Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

tron 

všechny recenze uživatele

"Nikto spisovateľa nič neučí." Vyzeralo to na víkend ako každý iný. Gradyho Trippa ráno opustila manželka (zasa), dával si jointa a snažil sa dopísať román (momentálne stranu 2611). James Leer bol v každodennom náleve melancholickej depresie, rád sedel potme, ovládal svoje emócie a písal Pravdu. Gradyho editor, sexuálne nesústredený Terry Crabtree, prišiel na návštevu aj so svojou novou atraktívnou transvetitickou známosťou. Hannah Greenová bola Gradyho študentkou (ale mala prenajatú izbu v jeho dome a ráno sa po ňom prechádzala v nočnej košieľke)... a nakoniec to bol víkend, ktorý zmenil ich životy. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ve mně tento film a především jeho příběh velkou stopu nezanechal. Zdálo se mi vše trochu lehkopádné a nemastné neslané. Jisté momenty se mi líbily(pes v kufru auta), ale na víc to nestačí...aspoň ne pro mě. Ale v tomto případě o něco více záleží na divákově stylu, proto mi nezbývá než doporučit...mnoho z vás se bude bavit.65% ()

Reklama

Swansea 

všechny recenze uživatele

Ryzí potěšení. Tak tahle týmová práce se režiséru Hansonovi povedla. Od kvalitního scénáře podle stejnojmenné knihy Michaela Chabona až po originální song "Things Have Changed" Boba Dylana. A Michael Douglas v roli okolnostmi vláčeného univerzitního profesora tvůrčího psaní v tvůrčí krizi je prostě k sežrání. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém formálně funguje všechno jak má, přesto se nedostal blíže k mému srdci. Douglasův lahůdkově zahraný huličský profesor Tripp je mi naprosto sympatickou postavou, stejně tak prostředí, ve kterém se odehrává, i to zakaboněné počasí příhodně koresponduje s Trippovými pocity, některé situace jsou občas vtipně absurdní, ale dějově jde pouze o průměrné dílo. Stejně, jako editor Crabtree na konci filmu "improvizuje", mi připadá, že stejně občas zaimprovizoval i scenárista tohoto filmu, aby své dítko učinil aspoň trošku zajímavějším. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevedel jsem, co od tohohle filmu cekat, jesli komedii nebo drama, ale nakonec to je neco mezi tim. I kdyz sou nektery sceny hodne komicky, tak v podstate pusobi docela smutne a film ma takovou zvlastni atmosferu. Rozhodne se musi dokoukat dokonce, kdy do sebe vse postupne zapadne. Jen ten konec byl krapet velkej happy-end. Chtel jsem dat puvodne 3*, protoze film nema v podstate poradnej pribeh a misty jsem se nudil, ale kuli hercum tu * pridam. Vsichni hrajou slusne, ale absolutni king je Michael Douglas, takovyhleho ucitele mit, to by byla jizda. Skutecne jedna z jeho nejlepsich kreaci, sjetej looser, co se neumi rozhodnout, byl Douglasem zahranej naprosto bezchybne a utah tak i nektery slabsi sceny. Od Hansona jsem uz videl lepsi kousky, ale na 4* to je. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Jedným z dôvodov, prečo si mnohí mysleli, že prečo si film nedokázal nájsť divákov, bola veľmi nevýrazná marketingová kampaň. Pôvodným plagátom k filmu bol detailný záber na Michaela Douglasa, keď Grady Tripp vyzeral veľmi rozstrapatene, v L.A. Times tvrdili, že „vyzerá ako Elmer Fudd,“ (Pat.Ko)
  • Snímek byl natáčen v Pittsburghu v Pennsylvanii, konkrétně na Carnegie Mellon University, Chatham University, Shady Side akademii a dalších pennsylvánských lokalitách, jako je Beaver, Rochester a Rostraver Township. (BLANIK.)
  • Michael Douglas kvůli své postavě Gradyho přibral 12 kilogramů. Docílil toho pojídáním pizzy a pitím piva. (jenik71)

Reklama

Reklama