Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

V minulém roce, sou jenom tři horory, které by se dali nazvat naprostou peckou a tohle je jeden z nich. Na prvním místě je It Follows, druhé místo má Bone Tomahawk a třetí místo tady The Hallow. The Hallow exceluje tím, že jde proti zavedeným konvecím, které známe ze spousty hororů. Takže neni tu žádná parta nevybouřených nezletilců, kteří přijeli do strejdova starého domu dělat bordel, neni tu ani nic ve stylu : první noc - hm divný zvuky jdou z domu, pes vyje a mně přestaly smrdět nohy, druhá noc - hm divný zvuky sou častější, venku je divná plíseň a ten pes se chová divně a nakonec, třetí noc - pes zmizel, manželka je hysterická a něco nám škrábe na dveře co s tím ? Nic takového tady neni, hned druhou noc se to rozjede na plno a film vás nenechá vydechnout než východem slunce. Co se týče těch pár herců, tak Joseph a Bojana, film táhnou úplně v pohodě a podávají vynikající výkon. Zdejší bubáci sou fakt odporní, potkat je někde, tak si cvrknu do kalhot, ta proměna Cory je nechutná (však pozor na oči, to platí pro všechny) a zrůdná. Přestože zde neni moc gore, jedna useklá hlava, chudák pes a následně východ slunce na jedno monstrum, tak si fakt tvůrci dali záležet, nepůsobí to lacině a musel sem si tyhle scénky přehrát znova. Doporučuji pustit v noci a nejlépe když nikdo neni doma, zážitek bude stát za to, je to potvrzené a úspěch zaručen. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

To snad nemyslí někteří s tím hodnocením vážně... Zrůdy, co dokážou spolehlivě strašit? Ani náhodou. Dobře dokážou strašit tak možná zpočátku, dokud nejsou vidět. Atmosféra je v první polovině opravdu velmi dobrá, ale potom co se na scénu dostanou příšerky s.r.o., tak to jde celé z kopce a konec už je jen jedno velký nehororový utrpení. Potenciál to určitě mělo, prostředí je luxusní, ale ta "pohádková" story se měla uchopit nějak jinak. 45% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď narušíš ich priestor, oni narušia tvoj.“ Predstavte si nádherné, hlboké, tajomné zákutia temných írskych lesov. Dodnes niektorí veria v existenciu ich tajomných obyvateľov. Škriatkov, víl, ale i desivých bytostí unášajúcich deti. Predstavte si v tejto prekrásnej krajine starý dom. Máte? OK. A v ňom londýnsky pár so psom a bábätkom. Tak... a teraz to hoďte do koša, pretože mystickí obyvatelia lesa sú odsúdení do pozície neveľmi zaujímavých štatistov, o ktorých sa nič nedozvieme. Škoda. Na papieri mohlo ísť o vydarený mix Osady, Veci, Tieňov z lesa, Mamy, Záhady Blair Witch, Pádu do tmy, Muchy a Star Treku: Prvého kontaktu. Jednu strašidelnú scénu striedali štyri nudné, nelogické, priemerné, klišé. Absencia mobilov, nefungujúca pevná linka, macher v pohode nájduci knihu uprostred neskutočného bordelu, v poslednej chvíli prichádzajúci úsvit, keď už hrdinom nič iné nezostávalo, ich majstrovské šoférovanie (drb do priekopy pri prvej príležitosti) a pokazený generátor, ktorý treba opraviť, no kým predtým na hrdinov útočila armáda monštier, teraz len občas niečo v diaľke zlovestne zavrčí. Nechýba ani úžasný moment, kedy kovboj zapáli handru a tá mu horí sto hodín v kuse. Prostredie lesov nie je dostatočne využité; väčšina deja sa odohráva v dome. Keď už predsa len nazrieme do hory, je tma, takže akákoľvek atraktivita je preč. Respektíve ani neprišla. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdo se bojí, může do lesa. Alespoň v Irsku určitě, protože to co tam čeká za hrůzy, tomu tady u nás říkáme večerníček. Zhruba od páté minuty mi bylo všechno šumák, jelikož biolog zkoumající ekosystém v lese má šanci vzbudit děs jenom kdyby tam místo "hrozivých mytologických Rumcajsů" nebo kůrovců objevil třeba Miloše. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tajemný irský les plný monster a nějakých hub/parazitů, co mění lidi v blázny a požírá vše, co se dá. Nápad i téma celkem slušně originální. Příšery byly docela creepy a solidně namaskované, což je velkou výhodou, ale jinak jsem z toho takový nedotčený. Film není vyloženě špatný, ale bohužel se drží u průměru a není tam moment, který by ho vyhoupl výše. Z tohohle tématu se dalo prostě vyždímat daleko více a doufám, že se tak někdy stane, protože je to luxusní námět na horor. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno