Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 4

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (427)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ač na moderní zombies koukám spíš výjimečně, tady mě Korejci nalákali. Jestli se jejich jen o malinko komornější verze World War Z svému předchůdci vyrovná, si musí každý zodpovědět sám. Ale je teda fakt, že se na to kouká zatraceně dobře, hlavně teda na tu první polovinu. Masožravá akce, podobně jako zdejší rychlík, se žene kvapem vpřed a jen minimálně dostanete čas na vydechnutí. Bohužel, ta druhá půlka se klasicky a opět začne obalovat v ulepkané, rádoby slzypudné mouce a do té doby našlapaný děj citelně zbrzdí. Buďme však rádi za trocha toho adrenalinu a dokonce těch pár nejen koukatelných, ale - světe div se - sympatických žluťásků. Takže jo, takhle by to šlo. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Za mě zklamání, ale holt po Wailing byla laťka dost vysoko. Přitom rozjezd byl dynamický, nákaza se šíří rychlostí blesku, zombící jsou správně agresivní a rychlí (tedy z pohledu zombie je to špatně, ale připomnělo mi to spíš 28 dní poté). Že do toho Korejci budou cpát melodrama, malé dítě, těhotnou, to se dalo čekat. Spíše mi vadilo, že to někde od poloviny přestalo dávat smysl, i z hlediska chování postav, a zbytečně se to natahovalo. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Napínák to byl teda ukrutnej, takhle dobrá zombárna už se pár let neurodila. Recenze film často správně připodobňují k Snowpiercerovi a World War Z. Train to Busan je opravdu takový jejich prvotřídní kříženec, což bohužel platí především v jeho první půli, k níž v podstatě nelze mít výhrady, do cíle se ale dojede v třídě druhé. Pro zombie filmy typická sociální kritika je zde totiž místy až moc očividně vychtěná, objeví se nějaká ta nadbytečná odhalení a melodramatické momenty, které do té doby výtečně rozjetý katastrofický vál trochu zbrzdí (a natáhnou na mírně přepísklé dvě hodiny stopáže). Pozitivní dojem ale rozhodně zůstává. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

World War Z i s Pitt(em) se může jít zahrabat. Train to Busan vítězí na plné čáře. Je vidět, že i z tak vyždímanýho subžánru Zombie hororů je stále pořád co ždímat. Rozhodně jde o jeden z nejlepších Zombie hororů posledních let. Plno akce, ještě víc zombíků, napětí, že by se dalo krájet a kupodivu tu zapracovaly i emoce. Po delší době jsem viděl propracovanější charaktery postav u kterých mi nebylo jedno jak to s něma dopadne. Což se poslední dobou skoro nestavá. Přiznávám, že jsem to toho šel s obavama, ale zbytečně. Korejci překvapili a já smekám ( teda kdybych měl co ). A těch 118 minut není vůbec tak hrozivých jak by se mohlo zdát.Akce začne po pár minutách a skončí v podstatě až na konci, takže není absolutně žádnej prostor pro nudu. Určitě by se dalo pár věcí filmu vytknout, ale proč, když jsem se parádně bavil. Ikdyž jsem spíš zastáncem staré školy - práce maskérů, umělá krev a poctivý gore. Tady se ty digitální triky daly přežít. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ač zombies žánr, kterej ani není mým oblíbeným, považuju za vyčerpanej, tak tohle je příjemná kusovka. Zanudí až ke konci, protože má přepálenou stopáž a místo gradace spíš vykládá postupně karty na stůl, aby vybalila klišoidní konec. Pozitivem je počáteční náboj, drajv a fajn rozmanité postavy, které si člověk neplete (jak se mně stává u rákosnickejch filmů). Slabej čtverec. 70% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Snímek se stal nejvýdělečnějším filmem roku 2016 v Jižní Koreji. (Zdroj: Filmasia)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama