Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (451)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tohle byla bezvadná ujetina, ale co já vím, dneska je všechno možné a s těma mobilkama už vůbec nepochybuji o tom, že se někde něco podobného v menším měřítku může dít, tak co. Neměla jsem tendence odskakovat od monitoru uvařit si kafe a podobně, zkrátka to byl nervák od začátku do konce. Bylo to spíš pro mladší publikum než jsem já, ale to mně vůbec netankovalo, já se bavila, bála a smála a dokonce si myslím, že si nějaké to moudro mohou někteří z Nerve odnést. Kam až zajít při používání takových věciček jako je mobil, tablet atd. A jo, klidně se šikovný hacker dostane k vám domů. mně se to stalo jednou a můžu vám říct, že to byla černá můra a stačilo. A ta hlavní dvojka byla výborná, moc hezky se na ně dívalo a těch pár kiksů házím za hlavu, u takových filmů je nejde brát přece vážně. 80% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Teenageři si zaslouží své filmy a Nerve to dělá dobře, jakkoli jeho zaměření na současný stav sociální interakce jej dělá aktuálním asi tak na čtyři minuty. Výborně však vizuálně pracuje s pohledem na svět přes displej, a to zejména neonovými světly, které jsou nesmyslně poházeny po scéně, akcentováním barev, častými podhledy či celkovým pojetím velkoměstské mládeže jako extravagantní módní přehlídky. Reálný svět se zde tak volně prolíná s tím virtuálním a reflektuje tak koncept vidění reality přes barevný obraz, kde si vždy mohu navolit, jak ona realita bude vypadat. Samotnej soc-přesah se na konci očekávatelně brutálně vymkne z rukou a z filmu se stane úplná debilita, nicméně do té doby celkem příjemně sype, neustále dohazuje do kotle a hlavně vizuálně připoutá. ()

Reklama

Wade Wright

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu jsem si dával dohromady tenhle komentář. Někde do 3/4 jsem si řekl: Hele, charaktery jsou tupý jako velevrub, ale co už. Že celá ta hra je tak trochu nedomyšlená má to spoustu logických nesrovnalostí? Co už. Já se bavil a bavil jsem se celou tu dobu. Režie je suprová a je strašně cool jak je tenhle film moderně zpracovanej, celý to působí jako vlog od Caseyho Neistata(což je trochu funny protože se tam i objeví) má to drive, úžasný tempo který vás prostě vtáhne a zařeže do sedačky. Říkal jsem si za normálních okolností bych tomu dal mnohem horší hodnocení ale s tímhle prostě nemůžu míň než za 4*.No a zrovna v tom nejlepším se to na pěti posledních minutách naprosto rozesere. Postava mámy je jednoduše k smíchu, buď ji tam neměli dávat vůbec a nebo z ní alespoň neměli dělat takovýho tupce. Celý finální zvrat nefunguje jako zvrat protože némá absolutně žádný teasing a přijde doslova "out of nowhere". Nevím jak vám ale mě to najednou strašně zkazilo zážitek. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Náhodou, pre mňa bol Nerve celkom slušným prekvapením. Dlhšie som sa rozhodovala, či tento film vôbec potrebujem vidieť v kine, s obavou, že dostanem typický americký plytký teenegersky film o ničom hrajúci sa na niečo. Žijeme v chorej dobe a bude to už len horšie, Nerve to celkom pekne vystihol. Mladí ľudia sú v ochotní urobiť hocičo, len aby boli uznávaní a aby sa páčili. Ale páčili komu? Niekomu na druhej strane siete, ktorý sa skrýva za vymysleným menom. Neuvedomujeme si silu internetu a jeho dôsledky. Oceňujem hudbu, vizuál a príjemné napätie, ktoré som si fakt užila. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ty, ty, ty! Mladá slečno, mladý muži, ano, právě vy, co teď sedíte u internetu, je třeba vám za vaše internetování udělit lekci. A moralizovat přišla gay dvojka režisérů, kteří se už nemohli dívat na to to vaše blbnutí u kompu. Tak pro vás připravili ve spolupráci s předními psychology a tělocvikáři, panem Šebrlem a panem Tyršem, moc hezkou, adrenalinem nasycenou prima juchací hru, u níž vytáhnete pa(r)tu z baráku, zapojíte do ní svoje kámoše, případně získáte nové a ještě si můžete vydělat i nějaké pěkné peníze. Jen je důležité dodržet tři zásadní podmínky: natáčet se u toho, uchovat hru v tajnosti, nebonzovat. A stále budete ve spojení s internetem a kamarády. A nemusíte se bát. Do vašich rozvrácených rodin se vrátíte zcela zdraví a živí, ale budete už jiní. Internet si zapnete, jen když budete skutečně potřebovat obohatit vědomostmi, nikdy už nebudete klikat na moc ošklivé a vysoce podezřelé internetové hry, při jejichž výzvách by vám mohl zaskočit popcorn až v dutině řitní. Velká škoda, že si film stanovil tak nehorázné soft pojetí. Počáteční úkoly, respektive výzvy, jsou fajn, jen jsem postupem času od nich čekal i větší extrém. O dost horší to bylo ale s trapně moralizujícím závěrem filmu. Ten se měl přetočit a vystavět jinak. Hra s charaktery postav a jejich pestrým zastoupením byla zvládnuta neotřele, podařilo se filmu vtisknout tajemnou auru, samotný koncept už tolik originalitou nepřekypuje, podobné variace na téma plnění "Dare" úkolů má své četné zastoupení hlavně v hororech, které se do našich kin nepodívaly. Emma Roberts zřejmě nikdy nedosáhne věhlasu své slavné tetičky Julie, ovšem je na nejlepší cestě natřít to v kvalitě rolí svému otci Ericovi. Je to také její zásluha, že film si drží svoji fazónu, i když nejvíc bude bodovat scéna, v níž prchá spoře oděná. Emma a spol. v pohodě, technické aspekty režie si drží kvalitní úroveň, ovšem fakt, že film je značně uhlazený, zbavený a osekaný násilí a brutality, se prostě nedá pominout. Internetová omladina se tedy dál nepoučí, když její filmová kamarádka Vee/Emma Roberts z té nebezpečné hry vyjde v pohodě. 6/10 ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v New York City (USA). (BMW12)
  • Myšlienka byť sledovaný veľkým publikom, zatiaľ čo sa vsádza na postavy naživo s podobným finále, je podobná zápletke z nemeckého televízneho filmu Hra o milióny (1970). Rozdiel je v tom, že tam diváci nepoužívajú svoje mobilné telefóny, ale sledujú hru v televízii, keďže film je z roku 1970. (Arsenal83)

Reklama

Reklama