Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (145)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned na první pohled mi Henry Cavill nesedl. Postavou se na to hodí, ale obličejem ne, je moc měkký, málo zamračený a hrubý. Sérii Zaklínače moc dobře znám a to jak z knížek, tak z her, proto jsem velmi kritický. Knížky jsou skvělé a hry přímo fantastické, takže od tvůrců seriálu očekávám, že se toho budou držet a vytvoří další fantastické dílo, které proslaví Geralta z Rivie. Nilfgaard a jeho tisíckrát propíraná příšerná zbroj - absolutní zklamání...Čekal jsem od prvního dílu ukázku našlapanosti a krutosti. Akční scény jsou dobře udělané a jsou takové, jaké mají být, ale prostředí se mi moc nelíbilo, nevím jak to vyjádřit, ale čekal jsem víc od Blavikenu a od dobývání Cyntry apod. Bylo to chudé občas laciné, jako by se báli ukázat víc ze světa Zaklínače. Myšilov je příšernej, Ciri zatím ujde - uvidíme až se otrká. Hudba je celkem fajn. Stojí za to dát tomu asi šanci a uvidíme. Ale první díl rozhodně nepokračuje v nastavené laťce.... ()

bidja 

všechny recenze uživatele

No jo no, odkojen vesmírnou sci-fi, robotikou, autory Troska, Lem, Asimov etc. jsem Fantasy na začátku 90.let tak nějak strnule akceptoval. Vedle Pána Prstenů, hraní Dračích doupat, předělání celotáborových her z Foglarů, Husitů, Slovanů na království neurčitých ras, věků už méně. Knihu jsem se snažil získat, ale dočíst nepodařilo. Nedokoná to ani seriál, téma mimo mojí mísu, Herci žádní, emoce jen pro vyznavače případně hráče. ()

Reklama

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S přihlédnutím na tragickou kvalitou seriálu je tahle povídka nakonec zpracovaná ještě celkem ucházejícně. Cintra je sice neuvěřitelně odfláklá a přeskakování v čase je taky na pěst, ale s přivřením obou očí se na to dá koukat. Hodně tomu napomáhá Henryho výkon a překvapivě i slibná herečka, co ztvárnila Renfri. Zbytek smutně průměrný. Závěrečná, všemi chválená bojová scéna hraje akorát na efekt a překypuje krvavostí a surovostí, což ale neskryje fakt že choreograficky těžce pokulhává (zaklínači takhle meč nedrží) a jakoukoliv šanci o osudové vyznění zabíjí ty trapné melodramatické pauzy, které vrchní tvůrkyni nejspíš přišly "svůdné". Uff. 40% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl a už teď to miluju! Nehrál jsem hry, nečetl knížky ( ale někdy bych rád ), i tak se mi to neskutečně líbí. Henry Cavill je v roli Geralta výborný, a s mečem to umí náramně, Furdík nelhal, Cavill je nejlepší šermíř, kterého kdy viděl. A na mně neskutečně zapůsobil, zíral jsem s otevřenou pusou. Vizuálně je to pěkné, ale cítím, že by Netflix mohl dát do tohohle seriálu více peněz, což by se mohlo zlepšit v další sérii. Hudebně velmi dobré. Celá část kdy Ciri opouští svoji babičku mě dostala. Opravdu to na mě zapůsobilo, měl jsem husinu. Tenhle seriál má obrovský potenciál, a věřím, že to naplní. Zatím velká spokojenost. :) ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řezník z Blavikenu je zrozen. Zaklínač je tady a první epizoda o sobě dává rázně vědět. Hned na začátku musím říct, jedná se zdařilý vstup. Henry všem jasně ukázal, že ví co dělá. Nemůžete na jeho výkonu najít negativa. To se ostatně týká i zbytku ansámblu. Vizuální stránka je inspirovala herní sérii, a to není výtka, ale pochvala. Další pozitivum, zejména pro hráče třetího dílu, je hudební podkres. Přijde vám povědomí a budete si ho užívat. Mám jenom jeden problém s první epizodou. Zejména cintránská linka mohla být více prokreslená. Zasloužila by si samostatnou epizodu. Takto bylo dost ztrácená a docela uspěchaná. Úvod se povedl a pokud se i zbytek série ponese ve stejném duchu, máme tady další důležitý, seriálový milník fantasy žánru. 80% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Geraltovi se přezdívá Řezník z Blavikenu (Butcher of the Blaviken) právě kvůli masakru v závěru epizody. (NiWi)
  • Ciri (Freya Allan) se narodila v roce 1250 a na začátku příběhu je jí 13 let. První série končí, když je jí právě 13 let. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama