Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

liuk 

všechny recenze uživatele

Wonder Boys mi v mnohém přípomínali High Fidelity (jen místo hudby ze zde řešily knihy) a i velmi podobně na mě i jako film působili. Některé momentky jsou sice super, ale scénář na mě působil jako nedokončený slepenec. Douglas je také super, ostatní herci mě ale také moc neoslovili. A beru za úspěch, že mi nevadila Katie Holmes. :) Takové 2,5*, při kterých je mi opravdu líto, že u mě film nezabodoval jako u mých čsfd kolegů. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Spisovatel, který po triumfálním úspěchu nemůže dokončit svou druhou knihu a mnozí si myslí, že naprosto zamrzl a již nedokáže nic vyprodukovat. Jako profesor nadějných mladých spisovatelů však zažije opravdu zamotané dobrodružství s několika svými studenty a dávným přítelem, literárním agentem. Líbí se mi tento styl komedií, kdy se zdá vše tak zamotané a bezvýchodné. Scénář a zápletka sice nebyly nijak silné a ohromujicí, ale přesto jsem se několikrát velmi hlasitě zasmál a povětšinou jsem se dobře bavil. Možná na to má malinko vliv americká část, jelikož britské komedie se vyznačují lepší kvalitou v těchto žánrech, ale snad je to jen můj dojem. Herecké osazenstvo bylo příjemné a nikdo příliš nevybočoval ze své role, což je snad i škoda. Také mi trochu vadili geniální studenti, kteří nad vším hloubali přímo Platónsky, což mi velmi připomnělo Dawsonův svět (i díky Holmesové). Celkově tedy uspokojivých 75% ()

Reklama

marvan 

všechny recenze uživatele

Předlohou tohoto filmu se stala novela amerického romanopisce Michala Chabona, která popisuje s ironií jemu důvěrně známé prostředí americké univerzity v období knižního festivalu. Jeho alter ego ztvárnil Michael Dougles, představující profesora literatury a spisovatele, jehož hvězda pomalu zapadá. Je to zvláštní, vidět bývalého představitele tvrdých mužů šovinistické reaganovské éry, jak se pajdá v růžovém dámském županu, hulí jointa a sarkasticky komentuje poklesky svých bližních. Nejenže je skvělý, ale je mnohem přesvědčivější než kdysi, v perfektním obleku a hladce učesán. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Tento film je nenápadný, čo je veľká škoda, pretože ide skutočne o veľmi dobrú záležitosť. Už len kombinácia dráma/komédia hovorí o tom, že niekedy je ťažké rozhodnúť sa, či sa budete smiať alebo plakať. Zďaleka suverénne najlepším prvkom je Michael Douglas, ktorý dokáže vyzerať veľmi šupácky, až by mu človek najradšej dal päťkorunu do klobúka. Maguire štandardný, Frances McDormand je klasika a Katie tu je len epizódka. Jo a zabudol som na prihriateho Downeyho, čo dohromady dáva pomerne svojskú skupinu ľudí a trochu bizarný príbeh o spisovateľoch. Nezabúdam ani na výborný hudobný podmaz (pesničky) = ďalšia Hansonová klasika. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo pri Batman Begins som si pochvaľoval vlastnú nestrannosť (Katie Holmes skrátka nemá šancu patriť medzi sympatické "herečky" Hollywoodu, mne napriek tomu doteraz neprekážala), tu sa mi to niekoľkokrát vrátilo... ta koza mi v podstatnej miere pokazila zážitok z celého filmu. Jej postava totiž tvorí oveľa dôležitejší element, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať a rovnako ako všetci v jej okolí, aj divák by sa do nej mal, aspoň platonicky, zamilovať. Mala by ním pohnúť jej bezprostredná krása, vnímavosť, mimoriadna inteligencia, vnútorná vyspelosť a to všetko by malo mať nechcený, mimovoľný nádych "lolitkovských" podtónov. Čo je však úloha pre herečku s patričným čarom osobnosti, nie tupo sa prechádzajúcu hviezdičku... Ale nenechajte sa odradiť, tento zároveň krutý aj láskavý príbeh z rodu "literárnych" za pozornosť stále stojí! Akurát mohol byť pri šťastnejšom obsadení spomínanej role ešte plnší, emočne pohnutejší. [70%] ()

Galerie (37)

Zajímavosti (21)

  • Film se celý natáčel chronologicky. (TaNya_)
  • Curtis Hanson byl dlouholetým fanouškem Boba Dylana. Když jej oslovil, aby nahrál píseň pro jeho nový film, Dylan souhlasil a „Things Have Changed“ mu následně vyneslo sošku Oscara. (TaNya_)
  • Scéna, ve které se Grady (Michael Douglas) vrací domů spolu s Crabtreem (Robert Downey Jr.) a Jamesem (Tobey Maguire) byly natočena „na míru“ písničce Boba Dylana. (camper)

Reklama

Reklama