Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 2

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (426)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nechybělo zase tolik a nechal jsem se strhnout k hodnocení nejvyššímu. Vlak do Pusanu má všechno, čím by se měl kvalitní zombie survival pochlubit, a díky vynalézavé režii plné neokoukaných nápadů a scénáři, který se umí i k těm skrz na skrz kladným hrdinům zachovat zcela nekompromisně a překvapivě, má chvílemi i něco navíc. Natočit to v Hollywoodu filmař typu Antoina Fuqui, je z toho obrovský divácký hit. Posledních dvacet minut jsem skoro nedýchal. 85% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jedinou chválu hodlám vyslat směrem k poměrně originálnímu ději. Dokonce ani geniální divák netuší, co bude v kterémkoli okamžiku následovat. Postapokalyptické scénáře mám hodně rád a zombie ve filmech rozhodně můžu. Tito nemrtví hošíci mi ovšem příliš nesedli. Jejich tělo bylo ve hnilobném rozkladu, přesto by mohli z fleku vyzvat černouška Bolta na sprint. Skoro celý děj je navíc zasazen do vlaku a není tak příliš prostoru vymýšlet s nimi nějaká velká komba. Jednotlivé postavy mají zcela šablonovité role - pracovitý tatínek, který dohání celoživotní zanedbávání dcery, neohrožený kulturista se senem v hlavě, bezdomovec s prochlastaným mozkem, těhotná paní, apod. Snímek má opět zcela zbytečně přestřelenou stopáž. Snímky z Jížní Koreje mají snad nařízené zákonem se otřít minimálně o dvě hodiny. Jsem toho názoru, že horor by se měl pouze ve výjimečných situacích dostat přes 90 minut. Z tohoto nedostatku plyne obrovské množství zbytečných minut, které zajistily, že se snímku zkrátka nepodařilo vybudovat patřičnou atmosféru. Za mě lepší hvězda. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola zombie kvalitka z ďalekého východu, raz darmo, Kórejci horory vedia. Vyčančané a svojsky po ázijsky spracované. Páčili sa mi hlavne masky, tu si dali autori extra záležať. Zombíci síce nepodliehali klasickej predstave, ale to nevadilo, skôr naopak, bral som to ako príjemné oživenie. Za najväčšie plus snímku považujem neustálu, postupne sa zvyšujúcu dávku napätia, ktorá nedá divákovi ani minútku vydýchnuť, v tom vlaku sa to teda mlelo. A opäť raz platila stará známa vec zo sveta zombíkov - častejšie sú nebezpečnejší živí sebe navzájom ako mŕtvi. Čo tiež nie je na zahodenie je, že s približujúcim sa záverom stúpali krásne aj emócie, aj keď samotný koniec sa mi v tomto smere zdal trocha prvoplánový, našťastie len trochu. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja som teda zombie akčný horor z Južnej Kórey určite ešte nevidel a ani z iného štátu z Ázie, tak som tento film celkom uvítal. A rozhodne neľutujem. Tento film je výpravný, slušne natočený, triky aj technická stránka solídna, zaujímavá atmosféra, hudba atď. Tiež emócie a silné scény fungujú, smutný a dojemný je koniec. Čo ale málinko vadilo, bola prepálená dĺžka filmu, občas to už chvíľkami aj nudilo, škoda lebo skoro som išiel s hodnotením aj o niečo nižšie. Pre fanúšikov hororu sa zombíkmi je Train to Busan filmová lahôdka. Je to doslova diabolská jazda vlakom z bodu A do bodu B. Problém je, že nie som fanúšik hororu so zombíkmi, ale nalákalo ma pomerne vysoké hodnotenie a upútavka. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Napínák to byl teda ukrutnej, takhle dobrá zombárna už se pár let neurodila. Recenze film často správně připodobňují k Snowpiercerovi a World War Z. Train to Busan je opravdu takový jejich prvotřídní kříženec, což bohužel platí především v jeho první půli, k níž v podstatě nelze mít výhrady, do cíle se ale dojede v třídě druhé. Pro zombie filmy typická sociální kritika je zde totiž místy až moc očividně vychtěná, objeví se nějaká ta nadbytečná odhalení a melodramatické momenty, které do té doby výtečně rozjetý katastrofický vál trochu zbrzdí (a natáhnou na mírně přepísklé dvě hodiny stopáže). Pozitivní dojem ale rozhodně zůstává. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Představitel hlavní postavy Seoka Wooa Gong Yoo ve skutečnosti pochází z titulního města Pusan v Jižní Koreji. (pajik)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama