Reklama

Reklama

Divine Gate

(seriál)
  • Japonsko ディバインゲート (více)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

Vše začalo otevřením "Božské brány", což zapříčinilo, že se spojily svět živých, podsvětí a nebeská dimenze. Vedlo to k neskutečnému chaosu. Aby byl zajištěn klid a pořádek, byla vytvořena "Světová rada". Té se nakonec podařilo nastolit mír a po nějakém čase bez jakýchkoli incidentů se stalo otevření Božské brány pouhou legendou. Světová rada však stále hledá mladé lidi s nadpřirozeným talentem a láká je do svých řad. Každý z těchto mladých lidí má ale i nějaký svůj vlastní motiv k nalezení Božské brány, protože jak legenda praví, ten, kdo ji nalezne a otevře, dokáže změnit celý svět a splnit si i to nejtajnější přání... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (4)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nebudu příliš originální spíš jen rozvedu to, co tady napsali pánové Goku a DaweForman, protože se s nimi docela shoduji. Ze začátku to nevypadalo úplně marně, prostředí vypadalo zajímavě, myšlenka božské brány, která vám splní všechna přání taky nebyla úplně špatná a i ty hlavní charaktery nevypadaly na první pohled zle. Časem se ale z toho všeho stává jenom obrovská nuda a totální kulturní, dějový i obrazový bordel. Postavy jsou buď děsně prvoplánové a šablonovité a nebo jsou vykradené a podivně upravené snad ze všech možných zdrojů, které člověka napadnou. Takže tu máme Norské bohy z nichž největší roli hraje Loki, který jako jediný působí, jakože se v tom totálním bordelu vyzná a všechnu tu zamotanost a podivnost si užívá a ani ten nejdebilnější zvrat ho nepřekvapí. Kromě něj je tady král Arthur a jeho rytíři kulatého stolu, který když začne zlobit, tak si pro něj dojde jeho kamarád Santa Claus s hřeby okovanou baseballovou pálkou... Na vše dohlíží čaroděj (ze země) Oz, do děje se vloží i samotný Shakespeare a během toho všeho se tam mihnou i mnozí další. Spojení toho všeho mohlo skončit buď jako vtipná šílenost a nebo nepochopitelná blbost. Bohužel u mě vítězí to druhé a stejně jako pověstný dort pejska a kočičky ani tohle se prostě nakonec nedalo skoro vůbec žrát... Smutné je, že i příběh je podivnou splácaninou, která se chvílemi soustředí na hlavní trio, občas nás seznamuje s "Arthurem and friends" a většinou to vše divně míchá dohromady, že člověk ani neví, na koho a na co by se měl soustředit a až moc často to neskutečně nudí... Já jsem se zaměřil na finální pointu a sledoval tohle divné snažení o dosažení božské brány, protože jsem byl zvědavý kdo se tam z těch tří dostane a co si bude přát. No čekal jsem ledacos, ale to co předvedl finální díl bylo, jako kdyby mě někdo po několikahodinovém lákání na skvělý sexuální zážitek ve finále kopl vší silou do koulí... Poslední díl byl plný všeho toho odhodlání a snažil se o velkolepost a to jenom proto, aby SPOILER si to hlavní hrdinové během pár minut všechno rozmysleli. KONEC SPOILERU Tohle asi nečekal nikdo a pochopím každého kdo v tu chvíli mlátil nevěřícně hlavou do stolu. Kdyby to alespoň dávalo nějaký smysl, ale ta náhlá změna a vůbec spousta zvratů během celého příběhu měla tolik logických děr asi jako cedník. Prostě tohle dílo je podle mě neskutečně slabé, přeplácané, hloupé a divné, ale i tak jsem ho dokoukal. Jedno ale vím jistě, že jestli bude druhá série a konec té první by tomu i napovídal, tak já se jí dost pravděpodobně obloukem vyhnu, protože tahle první byla jen velká mýdlová bublina, která praskla pod tíhou všech těch nesmyslů, co si na sebe naložila. 2/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

First Impressions: Chlapec, energetický, s načervenalými vlasy, který ovládá oheň. Připomíná vám to někoho? Jestli koukáte na Fairy Tail, tak by mělo. A co víc, ten hlas je prakticky Identický co má Natsu a dokonce i jeho vzhled... Hezky to vykradli :-) Dobré však je, že není hlavní ústřední postavou (alespoň ne vyloženě -tak- hlavní) a spíše se to ponese ve smyslu Zettai karen Children, kde jsou ústřední postavy tři, jako budou zde. Můj tip. Jináč jsme ve světě moderních přechodů přes cestu, 150% rámenů a vcelku temného příběhu. Postavy sympatické, hudba též, tajemná Divine Gate, o které divák zatím neví nic... Žádný infodump! :-) Co víc si přát. Jedno ze silnějších anime této sezóny. 70% || 3EP: Restricted Access v tomto seriálu funguje tak, že napřed ukáže veškeré informace o hledaném subjektu a za 5 sekund se (ale informace nezmizí) ukáže "RESTRICTED ACCESS!!" a dotyční můžou číst dále. A takhle podobně je to s celým seriálem. Žádná rozumná kontinualita, skáče to z tématu do tématu, na nic to neodpovídá, špatné představování nových postav, nekonzistentní příběh... A už jsem se zmínil o tom, že hlavní hrdina s červenými vlasy se jmenuje AKAne (aka = červená), holka se zelenými MIDORI (zelená) a vodní týpek AOta (modrá)? Trapné! 2-3. ep mrtě nudily, tohle show nemá zajímavou budoucnost. Škoda, že jsem se tak zmýlil. 3EP drop 30% ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

První díl zajímavý... a zbytek? Doslova "jeden velký bordel". Všechno zmatené, nedotažené do konce a opět máte v puse nemastnou, neslanou chuť a přitom si myslíte, že jste dostali několika pěstmi do nosu... Nevím, ať se dívám, jak se dívám, moc plusů nenacházím a nebýt NoDropGangu, tak se tolik netrápím a nemarním svůj čas... ale co už. Vyhněte se obloukem, tady je ten příběh tak zmatený, že jsem ho v tom nenašla. ()

DaweForeman odpad!

všechny recenze uživatele

Sledoval asi zhruba do osmého dílu, kdy dál jsem to už opravdu nezvládl, protože je to neuvěřitelná slátanina všeho možného. Zpočátku se to zdálo jako další futuristické anime s lidma, kteří mají nějaké nadpřirozené schopnosti a hledají ultimátní Divine Gatu, která jim splní jejich přání + k tomu nějaké ty zvraty a každý se svou vlastní historií. Dále tam bylo pár různých mytologických postav, což jsem ještě dokázal zkousnout nějak, ale jakmile tam začali míchat jedno přes druhé a nedrželi se určité umírněnosti, tak jsem to vzdal. Ono míchat Lokiho, čaroděje Oze, Santu Clause, krále Artuše, Shakespeara a nevím koho všeho ještě, není zrovna pravé ořechové. Animace je lepšího průměru a hudba průměrná. ()

Reklama

Reklama