Reklama

Reklama

Kubo a kouzelný meč

  • USA Kubo and the Two Strings (více)
Trailer 2

VOD (1)

Umí vyprávět příběhy tak, že to bere dech. Chlapci Kubovi tenhle talent pomáhá uživit sebe a nemocnou matku. Den co den opouští jeskyni, ve které společně přebývají, a v přilehlé vesnici ohromuje obyvatele svým vyprávěním, které končí vždy před západem slunce. Domů se musí vrátit před setměním, jinak by ho podle matky mohla stihnout strašlivá kletba. Jednoho večera se však vrátit nedokáže. A varování se promění ve skutečnost. Najednou si uvědomí, že se stal hrdinou vlastního dobrodružného příběhu. V doprovodu chytré a přímočaré Opice a trochu praštěného Brouka se vydává po stopách svého otce, legendárního samuraje. Jeho cílem je nalezení otcovy zbroje, která mu má pomoci obstát v boji se zlem, které má v úmyslu zničit vše, co mu kdy bylo drahé. Tahle výprava bude mnohem dobrodružnější, strašidelnější a zábavnější než cokoliv z toho, co dosud vyprávěl. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (277)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pre deti temné a málo roztancované, či abstinujúce v naivnosti. Fantasy pre minimálne druhý stupeň základnej školy a vyššie. Poetický, dramatický, dojímavý a oslobodený od ( v dnešnej dobe občas už prehnaného ) moralizovania ( ktoré aj tak nefunguje ) a poučovania ( ktoré nedodržujú tí, ktorí ho kážu ). ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak toto je ten preslávený animák, ktorý všetci ospevovali? Ja som akosi od Travisa Knighta nečakal žiadne zázraky, obzvlášť po jeho predchádzajúcich dvoch kúskoch (ParaNorman a The Boxtrolls), ktoré ma akosi nezaujali. Kubo bol síce oproti tomu výraznejší posun vpred, ale aj tak žiadna revolúcia. Scenár bol ako tak originálny, nechýbal tomu ani tzv. moment prekvapenia, dokonca aj pointa bola veľmi pekná, ale tá vizualizácia s mnohými akčnými vsuvkami ma proste nebavila. Po všetkých tých chválach som jednoducho čakal niečo ohromujúce, a to malo od toho veru dosť ďaleko. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kvalitní příjemná pohádka, občas až s hororovým podtónem, která by mohla sednout z větší části spíše dospělým, protože se zde řeší témata, kterým by děti nemuseli tak úplně rozumět. Koukalo se na to dobře, atrativní japonské exteriéry tomu dodávaly exotický šmrnc. Nicméně mě asi dostatečně nezaujaly hlavní postavy a vtip tomu kapánek chyběl, protože se hraje převážně na vážnou strunu. Je to asi čistě jen můj subjektivní pohled, protože zpracováno je to opravdu velmi dobře. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh který vyniká zejména v první polovině filmu. Druhá část je už pak spíše vedená k nutnosti dokončit příběh, ovšem i tak by se nedalo hovořit o úplném tlačení na pilu a snímek si i nadále užíváte. Co ovšem mohlo působit rušivě byla někdejší nezručnost v zakomponování postav do scénáře. Nám, divákům, byly tak charaktery jednotlivých figur představovány tak prazvláštně, že vlastně máte jednu chvíli nad sebou obří otazník. To vše však zachraňuje nádherná vizuální stránka, která jde ruku v ruce i s krásně napsaným a magickým příběhem. ,,If you must blink do it now!" ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Je nejspíš vzácné vidět americký animák, který tak moc čerpá z asijského vyprávění. Tenhle příběh, který se dotýká nesmrtelnosti, je opravdu vizuální nádhera, takže jsem kolikrát místo příběhu koukal na různé detaily krajiny a všeho nepodstatného. Začátek je temný a smutný, ale jak se ke Kubovi připojí jeho společníci, přichází na řadu i vtípky. Dobře, že se citově nevydíralo a nebrnkalo jen na dětskou strunu, takhle jsem si pochutnal i já. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Travis Knight sa nechal počuť, že film je poctou Akiry Kurosawa a Hayao Miyazaki (obaja boli inšpiráciou pre vznik snímky) a britskej kapely The Beatles, pre osobné hudobné spomienky jeho rodiny. Navyše pieseň, ktorá zaznie pri záverečných titulkoch, zložil člen kapely, gitarista a skladateľ George Harrison a objavila sa v roku 1968 na dvojalbume The Beatles (tiež známom ako "Biely album"). (Casador)
  • Film pozostáva minimálne zo 145 000 fotografií, ktoré boli následne premenené do stop-motion animácií. (Astonko)
  • Kubov (Art Parkinson) hudobný nástroj je tradičný japonský trojstrunový nástroj s názvom šamisen. (Astonko)

Související novinky

Bumblebee má novou kámošku

Bumblebee má novou kámošku

02.06.2017

Transformeři se (po vzoru mnoha jiných sérií) rozrůstají do filmového vesmíru. Už za pár týdnů uvidíme klasickou pětku, v níž Michael Bay nakopne nové mytologické podtóny, a pak už přijde spin-off s… (více)

Matthew McConaughey si zaběhá

Matthew McConaughey si zaběhá

29.01.2015

Oscar za Klub poslední naděje, spousta chvály za seriálový Temný případ a hitová sci-fi Interstellar. Matthew McConaughey si své herecké vzkříšení užívá plnými doušky a každý jeho krok budí velkou… (více)

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Reklama

Reklama