Reklama

Reklama

Těžko zabráníte vstoupit něčemu, co už je dávno uvnitř. Michael Vartan, Erin Moriartyová a Nadine Velazquezová hrají v hlavních rolích vdovce, jeho dcery a nové ženy, kteří jsou připraveni začít nový život poté, co se přestěhují na poklidné předměstí. Když se ale kolem nich začnou dít podivné věci, vyjde najevo, že s jejich zdánlivě dokonalým domovem něco není v pořádku. Něco, co se skrývá uvnitř domu a v jeho zdech. Jakmile odhalí smrtící tajemství svého nového domova, riskují, že se stanou další kapitolou jeho děsivé historie v tomto psychologickém thrilleru, který vás přiměje dobře zvážit, kam se příště nastěhujete. (HBO Europe)

(více)

Recenze (117)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli je horší být v domě, ve kterém straší, nebo v domě, ve kterém straší zpruzená puberťačka. Nepříliš originální Within přichází s kombinací obojího.. Úvod se stahováním přikrývky, kutálením předmětů, posunutým nábytkem, upgradem bubu momentu se zavíráním dveří ledničky (teď je moderní, že za nimi nic nevybafne) a jednou falešnou stopou v podobě úlisného zámečníka s koly potu pod pažemi sebou přináší pouze otřepanost, načež děj předpisově přijede na křižovatku ve tvaru T. Nadpřirozeno vlevo, sociopatický zazdisráč vpravo. Zvolená odbočka sice přinesla bezútěšný konec, ale taky kopu nelogičností, oběti nabíhající si tupě na nůž (i obrazně) a poněkud směšné, vetřelce připomínající chrčení Střihorukého Davida. Devět z desíti lidí pod schody spíše doporučuje novozélandský Housebound.. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nevěřili byste, jak často na půdách vašich domů žije nějaký cizí vetřelec. Tedy aspoň to tvrdí jeden filmový pan policista i závěrečný filmový titulek. No páni, ještě že bydlím v činžáku. Ale stejně půjdu radši omrknout skříně, až tohle dopíšu. Jinak nevím jak vy, ale já se ke konci báječně zasmál, což je asi při horroru špatná reakce... Ale když mě prostě to rádoby masakrózní finále přišlo spíš jako nechtěná komedie. Ale uznávám, že pavoukovec David s vizáží hodně dlouho nemytého fanouška skupiny The Cure, je působivá postavička. Nejlepší moment filmu je bezesporu scénka, kterak se v odrazu skla tiše a zlověstně souká z kredence jako Alien z větrací šachty. Kdyby tak ve scénáři dostal víc prostoru a byl víc vidět... A kdyby tak talentovaná a sympatická Erin svou týnku tolik nepřehrávala... A kdyby kamera o trošku míň skákala... A kdyby závěrečná zápletka nebyla tak průhledná (Silence of the Lambs)... Sakra, mám pocit, že se zpod mojí postele ozývají nějaký divný zvuky, jako by tam něco... nebo někdo... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Místy slušně strašidelné, jen škoda, že se bubák odhalí zbytečně brzo. Je to samozřejmě v tuto chvíli, po všech těch hororech s obdobnou pointou, už dost neoriginální a má to nechutně odfláklý závěr, nicméně v průběhu je to zábavné, má to drajv, postavy se chovají celkem snesitně a na slečnu v hlavní roli se i dobře kouká. A to na 3* úplně v pohodě stačí. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zvláštne, že po hlúposti o lesbických upírkach nakrútil režisér takúto pecku. Rodinka sa nasťahuje do nového domu, s ktorým (zase) nie je niečo v poriadku. Našli tam totiž pred rokmi vyvraždenú rodinu, a posledná rodina zmizla. Dcérenka zisťuje, že v dome nie sú sami, avšak nikto jej neverí. Problémom hororu je len značná neoriginalita, čo však pramení z toho, že len nedávno bol v kinách "The Boy". Už z traileru je zrejmé, že je to taká zjednodušená variácia, kde sa žiadne veľké prekvapenia čakať nedajú, no napriek tomu sa objaví niečo, s čím divák nepočíta. Záporák je vydarený, herci sú sympatickí a film si udržuje potrebnú dávku napätia. Páčilo sa. Režisér sa posnažil a ani neviem, či by sa z toho dalo vytrieskať viac. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně nadpruměrná a vcelku neznámá “hororová” novinka, obzvláště se mi líbila hudba, která tam uplně sedla. Nápad slušný, ikdyž ti, co viděli The boy nebo Housebound, to zřejmě v prvních minutách prokouknou. Nicméně pořád jde o dost dobrý filmek, který drží napětí a atmosféru a má intenzivní finále, kdy prostě rodině fandíte o stošest. Jediné, co se mi nelíbilo, že záporák byl na scéně trochu moc, takže ztrácel na děsivosti, a zvuky ve stylu zombie skřeků k němu vůbec nesedly, ale to se dá prominout ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama