Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá světová válka se chýlí ke konci a válečná loď USS Indianapolis zatím tajně přepravuje jednu ze dvou atomových bomb, které by mohly ukončit válečné běsnění. Japonci však těžký křižník napadli a potopili. Mise USS Indianapolis byla utajovaná tak přísně, že loď nikdo nepohřešoval a informace o jejím napadení byla zveřejněna až o čtyři dny později. Téměř 300 členů posádky z celkového počtu 1197 ihned utonulo. Zbývající přeživší z USS Indianapolis uvízli ve vodách Filipínského moře, kde trpěli hladem, žízní, teplem a halucinacemi, zatímco se bránili neúprosným útokům žraloků. Strádání, které trvalo pět dní, přežilo jen 317 mužů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (87)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobné boje o přežití mám rád, škoda že jsem zpočátku měl v postavách hrozný zmanek a jen horko těžko jsem si hledal k neznámým hercům nějaký vztah. Cageovi se povedlo trošku se odlišit od svých v posledních letech obvyklých postav a přestože byl film, na zvyklosti válečných filmů, natočen s menším rozpočtem, výsledek není zase tak hrozivý jak jsem se dopředu obával. 45% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Na televizní produkci je to velmi dobře odvedené, sice je to chvilkami znát, ale dá se to při tom celkové příběhu odpustit. Role Nicolase Cage je z akčního žánru z prvů neuvěřitelná, ale postupem času mě ten jeho výraz kapitána amerického námořnictva přesvědčil. Říkám, tomuhle filmu chyběly akorát pořádné finance do trikových záběru jinak nic vytknout nemohu! 75% ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Titanic v Armádnom kabátiku s tým rozdielom, že namiesto lode bol torpédoborec, namiesto ľadovca Japonská ponorka a namiesto skurvene ľadovej vody žraloky. Fim zachytáva jedno z obdobý druhej svetovaj vojny ktoré rozhodlo o genocíde a zhodení atómovej bomby na Japonsko. Mnohý ľudia ani nevedia čo všetko tomu predchádzalo a všetci poznajú iba masaker na Pearl Harbor na pozadí bolo ale týchto masakrov oveľa viac. Dokument ktorý som o tomto pozeral bol silnejší ako film. Paradoxne nedokázal zo mňa dostať tú patričnú emóciu ktorú by som potreboval na to aby sa film dostal z priemerného dramatického béčka. Caga mám celkom rád ale tiež to nebola jeho životná úloha. K tomu všetkému ten záver kedy sa všetko naťahovalo ako sopeľ astmatika na jar ma presvedčil že mám svedomie čisté keď si myslím že ide o priemerný katastrofický film. 55% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

První, co se mi vybaví ve spojitosti s tímto snímkem, je výraz nuda. Ovšem ono je to těžké. Ten film se dá totiž prakticky rozdělit na tři části. Cesta USS Indianapolis za svým cílem, její ztroskotání a následný boj přeživších na volném moři a nakonec jejich záchrana. Každá z těchto částí by byla sama o sobě sice zajímavá, ovšem kdyby figurovala jen jako primární, respektive jako ústřední téma pro svůj samostatný film. Mario Van Peebles se ale rozhodl jinak a všechny tyto tři obsáhlá témata se snažil spojit do jednoho výpravného velkofilmu. To pak působí sice jako slibná záležitost, ovšem vyskytuje se zde několik poměrně zásadních problémů, které celý tento projekt zřetelně potápí. Za prvé, když chceš natočit výpravný velkofilm, chtělo by to mít nemalé peníze a ty Van Peebles evidentně neměl, a tak místo velkolepých scén a efektního zpracování se tu k zahlazení stop po lacinosti využívá alespoň velkohubých gest, dialogů a monologů, takže i když toho tady není moc co po trikové stránce vidět, tak z úst postav se toho o nich alespoň hodně dozvíme. Každopádně, na nějaké dech vyrážející trikové inferno nemá tedy tady v žádném případě cenu čekat, škvára jednoduše nebyla. Za druhé, tvůrci musí mít alespoň nějaký talent, když už se chtějí pustit do nějaké takové podívané, ale ani režisér, ani scénáristé toho umu ve svých oborech příliš nepobrali, takže veškeré to mluvení, činy, a řešení je úplně marný, více než polovina veškerých hovorů a scén tu existuje zcela bez jakéhokoliv důvodu, či smyslu, takže v tomto ohledu se to mělo celé radikálně prostříhat, protože tolik zbytečných a nic přinášejících momentů v jednom filmu ani nepamatuji. Příliš pozitivně nevnímám ani to, že film nemá svou ústřední postavu, je zde totiž podrobněji nastíněno hned několik postav najednou, ovšem ve výsledku ani jedna z nich nevzbuzuje nějaký větší zájem, či výraznější polohu a tak je ve výsledku nakonec divákovi poměrně i jedno, co se s kým nakonec stalo. Atmosféra, napětí, styl, nic z toho se tu jinak buď také nevyskytuje vůbec, anebo ve značně mizerném provedení, chválit tu na této podívané zkrátka není bohužel vážně co, prostě dlouhý, nudný, nezajímavý, nevýrazně zrežírovaný, nemohu si pomoct, pro mě se jedná o zbytečnou záležitost. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|25%| Mě to prostě jako celek prakticky vůbec nebavilo. Těšil jsem se na nový film s Nicolasem Cagem a ono to nevyšlo. I novější filmy od Nicolase mě berou. Zklamáním akorát tak je Pay the Ghost a úplným dnem Nickovi kariéry je The Trust. Jinač, nemám problém. Tohle dílko je prý remake. Originál jsem neviděl a ani se po něm pídit nehodlám. Co se týče tohoto, tak film má 3 problémy. Prvním důležitým bodem je skutečnost, že je film tak nějak divně uspořádán. Úvod to sice má, ale pak to začne nudit, poté nějaká ta akce, pak to opět upadne do stereotypu, následně se ta loď zřítí, pak tu sledujeme nějakou dobu přeživší, co bojují o svůj holý život. To byla docela dobrá sekvence, ale také mě až tak moc nezaujala. Něco takového jsme přece viděli už v jiných filmech. No a poté bude následovat konec, který trvá snad 20 – 25 minut. Je to možné? Obvykle konce u takových filmů trvají tak 3-5 minut. Druhým problémem byla dějová nezáživnost, že člověk sotva vnímal co se děje. A ta třetí: Herci – nikdo mě nezaujal, ti mladí se chvílemi chovali trapně. Nicolas Cage tu byl jediný rozumný, ale také to bohužel moc nevytrhl. Rozpočet tu byl slušný, ale ani ty akční scény mě moc nebavili. Hodnocení je kruté, ale tu druhou hvězdu dát prostě nemůžu. Snad nám do budoucna Nicolas naservíruje lepší filmy. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (8)

  • Japonskou ponorku I-58 si zahrála americká druhoválečná ponorka USS Drum ( SS-228 ) třídy Gato. (bejkovec)
  • Jednoho z přeživších útoku na Indianapolis, Granville "GS" Crane, ve filmu zobrazil jeho vnuk, Johnny Crane. Poté, co byla loď potopena, GS Crane přišel o ruku při útoku žraloka. V současnosti je stále naživu (2016). (PanZahadnyCZ)
  • Natáčet se začalo 19. června 2015 v Mobile a Orange Beach v Alabamě. Dále se natáčelo v San Franciscu a v japonském Kjótu. (bejkovec)

Reklama

Reklama