Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Postarší zlatokop Marko (Hugo Haas) hledá vysoko v horách s pomocí mladého partnera Raye (John Agar) zlatý důl, který musel předčasně opustit před patnácti lety. Když se jim podaří objevit vchod do dolu a s ním i bohatou zlatou žílu, začne Marko přemýšlet, jak by se partnera zbavil a shrábnul všechno bohatství sám. Proto na Raye připraví rafinovanou past. Ožení se s kyprou mladou pokladní Peggy (Cleo Mooreová) a přivede si ji do odlehlé zlatokopecké chatky, kterou s Rayem sdílí. Peggy byla dosud opovrhovaná svobodná matka a teď je ráda, že našla muže, který nabídl ochranu jí a jejímu dítěti. Marko s ní však nehodlá žít a už vůbec ji nemíní chránit. Jeho cílem je, aby se z Peggy a Raye stali milenci. On je plánuje "přistihnout" a dle nepsaného zákona Divokého západu pak Raye i beztrestně zabít... (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Aky 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale více než tři hvězdy tomu nejsem schopný dát. Příběh je omšelý a chvílemi naivní; předvídatelný tak, až má člověk dojem, jako by na něj herci pomrkávali, jestli také pochopil, kudy to půjde dál a jak to skončí. Navíc ubližuje i český dabing. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, že kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Ale hrozně naivně, včetně hlasitých vnitřních monologů. /9. 9. 12./ ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Hugo opět v akci. Ďábel mu našeptával, skoro mu to vyšlo. Snad příště :-) Krásná sněhová bouře i fajnové zadní projekce. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hugo Haas a jeho věčné téma - milostný trojúhelník ... dva muži a jedna žena. Tentokrát v divočině při hledání ztraceného zlatého dolu a trochu jinak než obvykle. Každopádně je to takový průměr. Navíc jsem bohužel neměl možnost vidět to v originále, což taky trochu ubralo na mém dojmu. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Na americké filmy Huga Haase jsme se díváme v zimě s máti (90 let), a se spoustou sentimentálních reminiscencí (především z její strany). Ale film se líbil i mně, byl svižný, a měl i hlavu a patu. Domníváme se (s máti), že Haas svoje zkušenosti z Čech dobře zúročil i v Americe, i když žánrově trochu jinak. ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Opět taková příjemná jednohubka z Haasova portfolia. Ovšem tentokrát slabší zápletka, ale za to atraktivnější prostředí. Minimum herců, slušná atmosféra, Haasovy zkušenosti a vyjde z toho snadno koukatelné drama. Téma opět vcelku aktuální na danou dobu, i když zlatá horečka už dávno pominula, ale ta touha po bohatství ta je stále aktuální. Haas zahrál záporáka přesvědčivě. Originální prolog s ďáblem, chytré! [60%] ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Hugo Haas a jeho americké snímky mi teda moc nesedí. Je to zase takové naivní - ta základní myšlenka možná na papíře nevypadá špatně, ale pokud tohle mělo být drama, tak se mělo rozhodně víc přitlačit na pilu. Ještěže bylo na co koukat (Cleo Moore). 4.5/10 ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Měl to Haas velice dobře vymyšlené a dařilo se mu to uskutečňovat, takže jsem čekal jak to dopadne, zklamán jsem rozhodně nebyl. Atmosféra jedné chaty je vykreslena velmi zdařile, radost sledovat napínavou zápletku. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

To je těžké hodnocení - H.Haase uznávám jako jednoho z našich nejlepších předválečných herců, ale jeho americká filmová anabáze je problematická. I tento film má naivní scénář a je dost podivně natočen. Za zmínku stojí krásná Cleo Moore... ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Naivní byla hlavně celá zápletka filmu, ale dalo by se to svést na naivitu Marka, kdyby to nedopadlo tak, jak to dopadlo. Hlavně úplný konec působí dost divně. Haas hraje svým starým známým stylem, což vynikne v původním znění, ale je znát, že zaostává za svým standardem z českých filmů. ()

Reklama

Reklama