Reklama

Reklama

Vánoční příběh

  • USA A Christmas Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Blíži sa čas Vianoc a malý Ralph (Peter Billingsley) má veľký sen. Chcel by dostať pod stromček prekrásnu pušku Červeného jazdca komiksového hrdinu, ktorú chodí obdivovať pred výklad obchodu. Ralph nevie, ako by mohol rodičov presvedčiť, aby mu pušku kúpili. Mama je zásadne proti, bojí sa, aby si puškou neublížil a považuje ju za veľmi nebezpečnú. Vianoce sa však nezadržateľne blížia, nuž Ralph nezaváha a rozhodne sa navštíviť aj samého Santa Clausa v obchodnom dome v nádeji, že vyhovie jeho žiadosti a splní mu sen o vytúženom darčeku. Podarí sa malému Ralphovi uspieť...? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Bob Clark nikdy nebol zručný režisér. Avšak Christmas story predstavuje klenot jeho filmografie. So scenárom aký mal k dispozícii to snáď zle natočiť ani nešlo. Skvelá vianočná hudba, atmosféra, magická výprava a niekoľko nezabudnuteľných úsmevných scén. Trochu drsnejší a realistickejší príbeh Vianoc než na aké sme z amerických končín bežne zvyknutí. Zvodná lampa, prilepený jazyk, obzvlášť zábavná predstava opravy slohovej práce či porcovanie čínskej kačky. " I said the word. The big one. The queen mother of dirty words " :DDDD ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Letošní Vánoce budou skvělé. Budou nejlepší! Zlatý voči. Dárky z devadesáti procent nesehnatelné nebo nekřesťansky drahé, cukroví připálené, úklid nestihnutý. Může-li se něco pokazit, pokazí se to na Vánoce, optimista-provokatér bude oponovat s „vždyť příští rok jsou zase“, ale vy moc dobře víte, že budou stejné, ne-li horší. S Vánočním příběhem možná o malinko lepší. V Americe nesmírně populární, neboť americký způsob Vánoc prezentující rodinná komedie nemá k mému velkému potěšení konzistenci té hnědé sněhovité břečky, kterou najdete třeba pod autem. Není vůbec patetická a dlouho po skončení ve mne přetrvával příjemný pocit vnitřní vyrovnanosti (vidíte, teď jsem zas patetický já). Mezi „jako ze života“ příhodami nechybí ani olizování kovového zábradlí, proslavené u nás Obecnou školou. Mou nejoblíbenější scénou je ovšem krátké posezení na Santově koleně, z něhož hlavní hrdina odchází poznamenaný stejně jako kdyby absolvoval několikadenní festival hororových filmů. Na každou pád fajn vánoční klasika, které škodí pouze to, že je příliš americká, aby se u nás mohla domestikovat. 75% ()

Reklama

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Čo by to boli za poriadne americké Vianoce, keby že sa úplne na poslednú chvíľu nepokazia. Zničené okuliare od výsneného darčeka, bordel po darčekoch, zničená kuchýňa a rozmetaná krúta po podlahe a ešte k tomu čínska reštaurácia na poslednú chvíľu a koledníci, ktorí namiesto la la la spievajú ra ra ra lebo sú ázijského pôvodu je určite spomienka k nezabudnutiu. Mne tá atmosféra pripadala miestami do hlavy udretá, no zasmial som sa pár krát a prekvapivo to nebolo vôbec nudné. P.S. To iba ja si môžem pozrieť film s vianočnou tematikou uprostred februára... 75% ()

senyor 

všechny recenze uživatele

Tak ako pre niekoho Popelka, pre iného Perinbaba a iné filmy, tak je pre mňa absolútnym televíznym symbolom Vianoc Vianočný príbeh. Prvýkrát som mal tú česť, keď som mal možno 10 a odvtedy ten film zbožňujem a videl som ho snáď cez 10krát. Malý Ralph je asi najsympatickejšia detská postava, s akou som sa stretol, geniálne doplnená sebeironizujúcim hlasom dopelého Ralpha- rozprávača- a rodinkou ako vystrihnutou z amerického malomesta 2. polky minulého storočia. Skutočne som videl málo filmov, pre ktoré by sa pojem "nadčasový" hodil viac. Viem, že je to možno veľmi subjektívne, ale scény s mydlom v ústach, noho-lampou a bitkou sú pre mňa absolútne kultové a plánujem si ich vychutnať aj tento rok, tak dúfam, že mi to aspoň jedna z československých televízii umožní, lebo neviem, kde budem 24. decembra zháňať kazetu s týmto atmosferickým skvostom :)... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

O Vánocích se mají dít zázraky a plnit tajná přání. Já si třeba přál, abych od Boba Clarka viděl něco nadprůměrného, ale to se mi bohužel nesplnilo. Škoda, třeba se mi splní něco jiného, ale tady jsem opravdu doufal, že vše dopadne jako příjemný vánoční film a místo toho jsem se dočkal vánočního rodinného filmu, který potenciál měl, ale je až moc bezpříběhový a hlavně naprosto zabitý komentářem dospělého Ralpha, který komentuje své dětství tak, jako by ho znova prožíval, ale působí to hlavně rušivě, než aby to ladilo se vším ostatním. Pár skvělých scén a hlášek tu sice je (třeba ve všem, co se točí okolo Ralphieho slohovky), ale pořád to bylo málo na to, abych z toho dokázal mít cokoli silnějšího či výraznějšího. Skončilo to u mě zase jako průměr, stejně jako většina Clarkových filmů. Nejvíc mě asi překvapilo, že to má dost podobný styl jako československé rodinné filmy typu Páni kluci. Do těch se mi ale hůř dostává už z principu, tak to třeba tentokrát Bob Clark zvládl docela dobře? Ale stejně ode mě dostane stejné hodnocení jako minulý rok u Černých Vánoc, takže je to asi fuk. 3* ()

Galerie (33)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Bob Clark hledal město, které vypadá jako Indiana ve čtyřicátých letech. Poznal na dvacet měst, aby nakonec vybral město Cleveland v Ohiu. (mi-ib)
  • Občané Clevelandu neuvěřitelně spolupracovali s filmaři a poskytli pro filmování stará vozidla, která dopomohla k celkové autenticitě snímku. (mi-ib)
  • Shepherdova kniha "In God We Trust: All Others Pay Cash", která se stala základem pro tento snímek, je vlastně sbírka krátkých povídek, které psal Shepherd pro Playboy v 60. letech, včetně příběhu o přilepení jazyku na kovový stožár i sváteční večeři v čínské restauraci. Motiv otravujících psů je převzat z jiné Shepherdovy knihy "Wanda Hickey's Night Of Golden Memories and Other Disasters", ve které je Ralphiemu už 17 let. (mi-ib)

Reklama

Reklama