Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych k tomu tak striktní jako Laco. Já nejsem zrovna fanda formule mám radši rallye, ale nehodnotím tenhle film ani tak z odbornýho hlediska, jako z hlediska obyčejnýho diváka a je fakt, že na tom filmu není nic extra. Závody jsou divně natočený, herci nic moc a scénář totéž, takže spíš podprůměr.35% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dosť nudná veľkorozpočtová reklama na závody monopostov. Film sa prvoplánovane snaží byť strašne cool, ale bohužiaľ schádza do trápnosti. Zopár pekných báb a efektne natočených deštrukcií nič nezachráni. Renny Harlin vedel niekedy točiť akciu, toto však nieje ten prípad. Herci skôr pózujú ako hrajú. Film mohol byť lepši nebyť snahy sa tváriť v niečo čo nieje a vsadiť na čistokrvný adrenalín bez zbytočnej rádoby romantiky. ()

Reklama

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli tohle měla být pocta formuli 1 tak fakt nevím... Příšerně vymyšlený film, otřesný scénář, herecké výkony. To co se ve filmu odehrávalo je tak nepravděpodobné, scény jak z nějakých fantasy filmů - postavené na hlavu... Pro člověka který formuli 1 sleduje to musí být otřesný zážitek... - Viděno 1x + 31. 1. 2010 - PŘEHODNOCENO - z ** na odpad - 5% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Našlapaný a dechberoucí film, který nám představuje skupinku pilotů Formule 1 (je to nějaká ta americká obdoba, ale měla to být pravá F1) jako partičku šablonovitých samorostů soupeřících o prvenství (teda jenom tři z nich, ostatní jsou nevýrazné pozadí vhodné k vedlejším karambolům). Film je to naprosto primitivní a předvídatelný, často trapný a naivní, přesto extrémně zábavný! Nejhorší je, když si po shlédnutí tohoto snímku plného zběsilých soubojů na trati a divokých karambolů pustíte skutečné závody F1, kde dvě hodiny zíráte jak Schumacher vyhraje stylem start cíl a jediné předjetí je jezdce s porouchaným vozem o kolo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné pocity. Na jedné straně režijně dokonale zvládnuté závodní scény, na straně druhé Slyův scenář, plný klišé, který si neodpustil takové "perly", jako např. stíhací scéna v ulicích Tokia. Renny Harlina je mi líto. Je to znamenitý režisér, ketrý by si zasloužil dobré scenáře a trochu toho štěstí, aby se zase vrátil na výsluní. A Slye je mi líto taky. Mám pro něho slabost. Pokusil se o nového Rockyho a nevyšlo to. Že by už definitivně labutí píseň? ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Režisér Renny Harlin je ve filmu vidět jako závodník, který bere svého syna do parku. (Karlos80)
  • V jednom z interview se ptali Sylvestera Stallonea, který svůj film by si přál nikdy nenatočit. Zmínil tento. (Karlos80)
  • Ve scéně, kdy Beau (Til Schweiger) vybíhá schody, načež promlouvá s Joem (Sylvester Stallone), evidentně nemá v ruce tričko, které má v dalším záběru kolem ruky a obléká si ho. (Dawid199)

Reklama

Reklama