Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (389)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

strašný mišmaš a hrozná troškovina. Film využívá z 90% hrozně přímočarého a jednoduchého humoru, až jsem se cítil jak na nějaké třeskuté komedii. Vysvětlování životů jednotlivých apoštolů je hrozně zdlouhavé a mnohem raději bych sledoval útrapy malé Eai. Chvílema sranda a chvílema divné násilí. K přihlédnutí k neustálému smíchu diváků jsem byl asi jediný, kterému se film nelíbil. Kdybych věděl, že to točil režisér filmu Mr. Nobady, tak utíkám hned ze sálu do Prahy pěšky. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Při prvním čtení anotace mě napadlo, že ztřeštěnější námět jsem na festivalu ještě nepotkal, má nízká očekávání však byla záhy překonána. Snímek láskyplně vypráví příběh, který, ač založen na úplně absurdní premise, vlastně dává dokonalý smysl a skvěle zapadá do biblických příběhů, jak je známe. Díky jemně přihlouplé zápletce, slušným hercům a dobré režii je Zbrusu Nový zákon odlehčenou, místy sarkastickou zábavou, nad kterou nedoporučuji příliš přemýšlet. 9/10 [KVIFF 2015] ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Zbrusu Nový zákon je v dobrém slova smyslu pořádně divný. Kladné body ale u mě získává spíše za příběhy šestice nových apoštolů, než za hlavní děj. Základní premisa je samozřejmě skvělý nápad. Bůh žijící v Bruselu (ne s EU to nemá vážné nic společného), co jedním prstem ťuká do počítače a komplikuje tak lidem život? Dobrý. Bohužel trochu nevytěžený. Daleko lepší jsou už zmiňované bokovky vedlejších šesti postav. Na těch se tvůrci vyřádili a dali dohromady švihlou, ale zároveň milou skupinku. Dohromady za tři, odbočky a humor za pět, průměrem jsem na čtyřech. Moc zajímavé překvapení. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

No, tak jsem se lehce nasmála :D Ale podle popisu jsem si udělala jistou představu a film mě nijak nepřekvapil. Byl to přesně ten typ humoru, který jsem čekala. Ten film má jednu zajímavost a ještě jsem se úplně nerozhodla zda negativní, či pozitivní. Celý se točí kolem hledání a vyprávění příběhu šesti apoštolů. takže si prakticky sám film odpočítává konec. "Už jen dva apoštolové a bude konec, už jen poslední". Nevím. Že bych to považovala za nějakou bombu, to asi ne, ale za vidění to určitě stojí. 4* ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak dobrý základ a napokon dosť premrhaný potenciál. Malo to rozhodne na viac! Počiatočná fáza vynikajúca, ale čím ďalej, tým to viac a viac upadalo. Neviem, akosi sa mi to celé prestalo pozdávať pri tom hľadaní nových apoštolov. Síce sa sem tam ešte objavila nejaká dobrá scénka alebo vtipná hláška, no po scenáristickej stránke to išlo dole vodou (a to nie je kompliment ohľadom kvalitného spádu). Nuž, ďalší z mnohých filmov, kde bol potenciál oveľa vyšší. Tá absurdnosť mnohých scén v pokročilejšej fáze filmu (gorila, transsexuál, atď) to všetko zničila... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje ještě jednu scénu po závěrečných titulcích. (Fary)
  • Dieu (Benoit Poelvoorde) sleduje hokejový zápas, v ktorom švédska reprezentácia vyhráva 4:2 nad slovenským národným tímom. Jedná sa o štvrťfinále z dňa 9.5.2007, ktoré sa odohralo v aréne Chodynka (Moskva). Zápas skončil výhrou švédskej reprezentácie 7:4. (RatBoj)
  • Když Ea (Pili Groyne) píše na otcově počítači, slova na obrazovce neodpovídají tomu, jak rychle píše. Také můžeme vidět, že píše slova jako kdyby zadávala příkazy, ve chvíli, kdy se na obrazovce zobrazují jen obrázky. (Fary)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama