Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme sa mi páči, že v podstate nemá žiaden dej. Akoby mohol mať zmysluplný dej, ak mu šéfuje postava Katherine Hepburn. Alias pani Katastrofa. Ale poznáte to, pre nás chlapov sú takéto typy zaujímavejšie, aspoň sa nebudeme v živote nudiť. Možno vie aj variť, to sa ale z filmu nedozvieme. Jedna z najslávnejších bláznivých komédií, ktoré patria do tohoto obdobia a akákoľvek snaha o ich kopírovanie končí prinajlepšom v lepšom priemere. Holt Grant a Hepburn žili v jednej dobe (a ďalší skvelí komici) a buďme radi, že ich objavili. Len teraz neviem, či pes bol akože Grant (muž) a leopard akože Katherine (žena), alebo naopak. A koho symbolizoval preboha ten brontosaurus??? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,073,000║ Neviem prečo ale vôbec som si nedokázal tento film vychutnať, chýbala mi tam nejaká ľahkosť scén, prišlo mi to také len herecky odbité, bez toho aby dali do svojich postáv niečo viac, samotná kostra príbehu práveže nebola zlá ale herci ma neprinútili uveriť ich postavám že sú skutočne živelné pre dej, trošku taká nevýrazná prechádza pre ústrednú dvojicu. /60%/ ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Katherine je ztřeštěná, Cary roztržitý, ale na zábavu to tentokrát nestačí. Možná je problémem moje častá nekompatibilita s absurdním humorem, třeba jsem jen neměl náladu, skutečností ovšem je, že jsem se po obstojném oťukávání na golfu a v salónu nudil jako blázen a po příjezdu do domu jen útrpě čekal, až se skrze čím dál otřepanější a otravnější okamžiky stopáž dotlačí až k happyendu. No nic... tak zas příště Cary. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Takřka geniální situační komedie - On, Ona a leopard. Když Jeho hraje Cary Grant a Jí pro změnu Katharine Hepburn, nemusíte se už ničeho bát a to ani v případě, že vám jindy černobílé filmy dělají díru do hlavy. Howard Hawks splétá a rozplétá dialogy rychlostí blesku a film uhání kupředu takovým tempem, že jen nevěřícně hledíte na rok výroby. Ve své době propadnul, možná kvůli tomu, že dění na plátně nelze rozumně vysvětlit a celé to zavání absurditou. Jenže komu to vadí? Já se chtěl bavit a to bylo splněno. Když v úvodu Cary Grant vykřiknul "Za minutku jsem u vás, pane Peabody", rozjel se kolotoč gagů a minutka se protáhla na půl druhé hodiny. Skoro mi až bylo líto, že se nakonec všechno vyřešilo a objevil se ten proklatý závěrečný titulek o šesti písmenech. S tímhle nesourodým párem bych totiž vydržel celý den... on by mohl charisma vyvážet do zemí třetího světa, ona zas překypuje takovou energií a krásou, že by se do ní zamiloval každý muž, bez ohledu na zkázonosné následky, kterými končí většina jejích nápadů. Roztomile praštěná a zároveň naprosto neodolatelná... takových už dneska po světě moc neběhá. :) (90%) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Několik vtipů je skutečně skvělých, většinou směřují od vždy vynikající Hepburnové, ale hluchých míst je docela hodně a děj si moc neláme hlavu se smysluplností. Ano, utáhne to čtyři hvězdy, ale úcta v tom figuruje dost slušnou částí. Nechci se ale nechat ovlivnit mojí neoblibou Granta a Hawkse (jejichž status nechápu) - Jako komedie to funguje dobře. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Film byl dokončen 6.ledna 1938, čtyřicet dní po původním jednapadesátidennímu termínu. (Pavlínka9)
  • Katharine Hepburn nikdy předtím v žádné komedii nehrála. (Kulmon)
  • Katharine Hepburn se leoparda nijak nebála, Cary Grant z něj tolik nadšený nebyl a ve scénách, kde mělo docházet ke kontaktu se nechával dublovat. (Kulmon)

Reklama

Reklama