Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Podezřelá (více)
Trailer 1

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film, pokud neznáte knižní předlohu. Dolores Claibournová je asi nejlepší Kingova knížka, možná i proto, že to není klasický horor. Nabízí spíš neurčitý strach, skvělé charakterizování postav a do detailů "vymakané" scény. Bohužel podle ní vznikl jen lehce nadprůměrný film, který zamrazí jen těžko. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Další film podle knížky Stephena Kinga, kterej můžu nezaujatě okomentovat, protože jsem knížku nečetl.. Kathy Bates tu potvrdila, že je to dobrá herečka a tahle role jí sedla.. dál bych pochválil mrazivou hudbu, která se do tohohle filmu hodila a místama dobrou atmosféru, ale jako celek mi to dech nevyrazilo.. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Dolores Claiborneová" je zhruba 220 stranový román, ktorý napísal v priebehu rokov 1989 až 1992 americký spisovateľ Stephen King. Kniha vyšla v roku 1993 a o dva roky neskôr sa dočkala filmového spracovania. Réžie sa ujal Taylor Hackford. Do hlavnej, titulnej úlohy obsadil herečku Kathy Bates. Táto dáma sa už raz pred tým objavila v hlavnej roli v adaptácii románu Stephena Kinga. Vo filme "Misery nechce zomrieť" stvárnila úchvatným spôsobom psychicky narušenú a nebezpečnú zdravotnú sestru Annie Wilkinsovú. Jej herecký výkon bol vtedy odmenený Oscarom. Ja by som jej bez mihnutia oka dal ďalšiu sošku i za to ako zahrala Dolores Clainborneovú. Opäť predviedla herectvo z ktorého naskakujú zimomriavky. No nie len kvôli nej si tento titul zaslúži plné hodnotenie. Je to jedno z najlepších a najkvalitnejších filmových spracovaní Kingovej literárnej predlohy. Perfektný psychologický thriller. ***** ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Nejošklivější herečka Hollywoodu ve vrcholné formě. Při pohledu na ni se přemístí krev opravdu jen těm nejzoufalejším pánům s pokřiveným vkusem. Chudákovi manželovi se tedy nelze vůbec divit, že propadl nejdříve alkoholu a poté byl dokonce dohnán až k tomu, aby mu s nedostatkem sexu pomáhala jejich ratolest. Dolores, jako správné mamince, se pochopitelně nelíbilo, že manžel využívá úzkou díru dcery, a tak jako správná manželka připravila pro svého manžela díru mnohem širší a především hlubší, ze které už se člověk živý nedostane. Příběh s námi režisér rozehrál moc pěkný. Obzvlášť, když poslední mnou viděný film s Kathy Bates byl snímek Misery. S postavami nás snímek velmi pomalu seznamuje prostřednictvím vzpomínek a já dlouho nevěděl, koho považovat za toho hodného a kdo je naopak zlý. Právě k tomu bych měl jedinou svoji výtku. Zpočátku jsou vzpomínky opravdu hodně nezáživné. Film nabírá tempo neskutečně pozvolna a značnou část stopáže mě nebavil. Až závěrečných asi 30 minut bylo naprosto geniálních a mohu je zařadit mezi nejlepší minuty, jaké byly v celé mé divácké kariéře mým očím dopřány. Bohužel luxusních 30 minut ze 120 je pro mě na nějaké vysoké hodnocení trošku málo. Lepší 3 hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby jedna z najvydarenejších adaptácií Kingovej tvorby. Gilroyov scenár nemá chybu (aspoň bez znalosti predlohy), rovnako ako herecké výkony. Perfektne premyslený a zrealizovaný strih, prechody medzi minulosťou a prítomnosťou ma pri sledovaní bavili as najviac. Trochu škoda, že Hackford to celé mohol dotiahnuť ešte viac do umenia, nakoniec ale ostal do istej miery zakliesnený v Hollywoode. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Společnost Castle Rock koupila od Stephena Kinga práva k natáčení za $1.500.000. (D3VIL)
  • Během natáčení scény na trajektu dostala Jennifer Jason Leigh mořskou nemoc. Jako záskok byla vybrána jedna ze studentek tamní střední školy. (D3VIL)
  • Autor předlohy Stephen King upravoval postavu Dolores podle Kathy Bates, která ho ohromila při natáčení Misery. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno