Reklama

Reklama

Rok 1956 - stará věznice Creedmore. Jako jeden z posledních zde byl popraven Charlie Forsythe a to za vraždu, kterou nespáchal. O vězňově nevině věděl obávaný dozorce Ethan Sharpe. Pravda o Charliem Forsythovi zemřela tedy spolu s ním na elektrickém křesle a byla pochována, dokud se brány creedmorské věznice nezavřely navždy... Děj se dále odvíjí v současnosti. Přeplněná nápravně výchovná zařízení donutí správu věznic, aby nařídila opět otevřít železná vrata Creedmoru. Novým šéfem je jmenován Ethan Sharpe. Ze záhrobí se vynoří neklidný duch nespravedlivě popraveného vězně a zanechává za sebou krvavou stopu. Duch Charlieho Forsytha touží po pomstě... (Intersonic)

(více)

Recenze (61)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších Harlinových snímkov zo začiatkov jeho kariéry. Hlavne keď uvážime, že sa mu v poslednom čase akosi nedarí. V podstate ide iba o jednoduchú hororovú béčkovú zábavu, v ktorej si jeden nespravodlivo popravený väzeň vybavuje svoje účty. Musím uznať, že niektoré vraždy boli celkom dômyselné a aj efektné, tiež atmosféra miestami nebola zlá, ale to je asi tak všetko čo tu dokáže zaujať. V rámci nenáročnej hororovej zábavy čistý priemer. 60/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Psychopatický říďa Lane Smith, co má nervy v hajzlu a bulve valí ve stylu Samuela L. Jacksona vs. libový Viggo, před nímž se ve vězeňských sprchách skláníte pro mýdlo s toužebným očekáváním. Mohl to být souboj ve stylu Frajera Lukea, kdyby se do všeho nepletl zlý duch s modrými světlomety a paní, co ten rok stihla obdivovat i He-Manovy naolejované bradavky.. Úvod se zelenou mílí vedoucí do výroby škvarků v plynové komoře(!) navnadí a pak už jen sledujeme něco, co je sice často nechtěně vtipné, ale bezelstně baví svou obskurností. Toho ektoplazmatického mukla se státnicemi z elektrotechniky by nezkrotil ani doktor Peter Venkman! ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Každý nejako začínal. Fínsky režisér Renny Harlin si v Amerike odbyl svoj debut väzeňským hororom Prison. Stará zašlá väznica je znovu otvorená a s ňou sa prebúdza aj staré zlo v podobe ducha nespravodlivo odsúdeného väzňa, ktorý tu bol pred 25 rokmi popravený. Jeho duch sa vydáva na krvavú pomstu. Film okrem dosť strašidelnej atmosféry a temných priestorov väznice zaujme aj podarenými krvavými efektmi a dosť vynaliezavými spôsobmi vrážd jednotlivých postáv (ostnatý drát vedie). Medzi postavami zaujme mladý Viggo Mortensen, ktorý je medzi tou várkou väzňov snad jediný klaďas. Horor však nezaprie svoj nízkorozpočtový pôvod a typickú béčkovosť. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Motiv "strašidelného domu" rozehraný na výrazně větším prostoru. Logika v příběhu trochu hapruje, ale jako variace častého motivu docela funguje. Mortensen se snaží, seč může, mlčenlivé role mu slušely odjakživa. "Věznice" je celkem zábavné, hororově-muklovské béčko (míchá charakteristické prvky a klišé z obého), které je ale přeci jen trochu dlouhé, bohužel. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nasranej duch neprávem odsouzenýho vězně se prohání po věznici a dělá čistku. Pro mě nostalgie jako prase. Pokud se nepletu tak právě Věznice a Maniac Cop byly jedny z mých prvních hororů co jsem viděl. Dnes už na mě film sice neměl takovej dopad jako kdysi (ani nevím kolik mi bylo když jsem ho viděl poprvé), ale i tak se podle mě jedná o hodně povedenej horor(na svou dobu určitě). Ono v dětských očích zlo vypadá vždycky děsivěji než v očích dospělých. Moc jsem si z filmu nepamatoval a popravdě jsem film čekal daleko horší. Při koukání na film se mi ale postupně začínaly všechny ty vraždy vybavovat. Navíc vraždy jsou vydařený a hlavně různorodý. Potěšila i role Vigga Mortensena(kterýho jsem samozřejmě v tý době neznal) kterej tady hraje slušnýho kolíka. Lane Smith kterýho si snad pamatuju jenom jako šéfa Klárka Kenta a Lojs Lejnové z trapnýho seriálu Superman tady kupodivu obstojně zahrál pošahanýho šéfa věznice. Osobně si tenhle film za pár let klidně zopakuju. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Väzenie, v ktorom sa film natáčal, je bývalé štátne väzenie vo Wyomingu. Poriadajú sa tam pravidelné denné exkurzie, pričom veľa vecí od natáčania v roku 1987 je nedotknutých a stále v pôvodnom stave. (misterz)
  • Do úlohy Burka bol zvažovaný aj Thom Matthews. (misterz)

Reklama

Reklama