Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralta skolí děsivá smečka nepřátel. Yennefer se společně se svými mágy připravuje na obranu. Neznámá laskavá žena se ujme otřesené Ciri. (Netflix)

Recenze (77)

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi jsem "podcenil přípravu" a na tento díl jsem se díval hned po předchozím v domění, že se jedná o předposlední díl! A tak jsem si ho maximálně užíval, říkal jsem si "wow, to je příprava na finále jak hrom!" Střípky do sebe zapadají, bitva vrcholí, vůbec mi nevadilo, že se Witcher celý díl vozí na povozu. Díl skončil otevřeným koncem a já se hrnul na další... A dál už asi tušíte :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akčné finále patrí veľkej bitke, ktorá ale prebieha inak, než sme zvyknutí. Ide predovšetkým o bitku medzi čarodejnicami a armádou a svojim spôsobom iba na diaľku, čiže neznalcov knihy môže buď sklamať, alebo si povedia, že konečne vidia niečo iné a originálne. Ja sa zaraďujem skôr do druhej skupiny, i keď ma finále nestrhlo na sto percent. Geralt spí a halucinuje a čarodejnice zvádzajú veľký súboj proti armáde, tomu sa hovorí emancipácia :) ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hovorí sa ,že keď nemáš prachy tak nemáš skúšať natočiť epickú bitku. Ale ,prečo to nevyskúšať? A to si asi aj tvorcovia povedali. Možno budem mať neobľúbený názor ,ale mne sa táto epizóda fess páčila. Tvorcovia vytvorili super bitku ,z ktorej tuhne krv v žilách a za celú tu hodinu je to napäté jak guma na trenkách a až dokonca som sa bál ,čo sa s kým stane ,kto prežije a kto zomrie ,pretože to bolo až do poslednej chvíle nejasné i keď je asi všetkým jasné ,že nemôžu len tak z ničoho nič Zabiť Geralta ,alebo Triss ,no bolo to správne napísané a naozaj ste sa o nich báli ( ak teda máte na to rovnaký názor ako ja ). Koniec bol možno až moc rozprávkový a príliš urýchlený ,ale celkom milý...To k zaklínačovi ,ale nepatrí....Preto len 4* ()

LukasKalasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší zklamání z celý série. To že čarodějové připluli z moře a pak šli pěšky ty stovky kilometrů do vnitrozemí až k Sodenskymu pahorku (doslova to má i lokaci v názvu! PAHOREK!) ještě přejdu. Ale ten ubohý pokus o zobrazení největší bitvy první Nilfgardské války už ne. Měli možnost udělat epickou bitvu s desitkami tisíc vojáků, magii a vším okolo. Místo toho sme dostali trapný obléhání nějaký elfský pevnosti (elfové pevnosti btw vůbec nestaví, jen pro pořádek). Mistr ve ztracení mečů Vilgefortz, ten Vilgefortz který nakopal prdel i samotnymu Geraltovi zde prohrává souboj s v té době náctiletým Cahirem. Ovšem největší zklamání je setkání Geralta a Ciri. Naprosto geniální a dojemné setkání "jsi něco víc Ciri" v knihách je zde nahrazeno patetickým "kdo je Yennefer". ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osma epizoda Zaklínače za mno a pocity rozporuplné ze završení série. Bitva naprosto fantastická, i když si myslím, že to nemuselo tak divoce skákat mezi jednotlivými částmi bojiště. A mohla být trošičku přehlednější. Vilgerfortz vs Cahir je velký WTF?! Tenhle člověk má být finálním bossem? Proč nepoužil tu zrychlovací magii jako proti Geraltvoi v knihách. Dost rozporuplné pocity a z časové linie mám bordel. Konec samozřejmě správně dojemný ()

Galerie (1)

Zajímavosti (5)

  • Oproti knižní předloze, kdy se Geralt (Henry Cavill) poprvé setkává s Myšilovem (Adam Levy), tak se jejich rozhovor týká něčeho jiného a vynechána je zde debata o tom, že Calanthé (Jodhi May) původně chtěla, aby Myšilov zabil Geralta. (Geralt z Rivie)
  • Tvůrci jinak vynechali i debatu o Geraltově matce čarodějce a fakt, že Geralt (Henry Cavill) nakonec Ciri (Freya Allan) odmítl. Tvůrci tak spojili více dějových pasáží v jeden celek, aby se tedy mohli vyhnout i samotnému Brokilonu. Geralt tedy neměl být držen v žádném žaláři, ale do zničené Cintry měl dorazit až později. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze je hlavní změnou zpracování povídky („Něco více“). Zatímco v seriálu vidíme všechny scény popořadě, povídka nám je předhazuje skrze Geraltovo (Henry Cavill) blouznění. Vynechané jsou tu tak Geraltovy vzpomínky na Belleteyn, které prožil spolu s Yennefer (Anya Chalotra). Právě v této vzpomínce Yennefer pobídla Geralta, aby vyrazil do Cintry, zatímco v seriálu tam putuje víceméně kvůli tomu, co mu řekl Borch Tři Kavky (Ron Cook). (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama