Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 2

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Další film podle knížky Stephena Kinga, kterej můžu nezaujatě okomentovat, protože jsem knížku nečetl.. Kathy Bates tu potvrdila, že je to dobrá herečka a tahle role jí sedla.. dál bych pochválil mrazivou hudbu, která se do tohohle filmu hodila a místama dobrou atmosféru, ale jako celek mi to dech nevyrazilo.. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Verím tomu, že kniha musela byť skvelá. Postupne sa nám odkrývajú tajomstvá života Dolores Claiborne. Nič iné jej nezostáva, a všetkým okolo nej, iba priznať si pravdu, postaviť sa jej a začať konečne žiť. Filmom s Kathy Bates som sa od Misery vyhýbala, lebo zahrala to tam tak bravúrne, že mi začala parádne liezť na nervy. Tu bola tiež skvelá, možno o kúsok lepšia bola Jennifer, ktorá je na takéto role ako stvorená. Ako bonus výborná hudba. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kniha sa hneď po prečítaní dostala medzi moje top kingovky, preto som prvú tretinu filmu znášala dosť ťažko. Spôsob dramatizácie predlohy sa mi nepáčil, neurotická Selena ma iritovala... ale postupne som si zvykla. Niekedy mi vadí, že scenáristi násilím menia optiku aj zbytočne pridávajú teátro tam, kde netreba - pre mňa osobne bol príbeh Dolores Claibornovej bezchybne pripravený na spracovanie už tak, ako ho napísal King. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Je potešujúce zistiť, že skvelý film podľa Kinga dokáže natočiť aj niekto iný než Darabont, Reiner , Singer a Kubrick. Hackford za nimi síce trochu zaostáva ale aj tak tu vznikla výborná rodinná dráma s prvkami thrilleru a ďalší herecký koncert Kathy Bates. Škoda, že je ten film tak zabudnutý 8/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Za poslednú dobu pre mňa jedna z najlepších drám a určite jedna z najlepších Kingovských adaptácií. Som v šoku z toho, ako niečo tak jednoduché, tak priamočiare, môže byť tak hutné, tak ťaživé a tak geniálne. Studený filter farieb v obraze prítomnosti dejovej linky tu ostro kontrastuje s tým teplým z minulosti, čo považujem za perfektnú pomôcku na dosiahnutie uceleného obrazu, ľahkú orientáciu v príbehu a emotívne zvýraznenie už aj tak veľmi veľkého dramatického náboja. Ide o príbeh dvoch ťažko skúšaných žien (matka a dcéra), ktorý postupne odkrýva desivé udalosti a dramatickým spôsobom sa odmotáva klbko súvislostí, kde nič nie je tak ako sa na prvý pohľad zdá. Koniec príbehu ma emotívne zrazil na kolená. Jednoducho úžasné dielo, veľkolepá dráma par excelance. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Během natáčení scény na trajektu dostala Jennifer Jason Leigh mořskou nemoc. Jako záskok byla vybrána jedna ze studentek tamní střední školy. (D3VIL)
  • Trajekt objevující se ke konci filmu nese jméno "Joshua Slocum", podle prvního člověka, který sám obeplul zeměkouli. (D3VIL)
  • Požár na place způsobil škodu na 1 000 000 amerických dolarů. (Dlee)

Reklama

Reklama