Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po velice slušné dvojce velké zklamání. Ochrana senátorky mě nebavila a senátorka samotná mě srala. Frank Grillo navíc nepochopitelně téměř nikoho nezabíjí, spíše tam prostě jen je. Trochu mě obměkčil konec se správně úchylně vypadajícím knězem a s politickým záporákem, který opravdu ctil očistu a chtěl, aby ho zabili. Baví mě, když postavy očistu fakt respektujou. 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak myslím, že autori vztiahli názov snímku aj do pointy a podprahovému našepkávaniu smerom k divákovi. Jednoducho aj keď bol film farebný s peknou kamerou, prišiel mi ako čierno-biely. Nič medzi tým tu neexistovalo. Strany dobra a zla nech si každý priradí sám podľa seba a svojho presvedčenia. Odhliadnuc od tohto politického žvástu tu navyše nebolo nič, čo by aspoň trocha pripomínalo kvalitný hororový thriller - minimum napätia, žiaden maskrík, žiadne gore, žiadne emócie... proste nič. Len samé strieľačky (aj tých bolo málo). A to radšej nehovorím o nesympatickom hereckom osadenstve. Síce pri konci sa v tomto smere niečo podarilo, ale nebola to ani žiadna sláva. Ostáva len dúfať, že trojkou všetko končí, aj keď podľa záveru to tak nevyzerá. Žeby sa schyľovalo k permanentnej Očiste? No amen tma. 30/100 ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si bohužel neuvědomují potenciální sílu v námětu, takže vyprodukovali na pásu prefabrikovanou Očistu 3, která je vlastně úplně stejná jako dvojka, akorát o padesát procent nudnější, protože jste jí zkrátka už viděli před dvěma roky. Ani jednička nebyla žádný orgasmus, ale člověka bavilo to nezřízené beztrestné vraždění, tísnivá atmosféra domu obklopeného vrahy, kteří si mohou dělat co uznají za vhodné, protože žádná kavalerie na pomoc zkrátka nepřijede. Dokonce i celkem obstojný gore a mírná satira na neexistující, ale potenciálně vůbec ne vzdálenou společnost se vydařila. V trojce není napětí ani na vteřinu, v ulicích se potulují trapně přehrávající figurky, které mají být zřejmě děsně drsné a strašidelné a přitom jsou pouze směšné a dějová linie ohledně politiky je tak strašně stupidní a nudná, že se z původně skutečně originálního námětu stalo jakési politické drama mapující politickou scénu, která neexistuje, což mě má bavit konkrétně v čem? Dál bych se skutečně nerad opakoval, jelikož mohu označit dva roky starý text, zmáčknout CTRL+C, vhodit to Véčkem sem a nikdo by nepoznal, že vlastně píšu o úplně jiném filmu. 55% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Očista se od hororu drží tak daleko jako vegouš od stánku s masem, takže nám zůstává akční film a navíc ukázkově rasistickej ale tentokrát obráceně. Dobrá jsou zde dva bělásci co jsou kladní - senátorka a její ochránce, notoricky známej Grillovací Franký , kterej to kosil ve dvojce - ale zbytek kladných hrdinů jsou všichni do jednoho černý huby a naopak všichni záporáci (až na jednu čubku) jsou vápenky. Senátorce se navíc nedá fandit ani po zpackané lobotomii jelikož větší píču jsem už dlouho neviděla. Černoušci zachrání její bílou prdel a co senátorka zažvatlá? ,,Díky za záchranu, ale chci vám říci, že jsem proti Očistě a neschvaluju co děláte, takže až mě zvolej tohle se bude řešit. Já být ten mr. Bubu tak jí mrdnu kulku do hlavy. Bubu se ale ovládá a to natolik, že když pak senátorka je razantně proti tomu, aby zabili chlapíka, co jí chce zabít, tak to už ani neřeší. Frank vypadá, že začíná usilovně uvažovat o tom, že senátorku oddělá sám, jelikož každé její debilní rozhodnutí stojí hodné bubáky více a více životů a jako bonus Frank má víc a víc podlitin. To vše jen aby ta kráva byla spokojená stále hlásajíc, že i vrah má právo na život. Záporáci jsou extrémně o hovně, jedna negerská čubka s účesem jak Mickey Mouse co v afektu vyřvává, že chce čokoládovou tyčinku, debilní politik co si hraje na drsňáka i když umí úplný hovno, šéf jednotky žoldáků co umí druhý hovno a hraje si na ještě většího drsňáka a "kněž" co zcela určitě čistí komíny každému chlapci v kostelním pěveckém sboru. Akce je krvavá asi tak jako v každém béčkovém akčním filmu takže na gore zapomeňte, na napětí taky a pokud chcete zažít u tohohto filmu mrazení v zádech tak se polejte studenou vodou a vlezte si před větrák. DeMonaco začíná míchat hovno ve vodě a říká tomu omáčka... ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Při každém díle Očisty jsem silně neztotožněn se základní dějovou linií a něco takového je nad moje chápání a přijde mi to celé vlastně nedomyšlené, prosté a naprosto zvrácené. Na druhou stranu, když chci nějaký horor u kterého vypnu mozek, který je svižný a na nic si nehraje, rád si opět pustím další díl. 65% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Každý díl Očisty v době uvedení tohoto filmu celosvětově vydělal víc než jeho předchůdce. To je v tomto žánru velmi vzácné. (Dr Lizal)
  • Předchozí díl Očista: Anarchie (2014) se odehrává v roce 2023 a je v něm řečeno, že roční očisty začaly před šesti lety, tudíž v roce 2017. Tento film se odehrává o dva roky později, tudíž v roce 2025. Ale ve snímku je také řečeno, že rodina senátorky Charlie (Elizabeth Mitchell) byla zabita při očistě před osmnácti lety, což by znamenalo, že byli zabiti v roce 2007, kdy se očisty ještě nekonaly. (hansel97)
  • Laney (Betty Gabriel) měla dříve španělskou přezdívku "la pequeña muerte", což znamená "malá smrt." (hansel97)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama