlil, ani nenaštval a napriek tomu ho považujem za nekvalitný film. V priebehu veľmi krátkej doby ma prestali zaujímať Christianove nevšedné schopnosti v mnohých oblastiach, nepotreboval som sledovať vzťahy medzi postavami na obrazovke, ani počítať mŕtvoly, ktoré produkoval a odhadovať majetok v prívese. Zaujalo ma, ako sa filmy nakrútené v tomto storočí na seba podobajú, ak sa Hollywoodu vracia prívlastok "továreň na sny". Pretože väčšina filmov je o tom, ako sa v skrátenom režime stať superhrdinom. A aj keď to nie je mojim zvykom, musím napísal, že ma potešil komentár užívateľa maelcum. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Niečo také som už dlho nevidel. Náročné na pozornosť a napriek tomu svižné. Pekný príbeh, spád, akcia, soundtrack, snáď len trochu nudnejší začiatok, ale o to väčší mazec na konci a až do konca celkom slušné prekvapenie. Plný počet hviezdičiek je viac ako zaslúžený. Ben našiel režiséra, ktorý mu nielen napísal úlohu priamo na tvár, ale k tomu zvládol ešte okrem rozjazdu enormne napínavý a dravý film a tiež s nevšedným scenárom.. Je to jazda to bezpochyby. Ak chcete vidieť jedného autistu, ako si so všetkým poradí, je to v niečom celkom neopozeraný thriller, prepletený krimi a drámou. Solídni herci, hlavne Bernthal, zaujímavý príbeh, slušne natočené. Prekvapenie roka. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Zúčtování je v jádru klasický akční film ale v jeho jádru je něco víc. Možná je kvalitní režií, hereckými výkony a nebo je to prostě tím, že Zúčtování je jedinečný film. Film má celkem tři dějové fáze. A i když jednu vede skvělý J. K. Simmons tato linka je celkem nadbytečná. Pak je tu nájemný zabiják Brax (Jon Bernthal) který si svojí roli vychutnává co to jde ale jeho role je od začátku jasná a od začátku, vám dojde co je vlastně zač. Postava Anny Kendrick v celém filmu vyznívá zbytečně a je tam jenom především proto aby se v našem hlavním hrdinovi objevili dosud pudem skrývané hormony. Z celého filmu nejlépe vyznívá Ben Affleck, který po dlouhé době ukazuje že na to herecky má (I když hraje spíš takový poleno). To co je ale překvapivé, je náplň celého vyprávění která skvěle odsypá a dokáže stále (i přes pár viditelných klišé) překvapovat. A dokáže celkem slušně nalákat na pár případných pokračování. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (22)

  • Báseň, kterou Christian Wolff (Ben Affleck) často v kritických situacích přeříkává, je říkanka „Solomon Grundy“. Jedná se o lidovou poezii, popisující krátký lidský život se všemi jeho útrapami. (Yoshitsune)
  • "Where fun goes to die" ("Kde zábava umiera"), je skutočne neoficiálne motto Univerzity v Chicagu. (zajo91)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama