Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž nebo prales, mobil nebo luk, každý má možnost volby!
Stéphane je úspěšný burzovní makléř. Do dneška nepochopil, proč od něj jednoho dne žena beze slova odešla. A teď se chce rozvést a musí za svou ženou do amazonských pralesů, kde nyní žije. O tom, že má třináctiletého syna, neměl ani potuchy. Chlapec se jmenuje Mimi Siku, což v překladu znamená něco jako „kočičí chcanky". Jména si totiž děti v indiánské vesnici Lipo Lipo vybírají samy, když jsou jim čtyři roky. Stéphane má sebou sice mobilní telefon a notebook s anténou, ale ve vesnici Lipo Lipo plyne čas jinak než na burze v Paříži, elektrickou zástrčku tam jen sotva najde a o tom, co je skutečně důležité, mají indiáni zcela jasno. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Dívalo se na to příjemně, už jsem to kdysi viděl. Kdybych měl volit mezi světem byznysu a malou indiánskou vesnici ztracené v pralese, tak bych taky volil tu vesnici. Ne, že by se přitom člověk popadal za břicho, ale tenhle film se dá vidět, i když by ho možná lépe ocenily děti. Za názorné ukázání, jak hluboce nemorální je dnešní svět v kontrastu se světem uprostřed panenské přírody dávám čtyři hvězdičky. ()

Wade W. 

všechny recenze uživatele

Malý indián lezie na eiffelovu vežu, dostane od atraktívnej sekretárky zapalovač ktorý neskôr použije v dobre načasovanej scéne, hádže pavúka na každého druhého človeka, nájde si babu z ktorej spraví tiež indiánku, strieľa na susedkine holuby lukom a šípmi, dokáže prstom uspať hocikoho a vyfasuje mobil s anténou ktorým sa chváli spolusediacemu v lietadle. Do toho hrá skvelý soundtrack zložený z indiánskych a amazónskych popevov. Skvelé herecké obsadenie,sympatický obchodník Thierry Lhermitt, jeho večne neschopný kolega ktorý pripomína Dannyho Devitta a Ludwig Briand ktorý je lepši Mimi-Siku ako to otravné dieťa v americkom remeaku. Jediné čo mi tu chýba je scéna ktorá sa objavila až v danom remeaku, a to tá kde sa dvaja obchodníci nevedia dostať do zamknutej izby v ktorej sú ich deti a keď im konečne otvoria tak prerazia okno a vypadnú na záhradu. A je to film ktorý som videl v detstve a zároveň film ktorý by vám pustil šofér výletného autobusu ,takže 4*. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Tenhle ten film jsem jako malý zbožňoval, díval se na něj každý 2 měsíce a pořád mne to bavilo. Nemám nějak extra rád takové ty rodinné francouzské komedie, ale tohle mne uchvátilo. Samozdřejmě nesmí chybět ani záporák, kterého stvárnil ukrajinský mafián s kleštičkami na prsty. Mimi-Siku pozná i svou první lásku... :) co dál povídat 70% za ty hodiny pohody u této rodinné komedie ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná, rozhodně lepší, než remake s Allanem. Je o mně známo veřejné tajemství, že nemám ráda remaky a tady se to prostě potvrdilo. Tohle je skvělá rodinná, dobrodružná komedie u které jsem se skvěle bavila. Scéna s pavoukem a s rybičkami z akvária jsou skvělé a celkově má film dost poutavou atmosféru. Super. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Malý indián ve městě je komedie založená na střetu dvou kultur. Mimi-siku, který se svou matkou žije spolu s indiány, vidí poprvé svého otce, který ho vezme na výlet do Paříže. Tam nastává několik vtipných situací (výstup na Eiffelovu věž, uspávání lidí apod.), nicméně není to celkově nic víc než jen malé příjemné rozptýlení. A ta snoubenka hlavního hrdiny mi byla vážně nesympatická..55% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Amazonském pralese, Miami (Florida, USA) a Paříži (Francie). (GASTON73)

Reklama

Reklama