Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralta skolí děsivá smečka nepřátel. Yennefer se společně se svými mágy připravuje na obranu. Neznámá laskavá žena se ujme otřesené Ciri. (Netflix)

Recenze (77)

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Dobře mi tak.“ A já ve finále konečně mohu říct – paráda! Škoda jen že trvalo celou sérii, než jsme se dopracovali ke skvělému dílu. Yennefer se mi konečně začala jevit i jako zajímavá postava která má ještě hodně co ukázat. Bitva u Soddenu byla dokonalá i když mírně chaotická ale konečně tu mágové ukázali své schopnosti ve vší parádě. Tady za mě rozhodně spokojenost, napětí až do konce, a i když byl děj mírně předvídatelný, stejně jsem si nad tím ukousala nervozitou pár nehtů. Bohužel nám tu opět ale nějak chybí Geralt, kterého akorát příhodně pokoušou a celý díl proleží v haluškách. To, jak vypadaly potvory, co ho k haluškám dostaly už nebudu komentovat. Nad tím už jsem se navztekala dost. Geralta jsem spíš čekala s plnou parádou na bitevním poli (jenže to jsem si opět neuvědomila chaoticky namíchané dvě časové linky...) a že by to byla paráda ho tam vidět, ale on kulhá po lese a hledá Ciri na kterou už jsem málem i zapomněla a která nesmyslně vybíhá do lesa, aby slova proroctví z prvního dílu dávala smysl. Sice dojemné setkání ale takové… no prostě divné. I přes to si finální díl zaslouží plné hodnocení. Všechna čest konečně zaklínač, jak má být. Hodnocení: (5*) ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hovorí sa ,že keď nemáš prachy tak nemáš skúšať natočiť epickú bitku. Ale ,prečo to nevyskúšať? A to si asi aj tvorcovia povedali. Možno budem mať neobľúbený názor ,ale mne sa táto epizóda fess páčila. Tvorcovia vytvorili super bitku ,z ktorej tuhne krv v žilách a za celú tu hodinu je to napäté jak guma na trenkách a až dokonca som sa bál ,čo sa s kým stane ,kto prežije a kto zomrie ,pretože to bolo až do poslednej chvíle nejasné i keď je asi všetkým jasné ,že nemôžu len tak z ničoho nič Zabiť Geralta ,alebo Triss ,no bolo to správne napísané a naozaj ste sa o nich báli ( ak teda máte na to rovnaký názor ako ja ). Koniec bol možno až moc rozprávkový a príliš urýchlený ,ale celkom milý...To k zaklínačovi ,ale nepatrí....Preto len 4* ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále je asi druhou nejhorší epizodou první série. Celá bitva je stupidní, nelogická a působí velice lacině, co se v ní děje v rámci příběhu postav je taktéž hrůzu vzbuzující. Linka Geralta je už klasický slaboučký odvar z povídky. Finální shledání kvůli hloupým změnám v příběhovém oblouku působí dost odflákle a není vůbec osudové. Vynechání ikonické hlášky celé ságy je už opravdu vrchol nekompetentnosti. Způsob jak se v této epizodě čaruje je stejně tak stupidní, jak jen to je možné. V konečném důsledku jedna čarodějka sejme 20 jiných mágů víceméně sama, jen aby o pět minut později jiná čarodějka sama sejmula celé vojsko. Strašné, prostě hrozné! ()

korect 

všechny recenze uživatele

Dějus ex machina. Nejsem znalcem literární předlohy, ale mám silný pocit, že mnoho důležitého nebylo odvyprávěno. Seriál mi přišel zajímavější z hlediska povídek, dějová linka zde doznává klimaxu, který ovšem funguje roztříštěně, takže zatímco Yennefer jede bomby, Geralt se zaobírá do poslední chvíle nezáživnou situací, kde propojení obou poloh nefunguje zdaleka tak dobře, jak bylo zamýšleno. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt té zpackané bitvy o Soddenský pahorek, která je spolu s bitvou u Brenny to největší, co knižní série zažila. V bitvě naprosto chybí vojska severních království (Kaedwen, Temeria, Brugge, Redania), ale i trochu jiná role čarodějek. Např. čarodějka Koral, v knížce Bouřková sezóna popisována jako mladá, atraktivní čarodějka, zde naprosto odpudivá stará ženština, popravdě, s tou by Geralt do postele nevlezl, jedině pod účinky kouzla. Zde v podstatě hraje prim Yennefer, ale v knize velkou roli měla většina čarodějek (Triss, Tisaia, Phillipa, Sabrina a z druhé strany Fringilla, která na krátkou chvíli oslepila Yenn). I poměrně malý počet jednotek Nillfgardu této bitvě poměrně ubírá na prestižnosti. Bohužel i na konci setkání Geralta a Ciri není takové, jako v knížkách, zde je škoda, že za první sérii vynechali podstatnou povídku, kdy se poprvé setkali Geralt s Ciri v Brokilonu a kde si již k sobě vybudovali nějaké pouto, to zde vyloženě chybí. I tak si díl zaslouží slabší 4*. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (5)

  • Točilo se také 100 km od českých hranic, na polském hradě Ogrodzieniec u Katowic. Jednalo se o bitvu o Soddenský pahorek. Pro tuto scénu bylo také využito maďarské zříceniny Egri Var. Vše se skládalo v následné postprodukci. (Van_Stajpen)
  • Oproti knižní předloze, kdy se Geralt (Henry Cavill) poprvé setkává s Myšilovem (Adam Levy), tak se jejich rozhovor týká něčeho jiného a vynechána je zde debata o tom, že Calanthé (Jodhi May) původně chtěla, aby Myšilov zabil Geralta. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze setkání s Yurgou (Francis Magee) proběhlo jinak. Geralt (Henry Cavill) ještě o spálené Cintře nevěděl a tedy nemohli stát nad mrtvými těly. Yurga se v knize staral o svůj vůz, když Geralt dorazil, požádal jej Yurga o pomoc a Geralt souhlasil pod podmínkou, že mu musí vydat to, co doma nečeká. V seriálu mu to kupec nabídne sám až po Geraltově léčbě, což odmítne. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama