Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
PF 2016

PF 2016

24.12.2015 Autor POMO

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star Wars, které aktuálně vedou návštěvnost kin v celé Galaxii? Marketingové šílenství kolem nich, a možná i jejich kinotržby, budou mít nejspíš v budoucnu šanci překonat pouze noví Avataři. Uvidíme.


Rok 2015 vsadil na předělávky a pokračování velkých dávných hitů, a ve většině případů trefil do černého. Star Wars a Jurský svět obsadili první dvě příčky nejvýdělečnějších openingových víkendů v historii USA. Druzí Avengers, také uvedeni letos, se zařadili na čtvrtou příčku za první Avengers, kteří až do letošního roku žebříčku kralovali. A Spectre, Mad Max, Mission: Impossible, Rychle a zběsile a Hunger Games trend pokračování a předělávek potvrzují.


A příští rok ještě přitvrdí. Čekají nás pokračování Zoolandera, Jasona Bournea, Roberta Langdona, Jacka Reachera, Johna Wicka, Bridget Jonesové, Hledaného Nema, Doby ledové, Underworldu, Podfukářů nebo hororů Kruh, Očista a V zajetí démonů. A skoro všechny vysokorozpočtové blockbustery budou taky pokračováními osvědčených komerčních značek: Batman v Superman, Captain America: Civil War, Star Trek Beyond, Independence Day: Resurgence, X-Men: Apocalypse, Rogue One: A Star Wars Story.

Nevyhneme se ani předělávce Krotitelů duchů (kteří by se správně měli jmenovat Krotitelky duchů) a sebevražedných remaků historického Bena-Hura a westernu Sedm statečných, který byl svěřen tvůrci propadáku Král Artuš (!). Mimochodem, Král Artuš bude přespříští rok taky znovuoživen, ovšem Guyem Ritchiem, takže tentokrát by mohl příjemně překvapit. Produkční invence holt z kin nadobro mizí a přesouvá se do televizních seriálů. Kinoprodukce již sází výhradně na jistotu a neustálé zvětšování a další množení již osvědčeného.


ČSFD.cz má za sebou další skvělý rok. Tým lidí, kteří se podílejí na jejím rozvoji, se neustále rozrůstá. Brzy budeme ve větším zavádět strukturované seriály - budete moct hodnotit jednotlivě epizody a série. V těchto dnech vychází nová verze mobilní aplikace s interní poštou a kompletním televizním programem. ČSFD trailery, rozhovory a vůbec všechna videa je nově možné kýmkoliv a neomezeně embedovat (vkládat) do jiných webů včetně našich cz titulků. Neustále rozšiřujeme sekci Ocenění, rádio Filmové melodie jsme před pár dny rozšířili o 307 reprezentativních skladeb ze soundtrackových novinek roku 2015. Stali jsme se koproducenty nové české fantasy pohádky Řachanda a po pár letech jsme byli znovu oceněni Křišťálovou lupou.


Tímto bych vám chtěl popřát krásné Vánoce a pozitivní rok 2016. A poděkovat za skvěle odvedenou práci všem administrátorům z řad zaměstnanců i dobrovolníků, kteří nám s údržbou webu pomáhají, a našemu technologickému i marketingově obchodnímu týmu a obsahovým i obchodním partnerům, díky kterému a díky kterým se můžeme firemně rozrůstat. Příští rok bude znamenat 15 let existence ČSFD.cz, 15 let soustředění se na neustálý rozvoj jednoho živého organizmu s tělem z jednotek a nul, a duší statisíců filmových fanoušků. Ať žije toto naše hřiště, útočiště před všední realitou a místo pro nacházení nových emocí, myšlenek a v neposlední řadě i nových přátel, věčně!


ČSFD forever!

Reklama

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Jason Bourne se vrátí

Jason Bourne se vrátí

21.11.2023

Jakmile člověk získá Oskara za nejlepší cizojazyčný film, a k tomu tři další ceny Akademie, dveře do Hollywoodu se mu s nadšením otevřou. Své o tom teď může vyprávět režisér Edward Berger, jenž pro… (více)

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Reklama

Reklama