Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dosť nudná veľkorozpočtová reklama na závody monopostov. Film sa prvoplánovane snaží byť strašne cool, ale bohužiaľ schádza do trápnosti. Zopár pekných báb a efektne natočených deštrukcií nič nezachráni. Renny Harlin vedel niekedy točiť akciu, toto však nieje ten prípad. Herci skôr pózujú ako hrajú. Film mohol byť lepši nebyť snahy sa tváriť v niečo čo nieje a vsadiť na čistokrvný adrenalín bez zbytočnej rádoby romantiky. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Schumacher mě netrestej, aneb variace na dvoustopé Ohnivé koule. Pokud si Sly takhle nějak představuje závody, pak je nad kokpit jasné, kde před léty získal tak bezvadnou a propracovanou boxerskou techniku, při které Kličko bledne závistí. Chyběl tam už jen kokotský závod městem...ne, kurva, ten tam vlastně taky byl, tak snad už jen Žán Klód, který by díky své buzerantské votočce a imbusem (šestkou) ve své vrásčité hnátě šteloval klukům podvozky, no jéje. Kdybych neočekával za tři týdny konec světa, asi bych již plánoval nekompromisní pomstu...vraždu, smrt zabitím, Silvestře. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

je obdivuhodné, že tento film aj keď má neuveritelne tupý scenár nie je tak hrozný a dá sa vydržať sledovať, hlavne vďaka harlinovej dynamickej réžii. stallone je dosť nevýrazný a ostatný nie sú o nič lepší. jediná dobrá vec na tomto filme je vážne harlinova réžia, ktorý patrí medzi jedných z najlepších akčných tvorcov. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Formule! těží z jedné tajné klukovské vášně pro auta a závody formule 1. Ve filmu sice ve skutečnosti nejde o tyto nejprestižnější závody, ale o jiné, známé jako Indy Car Racing a v Americe více populárnější, ale určitá podobnost se nedá upřít. Příběh vypráví poněkud volně jak o partnerských vztazích jednotlivých závodníků, tak se soustředí i na poměry na závodní dráze. Ústředním motivem pak je souboj nováčka závodů Jimmyho Blye a loňského šampióna Beaua Brandenburga. Do týmu přichází řešit napjaté vztahy zkušený veterán Joe Tanto, který se nejen snaží na závodní dráze, ale i v soukromých rozmluvách pomoci jak nadějnému mladíkovi, tak starému kamarádovi. Děj však slouží spíše k možnosti neustále zásobit diváky dalšími a dalšími závodními sekvencemi, s větším či menším využitím trikových efektů, a výše zmíněnému klukovskému nadšení tak učinit zadost. Žádné větší ambice si snímek neklade, a pokud byste skutečně toužili po filmařsky dobrém filmu z prostředí automobilových závodů, s prokreslenou psychologií postav, sežeňte si raději někde tituly jako Bobby Deerfield, Grand Prix režiséra Johna Frankenheimera či Le Mans. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká slušný fail! :-) Scénaristicky naprosto prázdné,unylé a bezduché.Postavy mají neskutečne idiotské dialogy a neskutečně si svým jednáním protiřečí.Naprosto nezvládutelná dramaturgie,za boha nemůžete sympatizovat ani sjednou postavou,jelikož sou každou chvíli,na jiné dějové straně,chvílí stím,chvíli zase stím.Neexistuje tady žádný náboj rivality a Kip Pardue,je snad nejhorší herec na planetě :-( Tohle je teda Stallonova veliká ostuda a co se týče Harlina,ten to zachránil aspoň trošičku dobrou akcí a velice tomu pomohl úžasný hudební výběr.Jenže to stačí tak na 108 minut dlouhý videoklip a né celovečerní film.Opravdu mizerný kus filmové práce... 10%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Natáčalo sa na týchto pretekárskych okruhoch: Chicago Motor Speedway (Illinois, USA), EuroSpeedway Lausitz (Nemecko), Homestead-Miami Speedway (Florida, USA), Twin Ring Motegi (Japonsko), Circuit Gilles Villeneuve (Kanada), Molson Indy Toronto (Kanada) a mestský okruh v Long Beach (Kalifornia, USA). (m.a.t.o.)
  • Reportéra na tlačovej konferencii si zahral supervízor špeciálnych efektov Brian Jennings. (m.a.t.o.)
  • Joe Tanto (Sylvester Stallone) i Jimmy Bly (Kip Pardue) jezdí ve voze z týmu Pac West. (Dawid199)

Reklama

Reklama