Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (394)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jelikož se před šesti lety stalo divácky a kritikou oblíbené Ledové království nejvýdělečnějším animovaným filmem všech dob (letos ho tedy trumfnul nový Lví král), tak se dalo s ohledem na hollywoodskou politiku a manýry čekat, že se dočkáme pokračování, které se bude snažit navázat na svého předchůdce, který nasadil laťku celkem vysoko. Před návštěvou kina jsem počítal s jakýmkoli výsledným produktem. Po projekci musím říct, že jsem odcházel nadmíru spokojený. Tvůrcům se opět podařilo vytvořit vizuálně nádherný kousek s množstvím krásných šatů a dechberoucích výjevů, které byly nenásilným způsobem proloženy chytlavými písněmi a nejedním didaktickým moudrem do života. Při Olafově rekapitulaci děje prvního dílu jsem se vážně válel smíchy, malá (asi) ještěrka rovněž pobavila, podobně jako sob Sven a jeho "lidské" chování. Na druhé Frozen se rozhodně oplatí jít do kina - divák uzří audiovizuálně vydařený snímek, který mile poukazuje jak na sílu žen a sesterského pouta, tak na důležitost lásky a odvahy vyjít do neznáma. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Hocikto, kto pôjde na film do kina, nebude ľutovať (hlavne ak v originálnom znení). Frozen II je síce Disneyovka určená pre deti, avšak, niektoré vtipy sú určené skôr pre dospelých/dospievajúcich, pretože deťmi nebudú veľmi pochopené. Takto tvorcovia naozaj vytvorili dvojku, ktorá je určená aj pre tých, ktorí boli deťmi, keď sledovali prvý diel. K animácii niet, čo dodať, je prekrásna, počnúc od každej vločky po pramene vlasov. Napriek tomu, že Let it go, je niečo neprekonateľné, Frozen II sa podarilo vytvoriť výbornú zapamätateľnú pieseň (Into the unknown), ktorej tóny sa vám určite dostanú do povedomia. Originálny soundtrack a niektoré pesničky v "Indie" podaní vyrážajú dych, odporúčam - Kacey Musgraves - All Is Found. Animátori sa perfektne pohrali s vážnosťou niektorých tém, a spôsobili, že väčšina kina sa smiala až padala zo stoličky, Kristoffove "Into the woods" pôsobí zároveň zamilovane a vtipne, čo úplne vystihuje jeho charakter. Lenže, tu sa dostávame k problémom. V podstate ani jedna z hlavných postáv neprejde akoby to Olaf nazval "transformation". Nevidíme, žiadny charakterový rast, či zmenu, preto je príbeh posúvaný iba konaním iných postáv, ktoré v podstate v príbehu nie sú. Oplatí sa ísť si to pozrieť? Určite. Oplatí sa to pozrieť ešte raz? Stopercentne. Ale určite si vypočujte soundtrack. 75% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

U Jedničky mám poznámku, že se jedná o vykalkulovanou záležitost. Co si tedy mám myslet o hloupějším pokračování? Samozřejmě Disney je fabrika. Ledové království dojná kráva, ze které stříkají peníze na všechny strany. Nikdy by mě nenapadlo, že k vykradení tajemného zvuku z lesa se bude muset zajít až k Arnoldovému Konci světa, že to občas připomene samotného Pána Prstenů. Bojím se že další díl dostaneme za 5 až 6 let. Nejlepší postavou je Olaf, díky jeho občasným eskapádám jsem to dokázal ve zdraví přežít. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $477,373,578Tržby Celosvetovo $1,450,026,933Tržby za predaj Blu-ray v USA $45,400,909Tržby za predaj DVD v USA $18,031,958║ Aj na moje prekvapenie ma táto partička Elsa, Anna, Olaf, Sven,... opäť pobavila. Veru nečakal som moc od tohto pokračovania. Príbeh aj keď skôr v temnejších farbách neodradil, skôr naopak v celku upútal. Animácia skvelá, nápaditá, pestrá, priam kúzelná. Občas tam škrípe trocha miestami otravná Anna, či občas mierne trafený Olaf ale prevažne to sype dobre. Muzikálnosť skôr taký priemer, chytľavejšie, či lubozvučnejšie pesničky mal ten kmeň začarovaný v hmle. /videl v kine: 90%/__ __Po dlhšej dobre som vyskúšal v kine aj nejakú 3D verziu a dúfal som že pre tento animák to môže dosť pestro využité. Ale Disney asi šetria, lebo je tu len pár pekných scén vytvarovaných do priestoru, určite sa tam animátory mohli viac vyblázniť. DreamWorks je v tomto rangu niekde úplne inde. /videl v kine 3D verziu: 90%/__ ()

Figu 

všechny recenze uživatele

No jo, tak jsem z výběru TÁTA - MÁMA u naší dcery vyhrál cestu do kina tentokrát já. A nejen cestu, ale i super zábavnou pohádku s pořadovkou číslo 2. Jednička se u nás promítá od nevidím, do nevidím, proto opravdu uvítám Annu, Elsu, Olafa atd... konečně i v jiným přebalu. Zadařilo se! Chytlo mě to, má to opět parádní děj a myšlenku, zase nový songy, který budeme denně slýchat, Olaf tlačí ještě o kousek víc na pilu, než jak jsme ho znali a je toho prostě fůry pozitivního! Jako vždy - zážitek otec/dcera/kino k nezaplacení! 90% ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Po závěrečných titulcích je k vidění krátká potitulková filmová scéna. (Rominator)
  • Když Olaf zmíní neexistující postavu jménem Samantha, tak to byla improvizace samotného Joshe Gada. (SONY_)
  • Ve scéně, kde si princezny ještě jako malé holčičky hrají se sněhovými postavičkami, si lze na okamžik všimnout postavičky Baymaxe z filmu Velká šestka (2014). (pityty)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama