Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Victoria (Laia Costa) je mladá číšnice z Madridu, která do Berlína přijíždí pracovat a užívat si noční život. Na konci jedné party potká mile vypadajícího Sonneho (Frederick Lau) a jeho trojlístek kamarádů z mokré čtvrti. Namísto mátožného opileckého rána ale mladou Španělku čeká adrenalinová jízda metropolí, namísto kocoviny boj o holý život. Sonne a jeho parta jsou totiž okolnostmi donuceni provést narychlo bankovní loupež. A Victoria se ocitne za volantem auta, kterým prchají. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (146)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nuda, jak ona, evidentne nejaka svetaznala hajzlbaba prisla do Madridu a zaplietla sa s nejakymi pochybnymi individuami z mokrej stvrti. No a zaplietla sa do kriminalnych aktivit. Zrovna mi tu nesedela bankova lupez, zacina to byt klise, mohol reziser spomenut radsej legalizaciu prijmov z trestnej cinnosti, hned by som poskocil v hodnoteni. Alebo aspon danove podvody a ojeby na daniach. Takto je to nuda - prilis vela sa keca, akcia takmer ziadna a Laja Kosta dost prehravala, neviem, ci vobec vie hrat : 55 % ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jsem film nepochopil,proto tak nízké hodnocení.Když jsem zjistil,že má přes 70%,padla mi spodní čelist tak nízko,že mi málem zlomila palec u nohy.Z mého pohledu to vypadalo jako film o stupidní holce,která se po odchodu z nočního klubu přidá ke čtyřem opilým Němcům,a když ji po prvních pěti minutách bestiálně neznásilní,rozradostní ji to tak,že se k nim přidá při loupežném přepadení a únosu dítěte,a aby nebyl snímek příliš krátký,doplnili ho tvůrci citlivě o nesmyslně dlouhé scény,ve kterých se neděje vůbec nic.Vzhledem k tomu,že mi přijde zbytečné filosofovat o vlivu disco hudby na vývoj postav,tímto svůj příspěvek končím. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Ak sa to skutočne tvorcom celé podarilo natočiť na jeden záber, tak si zaslúžia mimoriadnu pochvalu. Síce nie som veľký fanúšik filmov odohrávajúcich sa v priebehu minimálnej doby a navyše v noci, ale v tomto prípade to samozrejme neprekáža, vďaka tomuto netradičnému štýlu to lepšie vtiahne a cítil som sa v centre diania. Ale prekvapilo ma kvalitatívne rozloženie filmu, očakával som, že medzi obomi polovicami bude veľký rozdiel, ale nakoniec mi to prišlo podstatne vyrovnanejšie a navyše ma veľmi potešilo, že ani pri tejto nadmernej dĺžke som sa ani na okamih nenudil. Prvá polovica je vlastne len čisto zoznamovacia, kde vzniká nové priateľstvo a aj napriek tomu, že tieto typy postáv vôbec nemusím ma to dosť bavilo a tešil som sa na to, čo bude ďalej. A následne sa to už rozbehne, pričom ma to síce nenadchlo tak, ako som si prial, ale aj tak film ponúkne dostatok vydarených sekvencií, pôsobí to perfektne realisticky a napínavo, hlavne naháňačka na sídlisku berie dych. Finále mohlo byť aj údernejšie, ale nesklamalo ma to. Ale veľmi rozporuplne na mňa pôsobí hlavná hrdinka, síce mi prišla sympatická a nemala to problém ťahať, ale jej konanie mi vôbec neprišlo uveriteľné. Už v úvode by každá normálna žena od takýchto mužov utiekla, lebo by sa bála najhoršieho, ale ju nerozhádzalo prakticky nič, čo trochu narúšalo ten inak úplne realistický dojem z filmu, ale dá sa cez to preniesť, predsa len inak by to asi nefungovalo. A vizuálne je to skvelo zvládnuté, či už v tých akčnejších, ale aj pokojnejších sekvenciách. Takže znovu si to už asi nepozriem, toto je predsa len typ filmu postavený na to jedno vzhliadnutie, kedy má čo prekvapovať, ale som dosť spokojný. Myslím, že sa z toho stále dalo získať aj o niečo viac, no aj tak to tvorcovia zvládli veľmi dobre. 76% ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Victoria a její sto čtyřiceti minutový noční zážitek. Velmi náročné technicky, neskutečně kýčovité obsahově. Film v mé mysli míchal blivajz v podobě koktejlu jménem Titanic (náhodná hodinová láska na celý život) a Bony & Clyde. Vše ozdobené festivalovým deštníčkem. Pro mě vyloženě promarněný potenciál ke skvělému alternativnímu mládežnickému filmu, jenž mohl excelentním způsobem natočení představit noční život v současném Berlíně. Nestalo se. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělá dynamická a jistá režie Sebastiana Schippera je v tomto filmu sakra znát. Když film začíná první scénou v klubu, jsem naprosto spokojen. Přesně totiž popisuje berlínskou klubovou scénu s hudbou, která ji naprosto náleží. Je to maličkost, ale mně na vnímání elektronické hudby ve filmech dost záleží. Většinou totiž různí tvůrci dají do klubu něco naprosto nelogickýho a film v tu chvíli obecně dost ztrácí na realističnosti. Nicméně, čím mě zaujala hudba (nejen elektronická, ale obecně soundtrack je bomba), tím si to zkazila hlavní postava Victoria. Což o to, Laia Costa svojí postavu hraje poměrně věrohodně, jenže posuďte sami. Victoria už pár měsíců coby mladá a nadějná pracuje jako číšnice v Berlíně. Žije ze dne na den, práci moc neřeší, chce si užívat. Chodí teda pařit do klubu, kde zničehonic potká partičku, u které jsem si prvních patnáct minut myslel, že jí odtáhnou někam za berlínskou zeď, tam jí znásilní a někam na kopu hnoje pohodí. Některý holky jsou holt naivní a nejvíc naivní bývají právě ty z klubů. Ona s nimi ale drží krok, prožije s nima zajímavej večer, dozví se pár osobních věcí, které by mě ještě navíc rozhodili sandál, když bych se to dozvěděl já..no a pak ji uvrtají do vloupačky, kterou nepřímo nastíněj, ale jelikož ona je mladá znuděná Evropanka, rozhodně se těm klukům, co zná tři hodiny, pomoct. Celý je to tak šíleně naivní, že nemám slov. Pro fenomenální režii ale dávám tři hvězdy. Dal bych čtyři, ale to by Viktorie nesměla bejt blbá jak pučtok. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Posledný film natočený na jeden záber bola Ruská archa (2002). Filmoví kritici tvrdia, že podobný husársky kúsok sa nepodarí nikomu minimálne najbližších desať rokov. (hanakonochi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. února 2015 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Týden před natáčením měla Laia Costa nehodu na motorce, kvůli které musela strávit dva dny v nemocnici. (Nikar)

Související novinky

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (více)

To nejlepší z festivalů v kinech

To nejlepší z festivalů v kinech

28.09.2015

Velké filmové festivalové echo Be2Can 2 se bude konat od 7. do 14. října paralelně v České republice a na Slovensku. Druhý ročník přehlídky filmů ze špičkových mezinárodních filmových festivalů… (více)

Reklama

Reklama